Местните избори вече стартираха от Варна

Чавдар Трифонов се кандидатира официално за кмет
10
Местните избори вече стартираха от Варна
Снимка: YouTube

Кампания за местните избори, които ще се проведат тази есен, стартира от Варна.

Независимият кандидат за кмет на града от последните извънредни избори Чавдар Трифонов изпревари не само колегите си политици от морската столица, но и тези в цялата страна, като пръв обяви намеренията си да се кандидатира в борбата за местния вот наесен.

“Ще се боря за развитие на икономиката и за работеща администрация”, заяви Трифонов при официалното откриване на предизборната си кампания в присъствието на привърженици и журналисти.

Той се обяви за икономически ръст на града, но без директна намеса на общинската администрация в икономиката.
Трифонов поставя акцент на анализа на конкурентните предимства на града.

"Да изберем секторите, да изберем клъстърите от компании, които могат да донесат този ръст. След това трябва много точно да насочим общинските инвестиции там, където те ще подпомогнат това развитие на бизнеса”, коментира 39-годишният мениджър.

Според Трифонов трябва да се създаде среда, в която способните и предприемчивите да искат да живеят във Варна. Работеща администрация също е сред приоритетите  му. Трифонов подчерта и необходимостта от бюджетна дисциплина и максимално въвеждане на новите технологии.

Очаква се кандидатурата на Трифонов да бъде подкрепена от дясно-центристките партии, като представители на ДСБ вече направиха сериозна заявка за подобен сценарий, а партията ще се яви на местния вот най-вероятно като част от Реформаторския блок.

Чавдар Трифонов е председател на сдружение „Възход за Варна”, занимава се със зърно-бизнес, скоро ще навърши 40 години. На частичните местни избори през 2013 г. във Варна той стана трети.

Действащият кмет Иван Портних също е сигурен кандидат за изборите наесен, въпреки че все още няма официална резолюция от страна на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

От БСП още умуват кой от червените редици да бъде пуснат в битката за Варна, като най-често се спрягат имената на бившия министър на транспорта и дългогодишен шеф на пристанище Варна Данаил Папазов, градския лидер на “червените” Борислав Гуцанов и шефa на областната структура Красимир Янков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Дочоолу преди 9 години
До Герчо с тамбуратаГълтай си монголотатарските хапчета и не се бъркай в живота на белите хора!
2
3
 
8
 
! Отговори
Градския преди 9 години
ГЕРБ ще загуби с Портних , варненци му точат секирата !Чавдар стартира рано , за да го запознаят варненци , но това едва ли ще се случи , особено за човек от зърнената мафия , подкрепен от "любимия" Иван Костов !БСП не е в час с Гуцанов и Янков , а пристанищния шеф е познат като човек на ДПС - много странен подход на левицата , по - скоро левашки!
1
5
 
2
 
! Отговори
Че преди 9 години
Че гласувате, Че победим, Че го лапат