Борисов взема оставки "накуп": За една не си заслужава панаирът!

Зове министрите: Събирайте се, като влезем 3-4 часа в НС, да има защо
Обновена: 11 мар 2015 16:50 | 11 мар 2015 16:40, Веселина Йорданова
111
Борисов взема оставки "накуп": За една не си заслужава панаирът!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Министри, които имат намерение да подават оставки, „да се събират в група“ и да ги подават „накуп“ – това поръчва премиерът Бойко Борисов на заседанието на МС, показва стенограмата.

Още по темата
То започна след дебатите в НС по оставката на МВР шефа Веселин Вучков, на които присъства и правителството.

След като освободиха Вучков, депутатите одобриха номинацията на вицепремиера Румяна Бъчварова за вътрешен министър.

Борисов честити на Бъчварова в своя си стил: „Забравих да честитя на госпожа Бъчварова, така че всички да й честитим“.

След това премиерът дава заръката с аргумента, че панаирът в парламента не си заслужава  „за една оставка“.

„Молбата ми е, когато си давате оставки, давайте ги накуп, защото виждате какъв панаир е в парламента. Така че, моля ви, ако има някои, които да желаят да дават оставки, съберете се в група, защото така един по един не е приятна работата. Това ми е молбата, ако някой се засили в тази посока. Сиреч, събирайте. Като влезем тези три-четири часа, да има защо“, разяснява Борисов.

За следващото заседание на Министерския съвет премиерът иска сателитни снимки на горите по години, като заявява, че по тях „ще хванем в кои години какво е сечено“.

"Слушам упражнения, а вече малко реших упражненията по наш адрес да ги попрекъснем, защото мълчанието, толерантността, с която сме се заредили, в един момент започва да… използва се късата памет на хората за дадени подобни проблеми. Затова – сателитните снимки и там се вижда къде е била горичка, къде сега няма горичка. Кой месец, на коя дата – там пише всичко, и отгоре ще видим какво е положението", сигурен е той.

Вицепремиерът Томислав Дончев казва, че когато се прави облитането за актуализирането на следващата карта, която се ползва за директните плащания, ще се събере актуална информация за състоянието на горите.

На заседанието премиерът благодари на министрите, които са отишли по районите, най-засегнати от снежното бедствие.

"И това, на което пак се упражняват – че нямало щабове. Напротив! Работеха перфектно заедно Министерството на земеделието и храните, горски, военни, ротори от Северна България с влекачи ги карахме… Действително огромно природно бедствие. Областните управители, кметове, батальони и всичко, каквото можеше, е изкарано там“, отсече той.

При утвърждаване на разходите за командировки за четвъртото тримесечие на 2014 г. на вицепремиерите, министрите, заместник-министрите и областните управители, премиерът поръчва: "Колкото може по-малко да се пътува, само на важни неща, за да се пестят пари“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: Бойко БорисовМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
15
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Всички са гаджета,както и да се сменят,все тая!
17
3
 
33
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Борисов взема оставки "накуп": За една не си заслужава панаирът!"Няма свободно време да се занимава с оставки"спасителят" на Родината ни.Той се е заел със строителството на " газов хъб" ,газопровод " Набуко", ще прави БМВ та,"Мерцедеси" или " Порше"... А бе "голяма работа". Това се казва " месия" ???Пълен цирк сме със този ***. Направи ни за "резил" пред Европа и света.Такава простотия не е имало на" политическия небосклон "у нас
16
4
 
30
 
! Отговори
:) преди 9 години
Искахте си Тошко... и си го получихте. Тошко поне се мазнеше на Брежнев и му даваха ресурси за жълти стотинки, а този на снимката само дава на американци, западняци и който го хване и му каже "Конграчулейшънс, Борисов !"Краят на България е близък. 10-15 години. С такива национални предатели начело, нямаме бъдеще.
15
3
 
8
 
! Отговори
Страх илиневежество преди 9 години
Поради что се срамите да пишете на кирилица?
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
колко много гюбре
13
2
 
14
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Ква нова песен запя тоя,не съм я чувал!
12
2
 
33
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Само за протокола да отбележа, че този див селянин е на власт защото изпълнява планът на краварското посолство, от България да се направи враг на Русия!Та, продължавайте с остроумията...
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лелеееее.колко много простотия и свещена тъпота
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Boiko ti koga schte si hodisch V USA ili na halkidiki pri zeza seksa borislavova Sega tja li schte kupuva *** sa Tova li si sagrijem
9
1
 
21
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Не си ли задавате въпроса как работи човек ,когато може да бъде уволнен от работа преди да е започнал такава
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ba4varova e 4ovek na Rosen presidenta i na prokopiev taka govorat horata ot Kapital posluschniza Selenka v gerb i blisosta na bb
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дами и господа министри подавайте си оставката накуп с вожда
6
1
 
32
 
! Отговори
aaaaaaaaaaaa преди 9 години
какво уважне към миистрите само... ,какъв отбор...,какъв ***...,направо...да не повярва човек
5
3
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Как е жабата, Боче ?! Вари ли се, вари ли се ? :)Докато се усети този *** народ ще го сварите и ще го поднесете на тепсия на твоите ционистки господари.А, верните *** и социолози ще те държат за шлифера до последно ...
4
20
 
8
 
! Отговори
син комсомол преди 9 години
Ето товa е държaвник, кaто ще влизa дa имa зaщо!Зaвиждaте ли му нa бaте Бойко колко милиярди имa, колко е безскрупулен, печен и отворен!Дaвaй бaте Бойко, мaчкaй Бългaрит......ъъъ..тaкa де..комунистите!
3
3
 
43
 
! Отговори
Повтарям се, но така преди 9 години
Вървя си значи и изведнъж чувам просташки ли, гаменски ли, как да ги нарека не знам, изкази: Фани *** за шлифера, еййй! Ченгеджийски номера, аааааа........!Бе викам си, къв е тоя ***?Обръщам се, поглежда и.........АААА. Пак поглеждам, пак АААААААА.Че той бил Министър Председателя Бойко Борисов.
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една оставка?!Колега не ме занимавай с глупости бе
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A NAI OTGORE NA KUPA -- BORISOV