Преди поляни… днес хиляди работни места. С метро!

Бизнес паркът в София – поредната гордост на премиера
Обновена: 29 апр 2015 17:10 | 29 апр 2015 17:10,
131
Преди поляни… днес хиляди работни места. С метро!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изрази задоволството си от разрастването на Бизнес парка в София и развитието на инфраструктурата около него.

Министър-председателят посети района, за да открие нова високотехнологична лаборатория на "Хюлет-Пакард" България.

"Преди 10 г. на това място бяха поляни, а сега има "Южна дъга". Вероятно сте дошли по нея до тук. На 8 май ще открием и метрото. По-големи удобства от това не можем и да създадем", каза Борисов преди да вдигне символичната завеса пред новата лаборатория. Той допълни, че с новата отсечка на подземната железница 60 000 души ще пътуват всеки ден до Бизнес парка – само за 1 лев и само за 7 минути от центъра.

Още по темата

Борисов обясни и че за няколко години Бизнес парка се е превърнал в работно място за над 4000 млади българи, които получават едни от най-високите заплати в страната. Това било и мястото, където са установени най-високотехнологичните производства, внасящи най-много ДДС в хазната.

Високотехнологичната лаборатория на "Хюлет-Пакард", която Борисов откри, е уникална за страната ни. Тя е и най-голямата инвестиция от този вид на американска компания в Европа. Лабораторията ще е достъпна както за служителите и клиентите на "Хюлет-Пакард", така и за студенти, обещаха от ръководството.

На откриването присъства и американският посланик Марси Рийс, която обясни, че 500 талантливи българи са се върнали в България, за да работят в НР.

"Българите са ненадминати в сферата на информационните технологии", обяви на свой ред премиерът Борисов. Той поздрави американското правителство за решението да инвестира във възможно най-доброто място в Европа.

Премиерът обясни и че държавата прави всичко възможно, за да се върнат младите у нас – стабилна държава, климат, инфраструктура и най-ниски данъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
2
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Pak neshto losho vidiahmw v novinata.boiko losh pak
61
12
 
14
 
! Отговори
сивко черногледов преди 8 години
Добре бе, как е възможно на една такава хубава новина да има толкова много злобни и завистливи коментари ?! Имам чувството, че тук и Световен Търговски Център да се построи с офиси на Самсунг, Газпром, Ситигруп, Метлайф, AIG, Алианц, Морган Стенли, Маерск и т.н. пак ще има недоволни и плюещи.Някой беше казал: "Българите сме много беден, но за сметка на това - *** народ !"
60
2
 
13
 
! Отговори
Смях в залата преди 8 години
Овации! Не ставайте от местата си, циркът продължава!
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До боцко Декана на ТУ София каза че HP са лоши.. толкоз теб ли да слушам Соросоида или Декана.
58
4
 
6
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Единият от доставчиците ми е софийска фирма.Звънят на пожар :Да ви докараме в четвъртък стока,че "петък нали почивен".Йооо брате,значи София да почива ,че аз да им бъхтам БВП!!Айде у лево, няма доставка!!Богопомазани ще ми се изкарате.Това е за всички,дето се фукат, че са у Софето!!Препоръчвам на всички колеги също така да започнат да работят с варненски ,пловдивски,бургаски и така нататъка фирми от големите областни градове!!Ще е само добре за България!!!
57
6
 
4
 
! Отговори
боцко преди 8 години
"Аз ти казвам хиляди студент са зарязали учението подлъгани от големите заплати в HP .. Декана от ТУ-София каза че HP са лоши правят от студентите *** телефонисти които зарязват ученето.."От безсмислено зубрене никаква полза няма. По-добре 2-3 години като телефонист - хем взимаш много добри и си живееш живота, хем вършиш нещо реално, хем си упражняваш английския. За същото време в ТУ ще си научил един куп глупости, които ще забравиш 2 месеца след като си вземеш дипломата.
56
4
 
12
 
! Отговори
TATO преди 8 години
Този *** и климата ли прави?
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Всеки *** работи мениджър на 2-3 човека , там всички са мениджъри , защото телефонист няма как да бъде инженер , математик или информатик
54
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Koito mu zavijda na Boiko, da ne vijda!
53
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До студент от IT сектор Аз ти казвам хиляди студент са зарязали учението подлъгани от големите заплати в HP .. Декана от ТУ-София каза че HP са лоши правят от студентите *** телефонисти които зарязват ученето.. Същото ми каза и вчера клиент , който е учил УННС ..
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо лично но много *** бе! И като вземе да си приписва какво дал, какво направил все си мисля, че си е останал в пуберитета когато искал да бъде ....Бекенбауер. Хайде да е дал от него лично а той от паритехл на народа. А и за себе си заделя. Обича Бацето кинтите и муши по сметки все едно, че ще векува.
51
2
 
6
 
! Отговори
прото преди 8 години
Повече хора, които знам да работят в Бизнес парка, са страхотни парвенюта. Няма сила на света, която да слезнат от колите си и да се качат на метрото.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo na Boiko babait!!!
49
1
 
23
 
! Отговори
студент от IT сектор преди 8 години
Еее, тъкмо зарязах учението и станах овчар по заръка на Бащицата, и той махна поляните за овцете и взе да хвали IT специалистите...
48
0
 
1
 
! Отговори
СМЯХХ преди 8 години
Гената само аз гласувах за теб ! Ти си бъдещето на майка България ! Ти ! Ти !
47
1
 
19
 
! Отговори
В провинцията преди 8 години
Преди хиляди работни места...днес поляни. Без влак!
46
5
 
12
 
! Отговори
пг преди 8 години
Днес долетях на софийското летище и първото което ме лъхна беше познатата миризма на тоалетна докато чакаш багажите и след това е МЕТРОТО се качихме ТРИМА човека от летището защото НЯМА НИТО ЕДНА ТАБЕЛА за да укаже пътя към метрото, но затова има НЯКОЛКО ЗА ТАКСИТАТА !!! КОРУПЦИЯЯЯЯЯ
45
2
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 8 години
Ти докато слушаш твоя декан, дето вероятно работа през живота си не е виждал, няма много да прокопсаш. Вместо да злобеете се ориентирайте за какво ставате и за какво не. Телефонистките дето са провалени, ако можеха нещо за повече пари щяха да го работят него. Всеки който има малко акъл си намира по-добра работа от телефонист. А който няма акъл - да се кефи на 1500лв, че без акъл на малко места дават толкова.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До ??? Декана на Каза , че HP са лоши , правят от информатиците и инженерите - телефонисти , каза да внимаваме , какво работим..
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боцко, връщай поляните, младите овчари няма къде да пасат овцете! :D