Кой ще оглави ДАНС?

Спрягат зам.-шеф в МВР за овакантеното кресло на Писанчев
Обновена: 10 мар 2015 07:46 | 10 мар 2015 07:00, Веселина Йорданова
64
Кой ще оглави ДАНС?
Снимка: архив, БулФото

Съветникът на служебния премиер проф. Георги Близнашки и сегашен зам.-министър на вътрешните работи Цвятко Георгиев е едно от най-вероятните лица за поста председател на ДАНС, пише „Труд".

Още по темата

Той беше съветник на експремиера Близнашки по националната сигурност и се счита, че е от редиците на Реформаторския блок.

Георгиев е магистър по право и по история и география от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", магистър по психотерапия и консултиране от Нов български университет. Има следдипломни квалификации по медиация.

В периода 2010-2013 г. е експертен сътрудник в подкомисията за контрол над СРС към Народното събрание. Работил е в НСО и ДАНС.

Допреди дни за титуляр на поста главен секретар на МВР се спрягал заместникът на подалия оставка Светлозар Лазаров Георги Костов. В момента се търси друга кандидатура, доверили запознати.

Двата поста в службите бяха овакантени, след като премиерът Бойко Борисов поиска оставките на Лазаров и Писанчев в парламента.

Това стана само ден след оставката на вътрешния министър Веселин Вучков, който се оттегли на правителственото заседание в сряда с мотива за липса на процедура за рокади в службите.

В петък главният секретар на МВР и шефът на ДАНС също подадоха оставки, както ги призова премиерът.

За постовете им обаче все още няма официални номинации.

Освобождаването на Вучков и светкавичното предложение на Борисов за МВР шеф - настоящият вицепремиер Румяна Бъчварова, се очаква да бъдат гласувани от парламента утре.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
ъъъ преди 9 години
Добър танцьор.
25
0
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
След като главата ще е празна има ли значение?
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
някоя фризьорка или метачка най добре .да измете всички некадърници от властта
23
2
 
6
 
! Отговори
Пипи преди 9 години
Шеф на ДАНС ще стане секретарката на б.Б. Тя е най-довереното му лице. |В краен случай - секретарката на Цветанов.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички българи разбраха ,, че България се управлява от МВР.. Това е главната причина за мизерията на този нещастен български народ МВР ,, ДС ,, ДАНС ,, Охранителна полиция ,, Жандармерия ,, и всички тем подобни разклонения на УБИИЦИТЕ ...ВЕЧЕ СЕ НАРИЧАТ БИЗНЕСМЕНИ КОИТО ИМАТ РОБИ..........
21
2
 
6
 
! Отговори
случаен преди 9 години
а кой ще оглави ДАТО?, щото тая кратуна също никой не я иска
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОРИСОВ ! ТОЙ ЩЕ ОГЛАВИ И МВР И ДАНС !
19
5
 
8
 
! Отговори
лекар-психолог преди 9 години
Леле...еее...еее червения *** може и инсулт да получи . Ами тия 15 % да бяха гласували за БСП и за Станишев , Миков , Мая картечарката . Да ама не . Човека с коментара от 28 си е много прав , ама не ти отърва защото си *** необразован и злобен . Затова на следващите избори БСП са вън от политическия живот на България .
18
7
 
9
 
! Отговори
ред арми преди 9 години
Какъв Георгиев? Дайте ДАНС на Цецко Цветанов. Той така или иначе е свикнал с к.........е номееа и слухтаренето. Така и така господинът върна полицейщината и подслушването в България
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бивш член на БСПТа как е решил народа ??????Малко си слабоумен и тъпоумен та ти напомнян: 54 % - НЕ гласували. Като разбиеш 48% между партиите влезли в парламента, като приспаднеш верния електорат на ГЕРБ и...какво остава? Народа го бил избрал....?????
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бивш член на БСПКакво е пожелал народа,комунисте ***?15% от имащите право на глас(от които половината купени) не са народа!И хората които са против тиквата Буда не е задължително да са комунисти!Комунистите са в ГРоБ.Винету напусна МВР,за да остане член набсп до 1995 година!
15
9
 
10
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Червения *** вече е извън контрол. Така се е напушил рано сутринта , че не знае какво да напише .Ами прав си *** Борисов ше дърпа конците , защото така пожела народа . Апропо прочети последните изследвания. Вече твоята нещастна партийка наречена БСП има 11 % , което ще рече , че до следващите избори ще има 3 % . Хайде чао и днеска на Позитано 20 ще обясняват как ако БСП е на власт през 3000 година ще дойде светлото бъдеще .
14
3
 
6
 
! Отговори
Spica преди 9 години
Пеевски
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Файда от данс никаква - политическата полиция требе да се закрие!
12
3
 
17
 
! Отговори
БоСимеонов преди 9 години
Няма абсолютно никакво значение кой ще стане шеф на ДАНС. Всички знаем кой ще дърпа конците. Как точно ще се казва марионетката е без значение.
11
4
 
7
 
! Отговори
Б>Б> преди 9 години
Бойко Борисов ще оглави ДАНС.
10
2
 
12
 
! Отговори
До социолога преди 9 години
Идват румънски прокурори и съдии у нас. Такива като тебе неграмотнико ще ги строяват до стената, като Чаушеску!
9
6
 
11
 
! Отговори
Хмммм преди 9 години
Че то като новата министърка на МвР: И на децата в забавачницата им е ясно, че физкултурника ще дирижира И там!
8
3
 
16
 
! Отговори
Ясновидец преди 9 години
Че как кой?Имаме човек с нужното образование: Физкултурник е бил все пак.
7
11
 
5
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Струва си да гледаш как червения *** се гърчи от злоба и завист , че неговата мини партийка БСП се топи като пролетен сняг . Така , че до изборите може и да ги няма вече . А иначе България в момента се ръководи от достойно правителство и ще има успехи .