ГЕРБ-аджия се опълчи на Борисов за цената на тока

Делян Добрев недоволен от исканията на индустриалците
Обновена: 11 юни 2015 14:07 | 11 юни 2015 13:33,
45
ГЕРБ-аджия се опълчи на Борисов за цената на тока
Снимка: архив, Булфото

Шефът на енергийната комисия в парламента и бивш министър на енергетиката от ГЕРБ Делян Добрев се разграничи от призива на премиера Бойко Борисов -  увеличението на тока да се отложи с месец. 

"Отлагането би имало смисъл, ако имаше някакъв нерешим проблем, за който трябва повече време", коментира Добрев пред журналисти в парламента.

Още по темата

Според него обаче искането на индустрията за отлагане на решението с мотива, че токът й се вдига много, не отговаря на истината. 

Добрев отново повтори, че увеличението за индустрията няма да е както се твърди от 19 лв. на 40 лв. "Причината е, че в момента върви процес по съгласуване на наредба, която да облекчи тежестта за индустрията. Тази наредба е на базата на промени в закона, които направихме през февруари", пресметна Добрев. 

Той обясни, че с това компонентата "задължения към обществото" за индустрията ще падне от 40 лв., на 21.64 лв.

"Увеличението в случая за индустрията след приемането на наредбата ще бъде в рамките на между 1 и 2 процента", обясни още ексминистърът. 

Той допълни, че за останалите компании, които не са индустрия, а са в сферата на услугите – търговски вериги, молове, увеличението не е от 19 лв. на 46 лв., а е от 26 на 40 лв., защото те са присъединени на средно напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
21
 
! Отговори
край преди 8 години
Добрев се опълчил ...ББ като му смигне и тоя се накаканизва. сега вече пък му противоречал ...
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боковото си е чист предизборен пиар. След изборите ще видим какви ще ги приказва. Нищо чудно момчето да има поръчка за пред медиите.
12
1
 
26
 
! Отговори
Колко са плоски :) преди 8 години
Доброто и Лошото ченге - любима игра на другаря Борисофф :)
11
1
 
13
 
! Отговори
аз преди 8 години
До АнонименМариците и другите тец-ове работят по 8720 часа на година( така да се каже цяла година), а фотоволтаиците и перките по 1000 часа. Така сам може да си сметнеш къде потъват големите пари.
10
2
 
20
 
! Отговори
Тъп народ - слаба д преди 8 години
При неефективната социкономика и лошо управление на БКП, цената на 1 квт/час бе 2 ст. дневна и 1 ст. нощна.Но...комунизмът си отиде, спете спокойно деца.А сега мощно и дружно - "Кой не скача е червен!"
9
1
 
19
 
! Отговори
Залян преди 8 години
До Анонимен 9ВЕИ са собственост на активисти на ПП ГЕРБ, на активисти на ПП ДПС, както и на организация, оглавявана от бившата приятелка на премиера Борисов - Цветелина Бориславова. Оттам идват нелогичните атаки към Мариците.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя доказа ли, че има диплома от университет в САЩ - Нали за това вдига тока, за да си купи диплома.
7
3
 
14
 
! Отговори
Залян преди 8 години
Тоя доказа ли, че има диплома от университет в САЩ или само е платил да хакнат една от уеб-страниците?
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И стига вече оправдания с "скъпия ток на американските централи" на старите руски комунисти из ДКЕВР и партиите. Вижда се много добре от доклада на ДКЕВР, че средната цена на микса на НЕК е 133 лв, а цената на едната Марица 3 е 108 лв, а на Марица 1 - 148. Т.е. едната е МНОГО ПОД средната, а другата е около средната. Докато вятърките и слънчевите са от по 200 та до 400 лв, ама винаги първо за американските централи се говори.
5
2
 
12
 
! Отговори
naco преди 8 години
Какво ли още ще видим и чуем,САМО и САМО да ЗАПАЗИМ КОКЪЛА?!
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали уж сме пазарна икономика? Тогава от къде на къде НЕК е длъжен да изкупува прескъпия ток от американските Марици и ВЕИ-тата (които са все на наши хора). Нещо не ми се връзват нещата. Но в БГ е така. Не пазарна, а пазарджишка икономика имаме.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако още мъти водата на войводата ще види откъде изгрява електричеството ми се струва
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сополанкото се бил опънал на талпата?! Само не разбрах от къде ще дойдат парите от обикновените хора ли?
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой го боли за тежката индустрия, при положения, че вие убивате малкия и среден бизнес, които са двигателите на всяко едно съвременно модерно стопанство? Това, което правите, Добрев, е геноцид над българския бизнес и българската икономика.