Преди "картофено момче". Днес: Няма заплата за тая отговорност

Борисов подкрепи прокуратурата за разследването срещу квесторите на КТБ
Обновена: 11 май 2015 20:38 | 11 май 2015 19:40,
311
Преди "картофено момче". Днес: Няма заплата за тая отговорност
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че животът на бедните хора в България не му е чужд. В интервю за bTV той разказа, че до 30-та си година се е нагладувал, а майка му го наричала „картофеното момченце”, защото всеки ден се хранел с картофи.

Борисов отговаря на въпроси, част от които зададени от зрителите. До детайлите за бедната му младост се стигна след репортаж за бедна жена, която го попита каква му е заплатата и колко пари носи в джоба си.

„За работата, която върша и отговорността, която нося, няма заплата, която би ме удовлетворила”, отвърна Борисов. Той уточни, че надницата му със сигурност е по-малка отколкото на журналистите в bTV, а пари в джоба си нямал.

Още по темата
Министър-председателят си спомни, че семейството му гледало 5 прасета и 15 кокошки, той косял тревата и ядял пържени яйца и картофи. „Майка ми казваше, че съм картофено момченце – всеки ден ядях картофи. Така че - нагладувал съм се до 30 години”, каза Борисов.

Пред bTV премиерът потвърди, че се е срещал със съдия Румяна Ченалова – същата, която беше арестувана за кратко и която стана символ на „гнилите ябълки” в съда. Борисов разказа, че Ченалова отишла при него, за да му се оплаче от политически натиск. „Казах й, че ще се понесе отговорността и тя я понесе”, отсече Борисов.

Премиерът подкрепи прокуратурата за днешното решение да започне разследване срещу квесторите на БНБ. Той отново обясни, че няколко „баровци”, които са имали преференциални кредити са ги променили след фалита на банката. От това Фондът за гарантиране на влоговете загубил около милион лева.

„В последните дни разбирам, че „Петрол”, „Рубин”, „Дунарит” и куп други фирми са направили цесии и квесторите са ги освободили”, обясни Борисов. По думите му само една от сделките била за милиони.

Премиерът обяви, че ще се раздели с всеки кмет от ГЕРБ, за който излязат данни за злоупотреби. Той беше категоричен, че журналистите не вършат работата на полицията с разследванията си за градоначалниците, защото на всякъде по света подобни репортажи били безценна помощ на службите и полицията.

Борисов отново припомни, че година и половина е бил изцяло разследван. „Започнаха с данъчни проверки, гледаха ми улуците дали са от алуминий, броиха ми дръвчетата. От 96 година всичките ми пътувания - къде как и защо. Разкатаха ме – чаршафите броиха, възглавниците – всичко”, спомни си той. В същото време обаче премиерът обясни, че е благодарен за тези проверки.

Премиерът коментира и кризата в Македония. Той съобщи, че утре събира Съвета по сигурността заради ситуацията в западната ни съседка. Борисов обясни, че управляващите са предпазливи в коментарите си за ставащото, но не скри, че е разочарован от Никола Груевски, който не изпълнил редица договорености. И днес министър-председателят предупреди партиите да не се заиграват с етническия мир у нас.

Борисов подкрепи идеята за намаляване на броя на депутатите от 240 колкото са в момента на 120. Премиерът обаче се противопостави на исканията за намаляване на субсидиите за партиите. Той обясни, че това е единственият официален и прозрачен начин за финансиране на политическите формации. Противното би означавало партиите да търсят пари от сенчестия сектор.

Министър-председателят се похвали, че през този мандат е намерил „цаката” на нещата – повече събираемост и ще има средства и за увеличение на пенсиите и за строеж на пътищата. Борисов се разсърди на зрителски въпроси, защото новата магистрала „Струма” е пропаднала и нови участъци от „Тракия” са се напукали. „До вчера караха по коларски пътища, на Околовръстното имаше септични ями… Сега на стотиците километри магистрали някъде нещо станало”, контрира премиерът.

Борисов не отговори нито на въпроса дали ще сменя министри, нито на този дали би се кандидатирал за президент. Той обаче оцени като успешен мандата на Росен Плевнелиев, както и изказа удовлетворение от работата с РБ, ПФ и АБВ, а в смесените райони – и с ДПС.

