Ще скочи ли кюфтето? Ремонтират столовата в НС

За освежаването законодателният храм е заделил 170 хил. лева
20 юни 2015 10:32,
34
Ще скочи ли кюфтето? Ремонтират столовата в НС
Снимка: Dnes.bg

Това лято в кухненския блок и бюфетите на парламента ще влязат майстори, става ясно от обществена поръчка, обявена от институцията.

За освежаването на тези помещения законодателният храм е заделил 170 хил. лв. Освен боядисване на стени, смяна на тапети и шлайфане на гранитни плочи, предвижда се и подмяна на елинсталациите и осветителните тела, доставка на нови плотове, както и модернизиране на вентилационните системи, включително поставяне на нови въздуховоди.

Още по темата

Тъй като ремонтът вероятно няма да може да стартира до лятната ваканция на парламента през август, от документацията към поръчката става ясно, че строителите ще бъдат наети на плаващо работно време, за да не се пречкат на депутатите.

Като мотив за предстоящите ремонтни работи е посочено, че всичко в помещенията било захабено и те изпитвали спешна нужда от освежаване, понеже вече не отговаряли на хигиенните стандарти.

И екип Dnes.bg се уверихме в това, след като преди две седмици получихме видео с кадри от столовата на народния избраник и от менюто, което задоволява прегладнелия депутат. От  него стана ясно, че в парламента може да се обядва добре за не повече от два-три лева.

Така например салата от зеле и моркови е 0,32 лв., "Снежанка"-та пък е 0,86 лв. Свинското месо с ориз е лев и нещо, а ястия с пиле и риба – малко над 2 лева.

Пилето на грил е стотинки. Срещу кюфтето и кебапчето в менюто цена няма. Те със сигурност не са безплатни, но явно вече не са по вкуса на депутатското войнство. Иначе, говори се, цената им била 70 стотинки. Каква ли обаче ще стане цанета им след ремонта?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
ванка даи им малко по дебел ценорзпис нема да се охарчат
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре ще бъде да не се хранят в Народното Събрание, защото са с леко наднормено тегло.
23
1
 
2
 
! Отговори
Тиквоча преди 8 години
Хе-хе!Лапайте въздух,простаци!Аз и всички за които гласувахте ядем и пием каквото си искаме и имаме милиони,а за вас остава пак да ни изберете срещу жълти стотинки и така докато не ви разтаковаме мамата докрай!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюфтето е за по-бедни депутати които още не са забогатели достъчно ! А тези които се уредиха за фотоволтаични паркове има суперлуксозни заведения и няма значение каква сметка ще платят! Ха да са ви честити новите цени на тока!
21
1
 
3
 
! Отговори
психолог преди 8 години
Колко добре го е написал прокурор-пенсионер . Сега обаче другарите се занимават в НС колко е кюфтето. Ами да ви кажа нещо много ефективно. Парламентарната група на БСП отказва да посещава стола в НС и яде отсреща в хотелите . Друго дават личен пример като лява партия , и се пенсионират с пенсия от 180 лв. в знак на солидарност с своя електорат . Не като сега , милеят за бедните , а всички са милионери . Айде стига с тези номера , защото вече не вървят .
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 22-ПЕНСИОНЕРНИТО СЪМ ПЕНСИОНЕР НИТО СЪМ ТИ ДРУГАР. НЕ МЕ Е ЕНЯ КАКВО Е БИЛО.ЩОТО БАБА МИ ТОГАВА НЕ Е ГЛАДУВАЛА. А СЕГАШНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ СА ЗЛЕ. ТИ С ТВОЙТА ПРОКУРОРСКА ПЕНСИЯ НЕ Е ЗА ЖАЛЕНЕ. СИГУРНО ИМАШ НЯКОЕ ДЕТЕНЦЕ ДЕПУТАТЧЕ ТА СЕ КЕФИШ ЧЕ ВЗИМА ТЛЪСТА ДЪРЖАВНА ПАРА И РЕВАТ ЗА БЕЗПЛАТНА ДЪРЖАВНА ХРАНА. СРАМОТА. НЯМАТ НИКАКВО ДОСТОИНСТВО
19
8
 
2
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 8 години
Айде..е..е , мали...и...и , червен *** чуе ли за безплатни кюфтета побеснява , защо него го няма на софрата . Другарите над 50 години ядат безплатно и крадат , а сега които не могат реват като карпатски мечки. Само да напомня на по младите . При Тодор Живков имаше едно УБО , което обслужваше висшия ешелон на БКП , ама по всички въпроси. Носеше им храната в къщи от стола на хотел Рила и то безплатно . Така , че айде другарите да не се правят на толкова онеправдани .
18
6
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Ние сме един много малък, но за сметка на това много долен, злобен и завистлив робски народ.Заслужаваме си съдбата и управниците. Факт !
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе кюфтето не знам дали ще скочи, ама народа много скоро ще скочи! И тогава на тия пиявици само до кюфтета няма да им е!
16
1
 
10
 
! Отговори
8 преди 8 години
До АнонименСМЕНИХА СЕ САМО ПО-РАВНИТЕ-ДОЙДОХА ПО-ГЛАДНИ И СА МНОООООООООООООООГО ПОВЕЧЕ!
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЯ Е ТАЗИ УЖАСНА ЕПОХА В КОЯТО *** ВОДЯТ СЛЕПЦИТЕ???? " УЙЛЯМ ШЕКСПИР"
14
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Новинарските ни сайтове удариха дъното. Това ли е водещата новина? Дали ще поскъпне кюфтето на депутатите
13
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Кюфтето може и да скочи ,българина не,каквото и да му се случва
12
0
 
4
 
! Отговори
ало преди 8 години
Нали при соц.времето беше такаа............Ами сега може би са построили комунизма за тях разбира се!!!
11
0
 
8
 
! Отговори
Докога ще търпим? преди 8 години
Положението у нас няма да се оправи докато политиците и висшите чиновници смятат,че от една страна те са държавата и личното (и на родата)им благоденствие е отпървостепенно значение,а от друга страна решаването на тежките икономически иетнически проблеми са за следващия мандат.Затова и виждаме,че в най-важнитесектори,направления,части от обществения живот държавата липсва,по-точно липсватактивни действия от страна на горните хрантутници,заети с обогатяването на светлитеси персони.Ние спим!
10
0
 
14
 
! Отговори
БУЛшит преди 8 години
Сигурно си мислят, че и ние пазаруваме на подобни цени и затова Тиквата твърди, че жизненият стандарт е висок и си въобразяваме, че нямаме какво да ядем, когато сме си купили нов хладилник за 200 лева, в който държим 5 яйца и една минерална вода! Срам и позор!!!
9
0
 
4
 
! Отговори
odessa преди 8 години
tova ako se publikuva v rumynski sait sutrinta, nai kysno do obiad deputatite chste visiat po dyrvetata.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглостта и нахалството им нямат край!!!А народа гладува и всеки ден става все по непоносимо с тези ниски доходи,а тези неЩатници ми яли кюфтета за 35 стотинки.Това е жива подигравка към всички граждани,независимо от етноса.
7
0
 
12
 
! Отговори
браво преди 8 години
Този стол трябва да работи за социално слаби,демек за всички работещи бедняци,а не за тези дето си гладят ризите на глобус.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нямат пари да запълнят дупката от 287 хиляди лева, необходими за проекта "Европейски стипендии". За кюфтета и кебапи има, за стипендии няма. Това е положението, драги.