Де да можеше да си внесем германски прокурори и съдии...

На хората им омръзна от скандали, трябват резултати, прозря Плевнелиев
454
Де да можеше да си внесем германски прокурори и съдии...
Снимка: БТА

Крайно време е българската система на правораздаване да генерира не скандали, а резултати. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в Представителството на Европейската комисия в София на дискусия за отбелязването на Деня на Европа, предаде БТА.

Още по темата
"И дали става въпрос за КТБ, дали става въпрос за Костинброд, за подслушвания или за каквото се сетите - на народа му дойдоха много тези скандали и търпението е изчерпано", заяви държавният глава в отговор на въпрос за съдебната реформа.

Според него никой не пречи на българските прокурори и съдии да отсъждат по съвест, по закон и да покажат, че институциите раздават справедливост.

"Нали не очакваме да си внесем немски прокурори и немски съдии", коментира той.

Европейските партньори очакват от България да покаже реформа и резултати в сектора на правораздаването, каза президентът.

"Много се говори за промени в Конституцията, но и съществуващата Конституция абсолютно не пречи на нито един съдия, да решава по съвест, да действа независимо", заяви Росен Плевнелиев.

Той смята, че нашите закони са добри и са изцяло синхронизирани с европейските, и никой не пречи на българските съдии и прокурори и сега да работят по европейски.

В отговор на въпрос президентът заяви, че България има лоша репутация в някои държави.

"Имаме проблем в Англия, в Германия, Франция, донякъде имаме проблем и в Австрия, но същевременно репутацията на България в Китай, в Южна Корея и в цяла Азия е феноменална", коментира Росен Плевнелиев.

Оптимист съм, че от следващата година ще се заделят повече средства за модернизация на българската армия, заяви държавният глава. Той добави, че е оптимист и за реформата в бразованието.

Правителство, което имаме сега, е стабилно и работи много добре за това "бързо да вървят" еврофондовете, каза на дискусията вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Министърът на външните работи Даниел Митов каза, че по отношение на западните Балкани един от основните ни външно-политически приоритети е за подпомагането на нашите съседни държави, кандидатстващи за членство в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
22
 
! Отговори
от Гого до Плювньо преди 9 години
Ако питате Плевньо и Боко, най-добре е да си внесем войска от САЩ, съдии от Германия и полиция от Турция и ще са изпълнили поръчката от Вашингтон на макс. Да не си мислите, че в Германия няма корупция? Наивници!
118
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво ни е тази смешна армия от 30 000човека.Ако някой реши да ни нападне за един час тази ,,армия,,ще бъде смачкана и унищожена.Защо тогава да се напъваме и да харчим грешни пари за чужда техника втора ръка само и само да се слагаме на други големи братя.
117
1
 
18
 
! Отговори
дедо ангел преди 9 години
президенте,ти пък откога започна да разбираш какво му е на народа.?и откога започна да ти пука какво мислим ние простосмъртните.
116
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А аз искам да си внесем Президента не да имам президентче което става само за туристическа атракция.Който единствено става да си прави селфита с туристи парад паметника на Незнайният войн.
115
0
 
14
 
! Отговори
42 преди 9 години
И В БЪЛГАРИЯ ИМА ДОСТАТЪЧНО СПОСОБНИ И ПОЧТЕНИ ЮРИСТИ, САМО ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ИМ ДАДЕ МЯСТО В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА. СТИГА С ТОВА ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВО.
114
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До политологНали съдебната система е корумпирана и продажна. Съдът се произнесе че няма престъпление . Ако приемем това решение за правилно то съдебната система корумпирана ли е. Не може едни решения да са правилни а други неправилни от това на нас как ни изнася. Ако е корумпирана и това решение е корупция ,ако не то и други решения са правилни.
113
0
 
15
 
! Отговори
11 преди 9 години
Не зная какво ще внася и изнася, но са ни приготвили закон, според който по презумпция, че би могъл да си терорист, да ти забранят да ходиш на почивка навън!!! На това му се вика свобода на придвижване и супер европейски ценности!
112
3
 
13
 
! Отговори
CC преди 9 години
Аз пък викам да си внесем немски президент, а!! Какво ще кажеш ПлЮвнЬО
111
0
 
6
 
! Отговори
въпросче преди 9 години
масони или обикновени съдии?
110
3
 
3
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Не знам след случая Костинброд как имат сурат БСП -ДС да говорят. Една примитивна жена като Мая Манолова писа донос и цялата прокуратура се задейства с цел да смачкат ГЕРБ. Да ама не . Сега трябва Бареков и Мая да ги съдят за клевета опорочаване на изборите . Спомням си как Станишев , Местан и др. ревяха по медиите , че се организирало преврат . Ами сега какво ще кажете другари.
109
1
 
2
 
! Отговори
Alice in Wonderland преди 9 години
Президента е лош. Прокурорите и съдийте и особено шефовете им са добрите. Те работят неуморно за де се саморазправят с корупцията по високите етажи. Екс президента ни беше супер. Договори голем шлем. Сега ние го плащаме. По форумите е пълно с умни и смислени хора, чийто коментари показват дълбоко познаване на политическите и икономическите процеси у нас. Нии сми си супир!
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименРовят за богатствата на кметовете, но само на нудобните. Да сте видяли за кмет от ГЕРБ нещо да е написано, проверено, заснито. Елате в Пловдив и ще се уплашите, но за това не е удобна. Журналисти, полиция, прокуратура не виждат. Типичните номера. Ние никога не сми виновни - само предишните, нищо, че ни санкционират за грешки допуснати по времето на ГЕРБ, новите магистрали се нагънаха, асфалтира си и се ремонтира едно и също нещо през 2 години и .т.н. Цирк, но върши работа за раята.
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я го виж Буратино колко умен
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тия германци беВнасяй самоубиици бе
105
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
За съдии не знам, но политици ако можеше.... нямаше да е това недоразумение президент и повечето от депутати в парламента. ...
104
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я направете една малка промяна в конституцията:Съдии, прокурори и полицейски шефове да бъдат пряко избираеми с мандати по 1 или 2 години.Мандат от 4 или 5 години е твърде дълъг за динамикатта, с която живеем.
103
0
 
8
 
! Отговори
само завиждате преди 9 години
Само завиждате на остроумието на Роската, любимият к*ртизан на любимия велик вожд и учител на българския народ, другаря Тодор..., пардон, другаря Борисов.
102
0
 
6
 
! Отговори
без боклуци преди 9 години
*** се събира с друг ***. *** взаимно се привличат.
101
3
 
7
 
! Отговори
Сержант преди 9 години
АЛА БАЛА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ТАКОВА. ТА НАЛИ ТИ СИ ЕДИН ОТ ТЕЗИ , КОИТО ГИ НАЗНАЧАВАТ. СРАМ МЕ Е ОТ ВАС ГОСПОДИН НИКОЙ, ЧЕ И ГЛАСУВАХ ЗА
100
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И президент, и президент да си внесем......