Борисов на бунт срещу джигитите... и съседите им

Жертвите в Яхиново - тежка загуба за държавата
Обновена: 11 май 2015 15:23 | 11 май 2015 15:23,
91
Борисов на бунт срещу джигитите... и съседите им
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изригна срещу кървавите инциденти по пътищата, които не престават да взимат жертви. Той призова обществото да не приема повече с мълчание трагедиите и поиска повече строгост за нарушителите.

Повод за коментара му стана поредната жестока катастрофа – тази в село Яхиново вчера, която отне живота на петима души, четирима от тях – младежи.

Още по темата

Според първоначалните данни от разследването причина за трагедията е висока скорост и употреба на алкохол от младежа, шофирал катастрофиралия автомобил. Местните хора обясниха, че в района на инцидента колите често фучат, макар ограничението да е 50 км/ч.

"Ако е имало съсед - да се обади на полицията, да им вземе книжките, щяха да са живи загиналите в село Яхиново", каза днес премиерът и допълни: "Това са жертви, които тепърва трябваше да живеят. Това е тежка загуба за държавата".

Борисов направи коментара си по време на церемонията по връчване на наградите "Достойните българи". 

"Не можем да гледаме така и да го приемаме. Не може това да е истина и да чакаме да дойде 24 май, за да преброим загиналите абитуриенти", обясни още премиерът, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Да умната тиква- Да заставаме пред колите на дгигитите, когато ги видим... Защо ти или детето ти не застанат тикво ***? Нашите деца и близки гинат по пътищата, ти и твоите близки ви ескортират...
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновен е оцелелият, който се разхожда из медиите.Вместо да вземе ключовете за колата от пияния шофьор, той взел че си пийнал.У него да търси вината тиквеният.
64
0
 
8
 
! Отговори
Ева преди 8 години
И като се обади човек за някакво нарушения, какво става? Или ти се смеят от полицията или искат доказателства, които няма как да представиш, защото не си стоял точно в този момент с фотоапарат, камера или телефон да чакаш някой нарушител да премине. В цивилизованите страни не се иска подобно доказателство-има ли сигнал, веднага се санкционира. И как катаджии и полицаи да следят за спазването на закона, като самите те карат пияни, особено по селата?! Сами ли ще се санкционират?
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в Панагюрище оня като сгази детето се оказа, че всички са го виждали 100 пъти да кара с превишена скорост
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той, вместо да ругае хората, да погледне зад гърба си, тези, които ги обучават и им дават книжки
61
3
 
1
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 8 години
До75 живеете в мизерия защото сте мързеливи
60
2
 
5
 
! Отговори
Ред Арми преди 8 години
А защо не си против мизерията, в която живеят голяма част от българите?
59
0
 
10
 
! Отговори
Умен преди 8 години
Само да вметна, че в някоя от белите държави ако съседите видят , че някой застрашава живота им с опасното си шофиране, обаждат се където трябва и на безумеца му се отнема колата. Така и трябва да бъде.
58
1
 
5
 
! Отговори
Австралопитек преди 8 години
До от Сидни Ав$$тралияЩо бе, селски, вашият първи министър да не е убавец- един неприятен мишик с физиономия на подлец. Ами предишната ви премиерка,м? Такова злобно и некомпетентно същество рядко се избира за ръководител. Хай гледай си там гейските двойки, азиатците, и арогантните австралийци и не се коси толкова какво става тук. Нали си на другия край, какво си пъхаш гагата навсякъде?
57
2
 
3
 
! Отговори
До Щирлиц преди 8 години
Ако знаеш колко си далеч от истината .....
56
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Днес шофьорска книжка се взима лесно,пък и обучението е направо никакво.Ето това е първопричината за всички сакатлъци.
55
0
 
15
 
! Отговори
Ванко преди 8 години
Що да не би служебните автомобили на НСО да спазват закона, нима всеки път трябва да се движет на лампи и сирени, защо са с тъмни стъкла и вечно притискат в бързането си някого?
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Где го чукаш ,где се пука.Борисов нямал право да говори за "джигитите" по протокол.Представяте ли си.Той може да говори по всички въпроси и не това е най-важното.По важно е ще се превърне ли това в негова кауза или са празни приказки. .И не партиите,а институциите трябва да спазват всички изисквания без наши и ваши.Ей,хора става дума за живота ни,за живота на най-близките ни,за живота на нашите деца
53
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Три дни пътувах из страната, простаците са навсякъде и всякакви. Полицаите се скатават в колите и чакат да им свърши смяната. Ако стане произшествие, гледат виновния дали има пари да плати, та да изкарат другия виновен.
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние не си мълчим, не ни прехвърляй топката. Всичко идва от подкупните катаджии, съдии и политици с калпави закони и тяхното неспазване.
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха, Кратуната компетентен по всички теми. Браво, такъв си заслужавате за Премиер.
50
4
 
13
 
! Отговори
Камуниста Бойко преди 8 години
Уж *** си отидоха, уж не са на власт.......ОООООБАЧЕ! Като се замисли човек:-Премиера Бойко-комунист-Фалшивото президентче-ПЛАТЕН комсомолски секретар- Цецо Апартаменто - комунист- Миков-комунист-Първанов-комунист- Онъз с дебелия г-з...Чачева де - комунист---Че то какво излиза? Отишли са си *** ама друг път. Продължават да лочат народна кръв, само че сега си смениха козината: не са БКП а: ГЕРБ, БСП, АБВ, РБ, ДПС....бе сички туряй си въжето българино!
49
1
 
21
 
! Отговори
хм преди 8 години
А комплексарските и пърненюшки кортежи на НСО с които богоизбраните фучат с бясна скорост за кръчми, мачлета или за срещи със "симпатизантки" ?!? С тях какво да правим ?!?
48
3
 
6
 
! Отговори
Край преди 8 години
Всичко иде от това че паркирате на тротоарите "щото нема къде". Докато българите се отнасят така към закона така ще е.
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При единично неспазване на закона, виновен е човека, който не го спазва. При масово неспазване на закона, виновен е много повече държавният орган, който трябва да налага спазването на закона, в случая виновен е КАТ, защото в България закона за движение по пътищата масово не се спазва. При това даже и най-съвестните шофьори, опитващи се да спазват изцяло закона, не могат да го спазват заради поставените от КАТ пътни знаци и маркировка несъобразени с пътната обстановка.