НС пусна наши военни в центъра на НАТО тук

Координационният център ще заработи до края на годината
Обновена: 20 мар 2015 14:01 | 20 мар 2015 10:23,
147
НС пусна наши военни в центъра на НАТО тук
Снимка: архив, Reuters

Български военни вече ще могат да служат в международни организации и формирования на наша територия. Сред тях ще е и командно-контролния център на НАТО, който ще заработи у нас. Това решиха депутатите, които приеха на второ четене промени в Закона за отбраната.

Още по темата
„Изменението има отношение не само към контролния център на НАТО. Досега нямахме възможност да комплектоваме и командироваме български военнослужещи в каквито и да са международни организации“, каза министърът на отбраната Николай Ненчев.

Той разясни, че координационният център ще заработи в една от сградите на военното министерство до края на годината. Той вероятно ще бъде готов за експлоатация през юни или юли.

В управляваща коалиция няма проблеми около кандидатурата на служебния вътрешен министър Йордан Бакалов за ръководител на "Военна информация", увери по-късно пред журналисти военният министър. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и зам.-председателят на групата на АБВ Михо Михов вече обявиха, че не са съгласни цивилен да оглави военното разузнаване.

Промяната в Закона за отбраната беше приета без дебати. При гласуването й на първо четене в пленарна зала обаче почти се стигна до бой.

Тогава депутати от Патриотичния фронт и от „Атака“ направиха скандал на парламентарната трибуна. Лидерът на националистите Волен Сидеров обвини управляващите, че с измененията предават суверенитета на държавата и дават възможност на чужди генерали да се разпореждат с българската армия. Патритотите му отвърнаха с цитати от негова статия от 1991 година и се стигна почти до физическа саморазправа.

Заради скандала ръководството на парламента наказа Десислав Чуколов от „Атака“ и Димитър Байрактаров от ПФ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: НАТОцентървоенни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
22
 
12
 
! Отговори
Българин преди 9 години
През 971 руските орди разрушават Плиска и България пада под Византийско иго. През 1552 Иван Грозни разрушава Казан и Волжка България. Във войните си с Турция руснаците отвличат десетки хиляди българи за крепостни. Русия е против създаването на Екзархията в 1870. Плащаме и войната 1877/78 с 32 тона злато. Против Съединението е и изтегля офицерите си преди войната със Сърбия. Детронира Батенберг, искащ независима България. Напада ни през 1916 и е бита. Организира метежа от септ. 1923 и плаща взрива през април 1925. След 1944 избива елита и прави от България коцлагер. За 45 г разорява България и
9
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската политика спрямо България винаги е била диверсионна, окупационна и анти-българска. Исторически факт.
8
11
 
26
 
! Отговори
ВЪН ОКУПАТОРИТЕ преди 9 години
от НАТО от РОДНА ЗЕМЯ. За 45 г СОЦИАЛИЗЪМ нямаше чужди войски в БЪЛГАРИЯ, а сега за 25 г КОЛОНИАЛНО РОБСТВО продадоха и ПРЕДАДОХА всичко БЪЛГАРСКО
7
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха да служат наши военни в НАТО било предавана суверенитета на държавата, пък да събираш подписи за окупация от Червената Армия не е предаване на суверенитет? Съветските клоуни от АТАКА изживяват последния сезон представления, след което ще изпаднат в историята където ще бъдат заклеймени като продажни съветски слуги во век и веков. Амин!
6
11
 
8
 
! Отговори
един от всички преди 9 години
Не се плашете, братушките знаят за това. В крайна сметка, не ми пука, че ще обстрелят територия от България, защото центровете на нато са територия, те не са част от Родината ми
5
21
 
10
 
! Отговори
кк преди 9 години
Волен Луфтханзата е против чужди военни на наша територия, но ако бля*овете от мАсква искаха бази в България нямаше да е проблем разбира се. Да не забравим, че в началото на 90те същият *** лаеше в подкрепа за правата на ДПС !Най-големият родоизменник в българската политика. Категорично. Вижте му електората: алкохолизирани пр*стаци които веят РУСКИ знамена на митингите им (след което всичко е в *** разбира се). Да вееш чужди знамена и да се наричаш български националист е чиста диагноза.
4
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На САЩ е изгодно да поставят бариера между континентите, желязна завеса за разделение на страните и народите, нестабилност в света, за да могат да се утвърдят в ролята на глобален гарант на регионалната сигурност. Това становище е изказано в публикация на американското независимо издание CounterPunch. Само Русия може да спре експанзията на САЩ, цитира изданието. Великобритания и др. европейски страни се ориентират към Азиатския пазар и банки.
3
30
 
10
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Карйно време е да влезнат в затвора Волен и 40-те атакисти за антибългарска пропаганда чрез ТВ и печат и които клатят националната сигурност в угода на Москва!
2
31
 
8
 
! Отговори
НАТО+ ЕС=YES преди 9 години
Подкрепям! Нека рашките да видят каква е силата на НАТО и да не поглеждат много много насам! Който е против му предлагам едногодишен лагер в ГУЛАГ за отрезвяване! България е член на НАТО и ЕС и е избрала този път (слава Богу!) отдавна. Колкото по-рано го разберат това болните мозъци и предатели от АТАКА, толкова по-добре за тях. Противното съждение е доказателство за наличност на психично разстройство.
1
8
 
43
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Значи прав е Волен, че БОСТАНЪТ ще вкара България във война с Русия !