НС пусна наши военни в центъра на НАТО тук

Координационният център ще заработи до края на годината
Обновена: 20 мар 2015 14:01 | 20 мар 2015 10:23,
147
НС пусна наши военни в центъра на НАТО тук
Снимка: архив, Reuters

Български военни вече ще могат да служат в международни организации и формирования на наша територия. Сред тях ще е и командно-контролния център на НАТО, който ще заработи у нас. Това решиха депутатите, които приеха на второ четене промени в Закона за отбраната.

Още по темата
„Изменението има отношение не само към контролния център на НАТО. Досега нямахме възможност да комплектоваме и командироваме български военнослужещи в каквито и да са международни организации“, каза министърът на отбраната Николай Ненчев.

Той разясни, че координационният център ще заработи в една от сградите на военното министерство до края на годината. Той вероятно ще бъде готов за експлоатация през юни или юли.

В управляваща коалиция няма проблеми около кандидатурата на служебния вътрешен министър Йордан Бакалов за ръководител на "Военна информация", увери по-късно пред журналисти военният министър. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и зам.-председателят на групата на АБВ Михо Михов вече обявиха, че не са съгласни цивилен да оглави военното разузнаване.

Промяната в Закона за отбраната беше приета без дебати. При гласуването й на първо четене в пленарна зала обаче почти се стигна до бой.

Тогава депутати от Патриотичния фронт и от „Атака“ направиха скандал на парламентарната трибуна. Лидерът на националистите Волен Сидеров обвини управляващите, че с измененията предават суверенитета на държавата и дават възможност на чужди генерали да се разпореждат с българската армия. Патритотите му отвърнаха с цитати от негова статия от 1991 година и се стигна почти до физическа саморазправа.

Заради скандала ръководството на парламента наказа Десислав Чуколов от „Атака“ и Димитър Байрактаров от ПФ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: НАТОцентървоенни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
29
 
! Отговори
МХМ.. преди 9 години
Понеже пак се отплеснахте едните да браните руското, другите американското ... да ви върна в темата:Така променения закон не означава ли, че чуждо командване може да се разпорежда с БГ. армия?Ако е така май идват лоши години, не мислите ли? Оставете темите с комунистите и прочие, само си губите времето! Някой наруши ли правилото, че армията пази националните интереси и собствения си народ, това значи че вече няма държава България , осъзнайте се малко!
49
16
 
5
 
! Отговори
Кво толкова ,бе... преди 9 години
Във всяка военна част при соца --имаше по един руски сътрудник и специалист към СЕКРЕТНА СЕКЦИЯ!ИМАШЕ РАЗПОЛОЖЕНА РУСКИ ВОЕННИ БАЗИ С РАКЕТИ СЪС СРЕДНО ДЕЙСТВИЕ!ТАНКОВЕТЕ НА 3-ТА АРМИЯ --БЯХА НАСОЧЕНИ КЪМ ОДРИН , И ЧАК ТАМ ЩЯХА ДА ПОЛУЧАТ ХРАНА И МУНИЦИИ!В КЮСТЕНДИЛ --ИМАШЕ РАКЕТИ С ЯДРЕНО ОРАЖИЕ !РАДАРНИТЕ ИНСТАЛАЦИИ В БУРГАС И СОФИЯ /на околовръсното/СЕ КОНТРОЛИРАХА ОТ РУСНАЦИ .КАКВО ТОЛКОВА ЗА НЯКАКВИ СИ СПЕЦИАЛИСТИ В МИНИСТЕРСТВОТО ...ХА,ХА,ХАААААА
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 65 хаха то пък сега управляващите не карат коли за по 100 хиляди и имат по 15 обкръжени фирми и изкарват милиони а ти караш кола от германия която е преди бракуване и се чудиш как да и платиш данъците,аиде с тия просташки изказвания недеи моляте
47
2
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
После не разчитайте на състрадание, когато заработи следващия Народен съд... Новия еничерски корпус ще бъде изклан по примера на стария!
46
2
 
27
 
! Отговори
искаме мир преди 9 години
Искаме мир, а не Нато!
45
12
 
3
 
! Отговори
АТАКА ВИ ЛЪЖЕ! преди 9 години
ТЕ СА ТАМ --КЪДЕТО ИМА ПАРИ И ВЛАСТ....!НА ИЗБОРИТЕ --РАЗДАВАХА ПО 50-лв. ЗА ЗАКАЧЕН ПЛАКАТ НА ОГРАДАТА .
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 50 абе как все комунизама ви е виновен бе хора , вече нали уж 25 г сте в демокрация , имам чувството че и след 100год все това ще говорите как 45 г сте биле в комунизъм, по време на комунизма работеха всички предприятия и нямаше бедни и богати а само средна класа , това беше идеята на комунизъма а сега в демокрацията все повече гледам как хора застават пред витрини със закуски и нямат пари да си купят , това ако ви е демокрацията аз искам комунизъм и спрете само да дрънкате глупости
43
21
 
