Борисов отказа 12-годишно уиски за полетите на властта

Спира обществената поръчка: Кетъринг няма да има
124
Борисов отказа 12-годишно уиски за полетите на властта
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов спира обществената поръчка за кетъринг в самолетите на властта.

Още по темата
„Напълно подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг. След като се запознах с екзотичното меню, съм разпоредил на министъра на транспорта обществената поръчка да бъде спряна“, пише Борисов в социалната мрежа Facebook.

За една година кетърингът на първите във властта излиза до 48 хил. лева, става ясно от обявената обществена поръчка.

Тя беше за доставка на хранителни продукти, алкохолни и безалкохолни напитки и консумативи за бюфета на двата самолета и трите хеликоптера, които се ползват приоритетно от президента, премиера и министрите.

Според обявлението на борда на самолетите и хеликоптерите ще се пие само 12-годишно шотландско уиски, лондонски джин, руска водка и ликьор от ирландско уиски и сметана.

Предвиждаше се ползващите услугите на "Авиоотряд 28" да консумират предимно леки основни ястия от телешко месо и риба, както и деликатеси - октопод, калмари и омар. Имаше и вегетарианско меню, не беше забравен и десертът - торти, тирамису, плодове.

Министерският съвет е една от институциите, която по закон използва „Авиоотряд 28“.

Премиерът настоява занапред разходите за кетъринг да бъдат максимално редуцирани и да се търси икономически най-изгодният вариант.

Аз лично заявявам, че отказвам да бъда обслужван от кетъринга на авиоотряда и при бъдещите ми работни полети такъв няма да има, отсича Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
19
 
! Отговори
Адвокат Менко преди 9 години
Той започна с прасетата, мина през кофпомпата, през БКП и се установи при бай Миле, който го пробута на Самоковеца. С картофите не му потръгна и беше препратен на Маргините. Те го натириха и той тръгна да тараши пазарджиите в "Илиенци". Още си пази качулката. Бриго успя да го цани при Царя. Румен го уволни, а умните софиянци го избраха за кмет. Намериха се над 1 млн.двукопитни и го направиха премиер. Същият *** повтори грешката си. Днес се радваме на най простият премиер в Европа и не само
47
1
 
15
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Велик информационен сайт! Бойко пича пак на първа! Направо съкруши лошите с отвратителната си мутра!
46
5
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
до 54Ако Боко направи за България това, което Путин направи за Русия - нека да пие и 100 годишно уиски !Само че Тиквата не може да стъпи на малкия пръст на Путин.Путин вдигна Русия от пепелта и за 15 години направи от една разпадаща се империя водеща световна сила.Руснаците го боготворят !Да сравняваш Путин с Борисов е все едно да сравняваш Левски с Бай *** !
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре бе, ще лочи ланшна ракия и маа тлъсти пържоли. Тез убавини най-му отиват на свинската ***.
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата има 4 милиарда- обидно е за него да пие 12 годишно уиски. Виж ако е 24 годишно може и да приеме от кумова срама.
43
16
 
6
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Абе просто червено *** , като не харесвате Борисов и ГЕРБ , защо напуснахте властта позорно . Да бяхте си стояли с ДПС и Атака и сега нямаше да се пънете да плюете Борисов , а щяхте да сте на власт . И в края на краищата щом сме го докарали Борисов да е два пъти Премиер значи няма по свестен от него .
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ...Научи се да пишеш на кирилица.
41
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как няма да отказва, той пие само 50 годишно!
40
6
 
22
 
! Отговори
16 000 000 000 преди 9 години
Обидно е Тиквата да пие 12 годишно уиски, което всяка треторазредна мутра може да си позволи.Нивото на Боко вече е друго ...
39
4
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram re6eniata na Borisov
38
4
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
До ГЕРБ foreverШегуваш се, нали ?! :)
37
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Според обявлението на борда на самолетите и хеликоптерите ще се пие само 12-годишно шотландско уиски"..............Просто е имало някоя НАША фирма най-вероятно червена или депесарска, която е смукала до сега ... и сега Бойко им врътва кранчето
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOVA E ABSOLUTNA LAGA NASHIAT ZAR NE PIE TAKIVA BOKLUZI.
35
11
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 9 години
До BibiПише се манипулация. От това как пишеш, се вижда такава простотия и неграмотност, че да наричаш когото и да било ***, още повече самия премиер, е просто дебилност! Айде у лево! Омръзна ми да чета постинги на комунистически милиционери, пенсионери от ДС и други подобни откровени ***!
34
4
 
21
 
! Отговори
След дъжд.... преди 9 години
След като излезе в медиите го спира. Защо не го спря преди? Защо возеше селски отбори в Правителствен самолет? Не съм му фен на Тиквуня, ама ако беше направил нещо подобно без преди това да е имало информация по медиите, щях да гласувам за него. Е, да, ама не ! Първо всички да разберат от медиите, после наш Тиквун се прави на "човек от народа". Изтъркано и тъпо !
33
7
 
5
 
! Отговори
Добре де преди 9 години
Когато е крив - крив е. Но за подобни инициативи са за е**не мишоците по канцелариите, дето ги редят тези поръчки. Убеден съм, че ако излезе поръчката за доставка на тоалетна хартия в Народното събрание, сметката ще е доста по-голяма от тази за уискито. Освен това с граждански полети лети куцо, кьораво и сакато за по един ден, което е извращение. Ако свърши нещо полезно с тези полети не уиски, оркестър да си поръча ако ще. Ама само се возят до килимчето и обратно без някакъв резултат.
32
2
 
9
 
! Отговори
до Bibi преди 9 години
Пише се манипУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУлация бе, проста тикво неграмотна!!! Що за нахалство да даваш оценки и акъл на хората??? Пфуууууууууууу
31
2
 
8
 
! Отговори
Деян Янакиев преди 9 години
Манипулиране.
30
2
 
12
 
! Отговори
човека е готов преди 9 години
Като мосей с гърдата си да ва рани а вий. Майката на костов виеше и обясняваше как сина и не ядял месо за да храни българите а вий. Неблагодарници.
29
11
 
9
 
! Отговори
Bibi преди 9 години
Дали ББ е маниполатор или ние се оставяме да ни маниполира ?Едва ли. Толкова е просташко, елементарно и гнусно , че трудно може да се нарече маниполация,това изявление. Това е стил " тиква"- вижте колко съм готин !Моля dnes.bg не ни занимавайте с простотиите на този *** !