МО шефът за US оръжията: Нищо не е решено!

"Не е отправяно предложение за разполагането на техника и персонал"
Обновена: 23 юни 2015 20:40 | 23 юни 2015 20:35,
143
МО шефът за US оръжията: Нищо не е решено!
Снимка: архив, Булфото

Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал,  се посочва в изявление на министъра на отбраната Николай Ненчев, разпространено от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Поводът е направеното днес изявление на министъра на отбраната на САЩ Аштън Картър.

Още по темата

"Днес имах среща с посланика на САЩ Марси Рийс по нейна молба, по време на която бях информиран, че предстои изявление на американската страна за разполагане на техника в няколко източноевропейски държави. В разговора ни обаче не беше предоставена друга информация и подробности за броя и вида на техниката", заявява Николай Ненчев.

Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал, посочва той.

"Ако подобно искане постъпи, за това ще бъде уведомено както българското общество, така и останалите български институции.  Едва тогава ще започне процедурата по приемане и съгласуване на предложението", отбелязва българският министър на отбраната.

Утре и вдругиден министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва в среща наминистрите на отбраната на страните-членки на НАТО на 24 и 25 юни в Главната квартира на Алианса в Брюксел.

Там те ще разгледат развитието на концепциите за усилени Сили за отговор на НАТО и за Планове за нарастващ отговор, както и изграждането на Щабните елементи за интегриране на сили на Алианса на териториите на България, Естония, Латвия, Литва, Полша и Румъния.

По време на двудневния форум ще има и заседание на Комисията НАТО-Украйна, както и на министрите на отбраната във формат мисия "Решителна подкрепа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Що преди 8 години
Що трябва някой да пита България дали иска американски бази, кога ли пък някой е питал? Просто ще ги разположат и точка. Американците диктуват, не питат. Как се казват тия които диктуват - диктатори
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американските танкове вече ги товарят, в САЩ знаят, че ще разполагат хора и техника тук, само този министър пак нещо не е разбрал. Точно както с въздушното ни пространство което използваха, за да нападнат Ирак, точно както с американските бази и т.н. Т.е. нещата се случват, а те ни баламосват, за да не протестираме. Аз се надявам този некадърник да го уволнят, и без това много я направи. Не може министъра да не знае какво става в ресора му, това е нечувано.
86
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Виждам, че читателите правилно са разбрали прочетеното - Не че не е решено, просто на Николай Ненчев не са му казали.
85
0
 
7
 
! Отговори
тинтири-минтири преди 8 години
Има ли изобщо държава България? Има ли министри и държавници,които ни управляват?Къде е суверинитетът ни?!Как е възможно да се допуска подобно поведение от страна на американците спрямо нас?Докога ще мълчим и ще се правим на ощипани моми?КАК НЕ ВИ Е СРАМ ГОСПОДА ИЗБРАННИЦИ!
84
0
 
4
 
! Отговори
wild horse преди 8 години
***,кой пък точно теб ще те пита? Отдавна сме задокеанска колония и безгласна буква. Срещу някой друг долар в джоба сте изплезили език и дори,когато ви ритат казвате Thank you
83
0
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Решено е, големия брат даже няма нужда да ни пита, нашите продажници на всичко са съгласни.
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искам България да се превърне в плацдарм за военни действия. Всяка намеса на американците е довела до човешки трагедии: Близкия Изток, Афганистан... САЩ се изживяват като НАТО. И донякъде е така. Войната не е решение. Тя е героична и привлекателна само на кино. Не искам американска военна техника тук
81
0
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Пена докато чака да я "поканят", те вече и го нахлузили....
80
0
 
9
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До сега американците не са ни искали съгласието за това което правят в България.Да не би да се е променило нещо?Между другото,хайде да залагаме колко ще издържи Одисей на денонощното висене във форума,преди да се побърка!5 лева от мен ако до есента не е готов.
79
0
 
10
 
! Отговори
до 100 преди 8 години
И според теб е време да започнем да целуваме американски *** ли? Е, съжалявам, но не мога да се съглася, и не заради друго, но предпочитам ако ще целувам ***, то те да бъдат поне от моя ранг, на стари държави поне долу-горе колкото нашата, на древни народи долу-горе поне колкото нашия, а не задниците на сбирщина ***, наследници на колонизатори, каторжници и хора прокудени от стария континент, избили милиони невинни индианци в жаждата си за земя, злато и власт.
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С такъв президент с който ни обзаведоха няма кой да ни пита.Тук ще се тестват нови оръжия и с токсините които отделят ще ни довършат.А богоизбраните крадци и предатели които ни управляват ще се изнесат по живо по здраво с откраднатите народни пари.Предателите никой не ги обича.Рано или късно техните покровители ще се отърват от тях без много шум.
77
0
 
16
 
! Отговори
ченге от миналото преди 8 години
Виц от наше време: Запитали трудовака: - С колко пушки разполага вашето поделение?- 30.- А колко кирки и лопати имате?- Това вече е военна тайна.Разказвам този "брадясал" виц, за да напомня на тези които го подкрепят, какъв точно Министър на отбраната имаме в момента.
76
1
 
4
 
! Отговори
ченге от миналото преди 8 години
До антиседерастПо времето, когато са най-активни, можеш да съдиш от кои часови пояси пишат.
75
0
 
17
 
! Отговори
Zmej преди 8 години
Има ли кой да ме подкрепи да свалим това правителство? Ако има нека се присъедини към бг народно опълчение Шипка.
74
0
 
15
 
! Отговори
калвача преди 8 години
.... ще бъде уведомено българското общество и другите институции......егати тъпотията.Летището в Бургас къде? се намира г-н министър да не бе в Румъния.
73
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протести и оставка но продажното долно правителство на гербаво-седерастката ***.
72
4
 
8
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
*** коментари на дрогирали се рано сутринта психически деградирали ***.
71
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управляващите в България,за 25г.доказаха,че са абсолютни ***.Към такива хора всички се отнасят като към продажни ***.Всички партии и коалиции,правителства и премиери продаваха интересите на България за тлъсти комисионни.БСП,ДПС,СДС,НДСВ,ГЕРБ мислеха само за грабеж.Сега ГЕРБ в съдружие с псевдо патриоти,пропаднали седесари,бивши царисти,костовисти,земеделци продължават пъкленото дело изпълнявайки заповеди от Брюксел и Вашингтон.И никой няма да ги пита дали да идват танкове и войски в БГ.
70
4
 
2
 
! Отговори
до 92 преди 8 години
И през ноща ли се дрогирате?.
69
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашият *** отново доказва,че е и ***!САЩ еднозначно казаха,че България е дала принципното си съгласие да бъдат разположени американски личен състав и техника в БГ!Ще се договаря не дали, а кога !