Да не си запалим черджето, трудно се гаси..

Борисов предупреди, че етнически конфликт се предизвиква лесно
Обновена: 16 юни 2015 14:14 | 16 юни 2015 13:26, Екип на Dnes.bg
248
Да не си запалим черджето, трудно се гаси..
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Искам да призова всички да бъдат по-внимателни, когато си играят с огъня, защото на базата на стабилността в България и огромната нестабилност в региона всички трябва да пазим нашето чердже, да не си го запалим.

Още по темата

Това коментира премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет след среща с европейския комисар по регионална политика Корина Крецу.

"Лесно става, трудно се гаси, като пожарникар ви го казвам. Много лесно се говори и се предизвиква етнически конфликт, винаги предупреждавам за него", посочи Борисов в коментар на напрежението между българи и роми.

Премиерът заяви, че няма да говори повече и допълни, че се надява "да са го разбрали тези, които си играят с огъня".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още по темата: Бойко БорисовМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей тая скапана държава има един свестен премиер за пръв път от 100г и пак разни се изказват не подготвени!
46
2
 
27
 
! Отговори
да ви кажа преди 8 години
Колеги, гледам, че повечето сме на мнение, че етнически конфликт няма, а резултатите са следствие от дългогодишната държавна политика на умишлено сепариране (не интеграция) на ромите в недосегаеми от държавата и законите резервати (гета) и целенасоченото им държане в бедно и неграмотно (двете са свързани) положение на 99% от тях. Тоест наглата ни политическа върхушка последните 30-ина години си отглежда вид индивиди, полезни за тях в борбата за власт, но абсолютно вредни за обществото като цяло.
45
3
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
изненада *офилът боко каза нещо ха ха ха загрижен е не за вашата черга българи а за своята и за мутренската си котерия
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иво,единствения *ал се си ти!
43
5
 
9
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Боко се *р а. Па вземи мерки мерки нали си премиер, не чучало на конци...
42
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами те това и правят,друго не можаха да измислят да те свалят от власт.И сега разиграват етнически конфликти,че да може да те свалят от власт.Всичко е дерижирано от БСП,ДПС и АТАКА,те иначе не могат да се доберат до власт по честния начин.
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледайте от снощи Шоуто на Слави посветено на *ят проблем. Велики!
40
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ако искаш да не си запалим чергата, вземи накарай ония дето протестират за ранно пенсиониране да си свършат работата, не може е така, някаква група да си заплюе едно място някъде си, да направят колиби там и да о**рат всичко в радиус от 5 км, а милиционерите ни да се правят че не виждат
39
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И докога да си затваряме очите за крадливите роми за които закона не важи и присъди няма???
38
2
 
17
 
! Отговори
голю босев преди 8 години
Прав си Бойко но до някъде. Когато *** крадци влизат в селска къща да крадът, дядо и баба замръзват от страх -не палят етнически огън защото са безпомощти. Виждам също как хитро се измества темата от големите банкови крадци, към битовата престъпност. Ти Бойко кажи ще върнеш ли парите откраднати от КТБ. Ти с битовата престъпност нещеш да се занимаваш. Младите могат.
37
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю Борисов, ... ако си въобразявате, че хората трябва да си траят срещу ромския произвол, само и само да не ви развалят рахатлъка ... тая няма да стане.Единствения начин нещо да се промени а ИМЕННО вашия рахатлък да се развали, другарю Борисов
36
2
 
20
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Време е да изхвърлим въшливото чердже и да си сложим нов килим!
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същия *** като Правешкия селянин, само плеска глупости и твори небивалици
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ima mnogo zemia koito pustee v Bulgaria, da slojat da ba4kat na poleto, hem i ikonomikata na dyrjavata shte se vdigne da proizvejdat zemedelska produkcia, no niama da stane shtoto znam 4e ne obi4at da ba4kat , iskat na gotovo, se edno sme im dlyjni da gi gledame ,
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25 години политиците дискриминират българите, станаха най-предпочитаните избиратели и си разиграват коня.Черджето е подпалено от вас политиците, които си изнесохте парите и децата в чужбина, а ние останахме да гнием тук с тая ***, а отгоре на всичко я храним, поим, а от време на време ядем и бой!!
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуснете си на запис от снощи изпълнението на Грахич с изпяването на саундтрака от Козият рог в Шоуто на Слави. Тази си е некадърна певица, но снощи ме изкефи максимално с изпълнението си.
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам всичките да се трудят, като нас и да не крадат. Трудова повинност ли ще правят политиците не ме интересува. Фас, ако падне на земята, трябва веднага да се затича да го вземе и да го хвърли в кофата.
30
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, преди два дни като написах че българите трябва да сведете глава пред и да търпите, ви еми слагахте минусчета и даже ме докладвахте, че ме баннаха за цял ден (неясно защо)!Сега същото нещо ви го казва вашия любимец и Баш Началник... него и да искате не можете да го баннете
29
1
 
23
 
! Отговори
не думи, дела трябва преди 8 години
Боко вместо да ръси мозък, по-добре да се фане у ръце и:- да преустанови налаганото с години силно привилегировано положение на ромите над българите- да премахне политическия чадър над ромските кланове + 24-часов полицейски контрол в гетатаТогава всичко ще си дойде по местата. Ама е прав колегата по-долу, че това са евтини ходещи бюлетини и всяка партия гледа да си ги придърпа на избори. Има закони, ама не се спазват, щото рибата се вмирисва от главата, драги ми г-н министър председател
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата вместо да плямпа заучени фрази, да си зададе въпроса защо се стигна до тук. Не е ли вината до голяма степен на неговото управление през последните 6-7 години. Защо продължават да се толерират и пазят? Защо ползват безплатни услуги? Защо се множат? Вие, политиците сте виновни за състоянието в момента. Да се опитвате сега да гасите пожари, които сами сте запалили е смешно и жалко.