„Това не е работа на никой”, отвърна министър-председателя на зрителски въпрос кога ще се ожени. Той обясни и че показал магнолиите си във Facebook, защото си ги харесвал и допълни: „И японската вишна ми е много готина”.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
6
 
39
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Като гледам крайно време е да се напише книга и заснеме филм "Човек от народа 2.0"!Тоя неповторим образ да бъде увековечен.Иначе-30 години глад и после-25години плюскане,тъй излиза!С бухалка и пистолет се постига повече отколкото с учене....
150
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В нормална държава,този щеше да е картофопроизводител(дребен) и нищо повече
149
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало, Ваньо - кво стана с Мишо Бирата, бе ?
148
5
 
38
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Оуу че хубаво, почвате да слагате ГЕРБ и ДПС под общ знаменател, както трябва да бъде !!!!
147
3
 
33
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Когато един човек, какъвто се описва ББ се казва: "Пази Боже сляпо да прогледа."
146
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
To rano ili kasno idva Vidovden..ne moge ti da razplakvach edin cal narod i da nama Bogia spravedlivost.. i tova che mu vika nachalnika nama da mu pomogne..idva vreme za Bogestvena lustracia
145
0
 
15
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
Искам някой журналист да зададе на днешните политици от всички партии въпросът: Как виждате Бг след, 5т год? как виждате БГ след 10-т год? ... след 20 год? Интервьоиравия да обясни надълго и нашироко представите си за каква ще е страната в представите му за в бъдеще! Това от Страна на журналистите да е тип мозачна атака! пп. подозирам, че на повечето политици мечтите им не са свързани с България! повечето живеят ден да ден и натрупване на партия или суми по сметки!
144
0
 
24
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
До vanko84Защото партията му е съставена от зависими хора - ченгета, мафиоти, простаци и облизващи се за облаги!
143
2
 
32
 
! Отговори
Градския преди 8 години
Е , тоя Борисов , тоя манипулатор , колкото и да е жалък , все гледа да се изкара мъченик:гладувал горкия при соца /а сега се нацоца/, вършел огромна строителна дейност /след него магистрали се ронят , язовири се късат , къщи на наводнените щедро ЩЕ се строят някога /....а бе Борисов , гадно лъжеш , гадно се държиш и това при Хакимян бе грешка скъпи , не се излиза така по гол г.ъ.з пред народа!
142
3
 
25
 
! Отговори
боц преди 8 години
Абе "Варна", ти нормален ли си?!Точно тези две партии унищожават и малкото остстанало от България в момента.Борисов се държи, като ЦАР-Той дава, Той разпределя, Той определя срокове, ТОЙ, ТОЙ, ....Не ти ли прилича на оня Доган, КОЙТО РАЗПРЕДЕЛЯШЕ ПОРЦИИТЕ???!!!БОРИСОВ Е ЕДИН САМОВЛЮБЕН ГАДНЯР, КОЙТО ИЗПОЛЗВА БЪЛГАРИЯ ЗА СОБСТВЕНО ОБОГАТЯВАНЕ!ВИЖТЕ КАКВО ПРАВИ С БАНКАТА КТБ!
141
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne avno..tochno taka e..ot tah sigurno se placha na takiva kato Vanko84 ot tah che se vzima nali pak che si kupuvat izborite
140
3
 
19
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Преди картоффффче днес ГОЛЯМА ТИКВА!!!!!!!тЕОРИЯТА НА МИЧУРИН НЕ МОЖЕ ДА ГО ОБЯСНИ НАРОДЕ!!!
139
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Normalni partii nama..a Gerb i Dps sa nai prodagnite..ednite vzimat zaemi..a da paticha .tam se krade nai mnogo i sled 3 meseca zeivat dupki..che pari ot evrofondove i taka porochen krag
138
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kartofki..svinska mas..filiiki..da go oplachech..a miliardite kolko stanaha..
137
21
 
3
 
! Отговори
от Варна преди 8 години
Има само две нормални партии в България с европейски насоки:Само ГЕРБ и ДПС----другото са само сбор от руски дупедавци и бивши комунистически ибрици..!
136
0
 
4
 
! Отговори
do 205 преди 8 години
Ako nakoi e nabil necho na nakogo..to na nas balgarite..ni razkazaha igrata..chipiranua ne se izkazvai nepodgotven
135
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BB sam se zakopava s tezi pokazvania i s tozi izkaz..toi smata che govoreiki elementarno che e po blizo do naroda ama ne e poznal. naroda za razlika ot nego se razviva a toi e ostanal samo na vispvhinata na egoto si..padaneto ot visoko nai boli..a na takiva kato ne obracgaite vnimanie.s.chipovete v mozaka moge samo da pazat ravnovesie
134
18
 
3
 
! Отговори
Росен е супер! преди 8 години
Как го наби на *** , и му обърна гръб за парада в Москва!!ЕВАЛЛА РОСЕНЕ!ТИ ЗАЩИТИ ЧЕСТТА НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА!ДОЛУ АГРЕСОРА И УБИЕЦА!!!!
133
0
 
4
 
! Отговори
do 196 преди 8 години
I tvoeto intelektualno nivo e kato primera ti BB..tolkova kuhi che chak si varvat..
132
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интервю вонящо на пот и чесън,на 15% от българите им харесва,явно и демокрацията дава големи фири,щом една малка част от електората,могат да натрапят избора си на болшинството