Скандал в НС заради арменския геноцид

Депутатите от ДПС демонстративно напуснаха залата
178
Скандал в НС заради арменския геноцид
Снимка: Архив БТА

Със скандал заради арменския геноцид започна и днешният работен ден на депутатите.

От ПФ поискаха да се почете с едноминутно мълчание паметта на жертвите на геноцида в Османската империя, защото днес целият свят отбелязва 100 години от тази трагедия.

В отговор на призива депутатите от БСП, АБВ, РБ, ПФ, "Атака", както и някой от ГЕРБ, станаха на крака, докато председателят на парламента Цецка Цачева обясняваше, че това няма как да стане според правилника на работата на Народното събрание.

Депутатите от ДПС пък демонстративно напуснаха пленарна зала.

"Усещате ли колко сме смехотворни и несъстоятелни, когато чуваме, че има някакво си правилниче, което не позволява да почетем паметта на жертвите, когато цял свят го прави", обърна се към депутатите зам.- шефът на ПФ Валентин Касабов.

След това пък депутатите отново разместиха точките в дневния си ред за днес. Вчера отново го подмениха и решиха, че първо ще приемат два закона, а чак след това ще обсъдят предложението за решение на "Атака" за признаването на арменския геноцид. Това на практика означаваше, че въобще нямаше да се стигне до въпроса, защото в петък традиционно има парламентарен контрол от 11 ч.

Изненадващо от ГЕРБ подкрепиха искането на ПФ решението на "Атака" да бъде обсъдено първо и с техните гласове то беше прието.

Може би този път се вслушаха в думите на Десислав Чуколов от "Атака", който ги призова да не мълчат в днешния ден и да не си мислят за американската реалити звезда от арменски произход Ким Кардашиян, а за останалите хора, когато вземат решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Депутатите от ДПС демонстративно напуснаха залата"Също толкова демонстративно да си вземат чукалата и да напуснат България, ако може! Ако не може - да си трайкат.
66
1
 
7
 
! Отговори
АБВ преди 8 години
До Ястреб Велики 103От поста ти се разбира , че не си или не се считаш за българин. Разбира се също и колко добре познаваш историята ни и тъйкато явно я познаваш по добре от мен, моля, кажи ми откъде да прочета иформацията за броя на населението по българските земи през 15 в. която е потвърдена от съвместно проучване на университети на Италия, Швеция и Дания?
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кво пишете минуси бе.айде вий им платете работния ден.
64
1
 
16
 
! Отговори
Себайтин Ебатин преди 8 години
ДПС защитава "правото" на мнозинството да коли наред което малцинство не му хареса? Машалла!Ми хайде, тогава.........., а?
63
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всичко ли оправихме,че с арменците се захванахме.аз не искам да им плащам днес работния ден на тия политици.
62
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очевидно според башибозуците в Анкара армеците са се самоизбили. Нещо като автогеноцид или масов суицид!?
61
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахаха...османците не са клали векове наред, а са правили деца на бабите на днешните wannabe турци в България - ей така сте се пръкнали. и точно поради тази причина пък има днес али, осман или мюмюн, както и мургавки социално-слаби гласоподаватели на дпс :)
60
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
имам близка приятелка, която е професор по американска литература в университета в анкара - тя от от кюрдско-арменски произход. от нея знам, че никакви кюрди не са избивали никакви арменци по време на геноцида или обратното, напротив - всички са бягали от издевателствата на турските главорези, и точно така баба й и дядо й са се запознали и оженили - независимо от религията си - докато са си помагали един на друг в планината, за да оцелеят. немците поне имаха доблестта да си признаят грешките.
59
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
с днешната постъпка Местан показа на всички , че Анкара е над всичко
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арменците взели -дали, но защо избивате българите? Забравихте ли, кучета,Народния съд?
57
3
 
19
 
! Отговори
до 113 преди 8 години
Вечна дружба между България и САЩ, да живее ОРЕЛА Доган и ЯСТРЕБА Местан!-Доган приличаше на подплашена мокра кокошка, когато се доближиха да него с газов пистолет!
56
4
 
36
 
! Отговори
факт преди 8 години
ДПС за пореден път доказаха, че са етническа партия и защитават интересите на Турция, а не на България.
55
13
 
0
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
До 111Добре бате! Аз тъкмо гасях тоците и отивах да спя!
54
6
 
18
 
! Отговори
до ястреб преди 8 години
Момче, ще те разчленя и ще ти навра османлийските шамари там, където слънце на огрява. Изчезни оттук.
53
17
 
6
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
До 104Преди да почнеш да точиш ножа за турците, защо не си заточиш малко и родния си език майчин български?! Не че нещо ми пречиш с неграмотността си, но имам чувството че ако почна да ти мяткам османлийските шамари ще изпитвам угризение на съвестта, че млатя още един охлювофреничен българин!
52
14
 
5
 
! Отговори
до 104 преди 8 години
ХАХАХА, ако ОСМАНЦИТЕ бяха клали наред, днес нямаше да има имена като: Иван, Петър, Асен и подобни, а щяхте да бъдете Ибрахим, Али, Осман и т.н.
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама как НС да признае геноцида над арменския народ. Нали Обама е против. Може ли ние да имаме друго мнение!
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко Борисов е велик Арменец ама на стадиона с топката
49
3
 
3
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 8 години
Аз не знам да е имало геноцид срещу арменци, ама ако ЕС смята така, РЕДНО Е да следваме линията, която ни е зададена от евроатлантическите ни пратньори!
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И нека после някой да седне да ме убеждава че ДПС не е партия на етническа основа. З