4
 
! Отговори
МАРШ НАВЪН! преди 9 години
ДОЛУ РУСКАТА ДУПЕДАВСКА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ!!!ВСИЧКИ НЕЩАСТИЯ И БЕДНОСТ ---СЕ НАСАЖДАТ НАИСТИНА ОТ РУСКИТЕ ДУПЕДАВЦИ , ЗА ДА СЕ СЪСИПЕ ИМИДЖА НА ЕС И БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ!ЦЕЛТА Е ДА СЕ НАТИКА БЪЛГАРИЯ В РУСКАТА СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ И ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ НАЦИЯТА В БЕЗПЛАТНИ "РОБИ НА ТРУДА" --ЗА РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ !
42
3
 
16
 
! Отговори
до 61 преди 9 години
Другарю Василев,какъв е този остър език. АТАКА си е най българска партия. Тя не е унищожила и приватизирала България за разлика от седерастията. Или може би вие сте участвал в унищожението на родината?.
41
0
 
4
 
! Отговори
до 62 преди 9 години
Нежни другарю, взехте ли си хапчетата?.
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук е редно да се спомене, че борбата с кибер-русофилията е по-трудна задача от тази с традиционната престъпна дейност. Както съобщи представител на министерството, в мрежата може да се намери всякакъв вид информация. Особено безпокойство предизвиква фактът, че подобна пропаганда може да има силно въздействие върху психиката.
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що за искане да съдят инакомислещи. Нали затова тръгнаxме да ставаме демокрация, за да има свовода на словото. И вез това сме на едно от последните места в ЕС. Това е залегнало и в конституцията. Но разни соросоидчета явно още помнят тоталитарния режим и искат да го върнат.
38
3
 
24
 
! Отговори
Александър преди 9 години
Защо Русия бавно и полека възвръща своята мощ, въпреки всички съскащи срещу нея, а България лека-полека се превръща в колония на Вашигнтоския режим?Защо само изнасяме евтина работна ръка за Запада и се превръщаме в пазар за евтина, некачествена храна, с която мощни чужди компании ни заливат?Защо нямаме собствено производство и 700 000 души живеят с по-малко от 100 лв. на месец?
37
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кремълската стратегия включва империализъм чрез налагане на енергийна зависимост, операции на руското разузнаване и спецслужби, престъпен рекет, купуване на инфраструктура и медии чрез посредници, подкупване на местни политици и заиграване с несигурността на етническите малцинства.
36
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !А кой дава право на Кремъл да размахва ядрен аресенал и да избива украински войници? КОЙ? КОЙ? КОЙ?
35
14
 
6
 
! Отговори
1 преди 9 години
Трябва да питаш 12 милиона руснаци които са избягали от "демократа" Путин и живеят в ЕС и САЩ...даже и неговите дъщери.
34
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кремълската стратегия включва империализъм чрез налагане на енергийна зависимост, операции на руското разузнаване и спецслужби, престъпен рекет, купуване на инфраструктура и медии чрез посредници, подкупване на местни политици и заиграване с несигурността на етническите малцинства.
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последни напъни на САЩ преди края им .Дори и Родшилд и Сорос видяха накъде отиват нещата и започнаха да се изнасят от потъващия кораб като мокри мазни плъхове ,единия към Сингапур ,а другия към Нова Зенландия.Питам *** след като нямате възможностите на тези двамата и няма да можете да се изнесете ,дали не си давате сметка какво ви готви народния гняв,защото доларчетата срещу които сега драскате глупости по форумите няма да стават за нищо.
32
0
 
8
 
! Отговори
До Александър преди 9 години
такива партии като споменатата се създават с цел отблъскване на масите! Преди стратегията беше -ако си патриот, то значи си Нео нацист. Сега ако си патриот то значи си комунист И "***".Целта е да се създаде анти асоцииращи настроения към патриотизма да се блокира обществото от прилагане на закона и всяване на страх(основателен)! Как иначе да си обясним защо такъв стожер като атака не са завели нито едно дело-геноцид,намеса във вътрешните работи и т.н.? Няма и да заведат защото са проект!
31
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Член 5 на НАТО - въоръжена атака срещу един от членовете на съюза ще се счита за атака срещу всички членове !!!