Соцпрочит: Лагерите са дело на фашизма, а ги закривало БКП

В БСП възмутени от пиеса, в която дете опира пистолет в главата на друго
Обновена: 10 юни 2015 14:11 | 10 юни 2015 11:10,
65
Соцпрочит: Лагерите са дело на фашизма, а ги закривало БКП
Снимка: Impact Press Group

БСП обсипа с критики организаторите на поклонението пред жертвите на тоталитаризма в концентрационния лагер в Белене в края на май.

Тогава част от програмата включваше и детска пиеска, пресъздаваща събития по време на комунизма. По време на нея дете, облечено във военна униформа, опря пистолет в слепоочието на друго, облечено като концлагерист. 

На събитието присъства и председателят на парламента Цецка Цачева, която беше уловена да ръкопляска на пиесата.

"Пиесата "Мостът между поколенията" може да бъде категоризирана по много начини, но не и като възстановяване на историческа памет", обявиха социалистите в декларация от парламентарната трибуна. Те обясниха и че подобни сцени са неудачни във време, в което насилието в училище се шири все повече. 

Васил Антонов от БСП беше категоричен, че концентрационните лагери са създадени по време на фашизма, а Политбюро е закривало такива след новини за издевателства в тях. 

Социалистите се обърнаха към всички партии с призив да се разграничат от  използването на деца за политическо противопоставяне. "Нека не са палачи и жертви", настоя Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До (-_-)Не те знам кой град си обикалял спокойно, обаче на мен три пъти ми крадоха колелото по времето на соца, апартамента ни два път го обраха, а за чистаките на колите да не споменавам, дори песен има на Тодор Колев "Да ми откраднат чистачките" /за кражбите при соца
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е обвинена в износ на оръжие за ИД от една от водещите информационни агенции, готвят ни затягане на колана с още една дупка с поскъпването на тока а тези шушумиги в парламента седнали да ми обсъждат детска пиеса в провинциален град
33
22
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Абе не знам за лагери и прочие, но това, което си спомням е, че спокойно си обикаляхме по целия град, нямахме gsm-и, но винаги знаехме къде са ни приятелите. Къщите ни бяха отключени и никой не се притесняваше от това, че детето му играе навън. Сега имаме по 5 различни ключалки, камери и какво ли не, а децата ни цъкат по таблети в кутийките наречени домове..
32
0
 
4
 
! Отговори
До27 преди 8 години
Опорни точки а?
31
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом лагерите са откривани от фашисти, следва че БКП са фашисти. Тук става дума за концентрационни лагери от 1949 и по-късно, Бобовдол, Скравена, Белене и др.
30
10
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Комунист отвори ли уста винаги е за да лъже. Понеже оставиха комунистите ненаказани за хилядите убити и репресирани, наглостта им избуя без граници. Същите насилиха българите в Македония за да ги превърнат в"македонски народ" Сравнение с тях фашистите са като ученички
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята си е история, фактите за комунизма са си факти. Няма значение, кой ги пресъздава, било то деца, животни, извънземни или каквото и да е било живо същество от тази система или галактика.
28
7
 
16
 
! Отговори
681 преди 8 години
До Народния съдНякакви доказателства бе ***? Документи? А, да забравих убитите поляци от катинската гора всъщност са избити от фашугите, не ли? значи от марсианците, не ли? От руснаците- ауууууу в никакъв случай...пълно е с *** червени *** тук!
27
14
 
6
 
! Отговори
кой от вас е луд? преди 8 години
Кой от вас е луд да даде живота си за Сащ? За престъпните банки и концерни? За убийците от Цру? За расистката им полиция? За концлагерите, като Гуантанамо? За перфидните им политици? За корумпираната им съдебна система? За генно манипулираните им продукти? За армията им, състояща се от главорези? За тоталното преследване и подслушване?
26
0
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 8 години
Я друже *** си вземи хапченцата.
25
2
 
19
 
! Отговори
681 преди 8 години
"концентрационните лагери са създадени по време на фашизма, а Политбюро е закривало такива след новини за издевателства в тях"... ***! Винаги сте лъгали, винаги ще лъжете! Интересно как си закривал лагери, на които събственоръчно си написал комунистически лозунги- това поне най-лесно може да се провери от снимки или на място. Да не говорим за живите свидетели и техните роднини! И да не говорим за документите кога са създадени и кога закрити! Комунистически ***!!!
24
0
 
8
 
! Отговори
До 27 Народния съд преди 8 години
Глупости говориш.
23
19
 
4
 
! Отговори
броя на жертвите преди 8 години
Пресметнете броя на жертвите на режима на агент Буда - емигриралите, умрелите, останалите без работа, полуделите, оскотелите, подслушаните, убитите и самоубилите се, и ще се убедите, че те са повече на брой, отколкото жертвите на комунизма!
22
22
 
5
 
! Отговори
Народния съд преди 8 години
Само да припомним на самозабравилите се демократори, че Народният Съд не е творение на БКП. Народният Съд, по подобие на Нюрнбергския процес, е създаден от Съюзниците - САЩ, Великобритания, СССР и Франция, с цел денацификация. И всички тези "жертви" на Народния Съд са едни най-обикновени фашисти - убийци и престъпници. Духовните бащи на съвременните демократори.
21
4
 
23
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 8 години
След като ни убедиха, че турско робство не е имало, турците не са колили и бесили, а Левски сам се е обесил доброволносега започват да ни убеждават, че комунистите никого не са убивали в лагерите на смъртта, дори като чули, че има убити закрили лагеритеГлей ти какво нещо!
20
2
 
1
 
! Отговори
Икономов преди 8 години
От нашите комитети по места продължават да пристигат роптания, че ни се налага да се съюзяваме с видимо вредни елементи - сърдити на целия свят старчета; непрокопсани младежи, препитаващи се с некадърно тролене; побойници; видимо шизофренни лидери на партии и други.Още веднъж, призовавам всички наши членове и членки към сдържаност! Сега те са ни нужни, но веднага щом вземем властта, пак ще отворим тези места за превъзпитание и първите им клиенти ще са точно тези неприятни елементи!
19
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ДОКАЗАТЕЛСТВОТО, че има платени червени *** ТУК - ТЕ набиват минуси на мненията, в които се описват престъпленията и трудовите лагери от БКП-БСП.Добре ли ви плащат от столетницата? Не ви ли е гнус от себе си или просто парите не миришат? А, ТРОЛЧЕТА?
18
9
 
6
 
! Отговори
9-ти юни преди 8 години
На 9-ти юни 1923 година имаше военно фашистки преврат, с подкрепата на Борис 3-ти. В резултат на този преврат, от 1923 до 1925 година бяха избити над 25 000 (двадесет и пет хиляди) българи. Между тях Гео Милев, Йосиф Хербст, Сергей Румянцев и други.
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От БСП вместо да обсипват с критики да вземат да си посипят главите с пепел, ако не от друго поне от срам. От срам, че се припознават като наследници на престъпната БКП.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха, троловете ги е страх от тази новина! Мишоци :)