ГЕРБ тръгва към местните избори самостоятелно

Цветанов очаква да изберат над 100 кмета от партията
Обновена: 14 мар 2015 12:08 | 14 мар 2015 12:05, Александър Попов
87
ГЕРБ тръгва към местните избори самостоятелно
Снимка: БТА

ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори, обяви Цветан Цветанов преди началото на националното съвещание на партията в Пловдив. В него ще участват кметове на ГЕРБ от цялата страна, министри от кабинета, както и народни представители. На съвещанието ще се обсъжда подготовката на партията за местните избори през есента.

"Към настоящия момент имаме 94 кмета, 1601 общински съветника и разбира се, че това е минимумът, с които стартираме. Убеден съм, че нашата кампания ще бъде с над 100 кмета по общини, които ще бъдат избрани на местните избори и над 1601 общински съветника", каза Цветанов, цитиран от bTV.

Според него това е постижима цел и изрази убеденост, че кандидатите на ГЕРБ ще бъдат подкрепени и от други политически сили.

По думите му вече са изпратени указания към всички структури на партията, за да могат да бъдат обсъждани и номинациите за общински съветници, за кметове на малки населени места, както и за общински кметове.

"Разбира се, трябва да изчистим и стратегията си относно начинът, по които ще бъдат обявявани кметовете на всички тези населени места. Ще има разговори, които ще се водят с РБ, но принципната позиция на ГЕРБ е за самостоятелно участие”, уточни Цветанов.

Той допълни, че ГЕРБ няма да инициира промени в изборното законодателство.

"Няма да го правим, за да не бъдем обвинявани, че променяме законодателството във връзка с предстоящия вот и го правим, по начин по който би могъл да обслужи интересите на една от управляващите партии", каза Цветан Цветанов.

По думите му в политиката пазарлъкът е нещо, което българските избиратели не желаят.

"Нека да има една спортсменска предизборна кампания. ГЕРБ, както винаги е залагала на позитивна кампания, на кампания, която дава отчет пред обществото, какво сме свършили за периода, в който сме участвали в местната власт", заяви още Цветанов.

Той си пожела на изборите да има сблъсък на идеи, а не компроматната война. Това бил и начинът да има висока избирателна активност.

Близо 450 активисти на ГЕРБ от цялата страна и 300 на Реформаторския блок се събират днес и утре в Пловдив, за да получат инструкции относно предстоящите местни избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Цветан ЦветановГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
"ГЕРБ тръгва към местните избори самостоятелно"Самостоятелно тръгва към пандиза и ЦвЦв.Макар че трябваше цялата му гробарска банда да е с него.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изходът от положението ,в което БГ е вкарана от управляващият ни "Ликвидаторски блок","Тлъсти червеи" и "Дебеловрати ***" още преди 1989г се състои в освобождението на БГ от тяхното управление, ЕС и НАТО! Този път трябва да станем не толкова "московци",колкото "исландци"!През гугъла : Тихая революция в Исландии. Народ сделал Христианство государственной религией. Молчание мировых СМИ
62
0
 
13
 
! Отговори
Хопа преди 9 години
Ето го първото разтурване неа седенката - така наречената коялиция. То ще си има и последствия, защото жадните за власт и мангизи не са само в ГЕРБ- имаме ги и в РБ и в ПФ. Това е началото на края!
61
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, ГЕРБ, нали искахте въвеждане на задължително гласуване в миналото Народно събрание, сега защо като дойдохте на власт и си променихте мнението? Като се върнат БСП, ДПС и Атака на власт, тогава ще искате задължително гласуване, но каквото каже Местан, а както знаете Местан е най-големият противник за въвеждане на задължително гласуване.
60
1
 
10
 
! Отговори
петър преди 9 години
В последните няколко години политиците израснаха по отношение на поведението и изказа си.Днес най-големите простаци в българското общиство са журналистите. Денонощно облъчват обществото с особенно агресивен негативизъм, новото на нихилизма в БГ медии е достигнало критични нива. Ако трябва да се огледаме внимателно коя е най-голямата заплаха за духа на българското общество, честно трябва да признаем - медиите и журналистите.Основната част от телевизиите и вестниците са собственост на три субекта, които продават не новини , а влияние, нещо абсолютно недопустимо в съвременния свят.А просташкото
59
2
 
15
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Голяма добрина ми стори ЦЦ. Много се опасявах, че ще трябва да ходим на избори ГЕРБ и РБ заедно. Жив да си ЦЦ. Да си изкараш затвора по живо по здраво!
58
1
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
a be oti ne se skriesh nyakade krivoglav takav08630
57
9
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
glasuvaite za gerb,za da se otarvem ot dps .ako glasuvate za bsp,sas sigurnost shte sbarkate. bsp vinagi se koalira s dps,zashtoto sa dupedavci.ne zabraviaite podlite pohvati na Stanishev i M. Manolova.Te sashto sa za zatvora
56
3
 
19
 
! Отговори
Anonimen преди 9 години
Не виждам НИКАКЪВ НАРОД ДА Е С ГЕРБ. Ти да не си пил нещо ???
55
25
 
3
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Успех Цецо, народът е с вас!
54
24
 
4
 
! Отговори
хх преди 9 години
След толкова години управление, се намери един истински мъж, да се погрижи за бедстващите, чрез своя екип и създадената от него партия. Поклон, бате Бойко! Похвално и трогателно!
53
3
 
18
 
! Отговори
QWERTY преди 9 години
Самостоятелна килия за Цвъцко :-))))))))) Това си е разход на пространство бе !!! Според мен да ги нарежем за мръвка и да раздаават като захранка за прасетата.
52
3
 
9
 
! Отговори
видинчанин преди 9 години
Види Видин БСП създаде нов вид биологично оръжие-кметът Герго Гергов.За 2 години ни върна в пещерната епоха.Тоя ако го нагласят за кмет на София за няколко месеца и без столица ще сме!Та на тия избори по добре ше е да намерим някой безпартиен инженер или архитект защото от тия партиици и *** за песък не става!Некадърниците стават партиици за да стават началници това е истината.
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецо, а ще издигнете ли Хипопотамката за кмет на Лом ?
50
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че ще има избори - ще има, но дотогава Този специфичен образ от снимката трябва да влезе в затвора за пример на останалите нагълци.
49
1
 
14
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Тоя Тръмбешки тревел какво се е гарнирал с Цвета Караянчева... я да поема алеята на славата в панделата.
48
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Туй нещо защо още не е в затвора ?Нали уж законите са за всички.Или за приближените на Банкянския наглец не се отнасят ?
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Списък с всички действащи в момента кметове от ГЕРБ и заедно с депутатите им и министрите и президента - на съд за държавна измяна, грабеж, купуване на избори, заробване с дългове и още 16 000 000 000 улики.
46
1
 
11
 
! Отговори
sss преди 9 години
CC moge da ochkva samo prisadata si...tezi nagleci zabravat naroda mi ne e tap ne e material...tarleliv e..ama kato mu pisne...dori ne iskam da vi misla sled zaema stanahte ochevadno nagli...che se zadavite s vlast ei
45
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОСТА ГЕРБЕРАСТИ ЩЕ ХАПНАТ ДЪРВОТО.