МО шефът за US оръжията: Нищо не е решено!

"Не е отправяно предложение за разполагането на техника и персонал"
Обновена: 23 юни 2015 20:40 | 23 юни 2015 20:35,
143
МО шефът за US оръжията: Нищо не е решено!
Снимка: архив, Булфото

Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал,  се посочва в изявление на министъра на отбраната Николай Ненчев, разпространено от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Поводът е направеното днес изявление на министъра на отбраната на САЩ Аштън Картър.

Още по темата

"Днес имах среща с посланика на САЩ Марси Рийс по нейна молба, по време на която бях информиран, че предстои изявление на американската страна за разполагане на техника в няколко източноевропейски държави. В разговора ни обаче не беше предоставена друга информация и подробности за броя и вида на техниката", заявява Николай Ненчев.

Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал, посочва той.

"Ако подобно искане постъпи, за това ще бъде уведомено както българското общество, така и останалите български институции.  Едва тогава ще започне процедурата по приемане и съгласуване на предложението", отбелязва българският министър на отбраната.

Утре и вдругиден министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва в среща наминистрите на отбраната на страните-членки на НАТО на 24 и 25 юни в Главната квартира на Алианса в Брюксел.

Там те ще разгледат развитието на концепциите за усилени Сили за отговор на НАТО и за Планове за нарастващ отговор, както и изграждането на Щабните елементи за интегриране на сили на Алианса на териториите на България, Естония, Латвия, Литва, Полша и Румъния.

По време на двудневния форум ще има и заседание на Комисията НАТО-Украйна, както и на министрите на отбраната във формат мисия "Решителна подкрепа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
6
 
! Отговори
Do 26 преди 8 години
A stiga s tozi pesimizam..Varata che ni spasi..balgarite sme izprachali v zabvenie i nai varlite si porobiteli
27
1
 
28
 
! Отговори
активен преди 8 години
Бащицата му е казал- Ненчев лъжи до последно. Аз не знам кой ми *** в гащите. Сега имам по-важна задача- боря контрабандата. На кранчетата трябва да сложа нашите хора.
26
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още една новина, която идва да покаже, че колонизирането ни върви с ударни темпове: България ще преговаря с НАТО за охрана на небето Правителството ще даде мандат на министерствата на отбраната и на външните работи да започнат преговори с други страни членки на НАТО за съвместна охрана на въздушното ни пространство от средата на 2016 г.
25
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все бяхме имали министри, ама като тия- дилетанти, клоуни и артисти - нямат равни на себе си!!!!!! Ще видите, че след няколко месеца "Отличникът" на ЕС - България ще бъде банкрутирала от всякъде. Вече се говори за десетки милиарда дефицити по всички направления - откраднато е от 2009 г. насам. А мъдрите ни управници нищо не знаят и не са виновни. Май само Орешарски е виновен...
24
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека цял свят знае че българския народ не е питан и това си е ИНТЕРВЕНЦИЯ.
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЕвроатлантикАко можеше да стане хан Аспарух,щеше да ви изреже празните евроатлантически кратуни,на сред центъра на София,а жените,децата и фамилиите да продаде в робсво или да набие на кол!
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той посланика саде нареждания ви дава а НЕ информация и си правят каквото си искат в България янките при такива надупени управляващи..КОЙ разреши на танка да се настани в Бургас бе подлого или извънземните го пуснаха..Седнали да заграждат границата след като са предоставили територията на България за ползване на кой кога му скимне.ОСТАВКА..
21
1
 
10
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Za bezboznosta, za gesjski paradi, za umirashti ot glad starci,za podkrepa na vojna.Sofia shte gori kato Sodom.Kupi kovcheg za decata -pomisli za utre.
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е няма как господарите да дават обяснения на слугите сиНадупените никой не ги бръсне за слива
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия пак ке освободи България, казала пророчицата
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KRADZITE OT GERB SA GOTOVI NA VSICKO,AMERIKANZITE SE RAZPOLAGAT V BALGARIA I SHTE GI PAZIAT OT NARODA ,KOITO ISKA DA IM KONFISKUVA OTKRADNATOTO.
17
0
 
31
 
! Отговори
Руснак преди 8 години
Колко още можете да търпите??? Американците почти са решили че ще слагат оръжие на Ваша територия, а правителството дори да не знае???
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Za men infantilnoto povedenie naupravlavachite se dalgi 1.nekadarnost, 2.politichesko kasogledstvo 3.otchaanie che ne mogat da se spravat..4.naasno sa che prodadoha dargavata ni..
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе не разбрахте ли, че и руснаци и американци си гледат собствения интерес и ни мачкат дружно с помощта на нашите антибългарски престъпници в парламента.Докато не намерим читави политици-родолюбци, всичко ще е прах в очите ни.
14
3
 
7
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Kupuvajte kovchezi xora.Malki i golemi.Gotvete se za smyrt.Vsichko svyrshi.Do tuk biaxme.Grobishte chaka!
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че кой ще го пита пък тоя, да не би да очаква нещо от рода на извинете може ли да ви окупираме или извиняваме се ама си анексираме Крим и тоя е министър ***.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kolkoto poveche se dup...t na USA tolkova poveche naroda proglegda..nikoi balgarin nama da skochi crechu Rusia..da che skochi no ne srechu nea..tezi ot Gerb davat li si smetka kak si igraat s narodnoto tarpenie..ei sega kazaha-tokat poskapva sled mesec..i kvo tochno napravi BB
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nicho ne e recheno a ima tankove,predstavete si ako e recheno..ministrite ili ni smatat za tapi ili v stremega si da ligat pred USA sa si povarvali i ne gi interesuva kakvo mislim nie i plechat gluposti..i Nenchev i Bachvarova ni pravat usluga-pokazvat istinskoto lice na Gerb che naesen da sme nasno koi trabva da si hodi
10
0
 
29
 
! Отговори
Помнещ преди 8 години
На времето видните ***,критикуваха и обявиха за Национален предател Тато,защото искал да прави БГ-то не знам си коя република на СССР-нещо което се говореше,но не беше съвсем сигурно!Сега у нас има американски танкове,гръцки самолети ще ни пазят небето,остава да поканим и турската армия,яма и това ще сторят предателите гнусни!
9
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия смята България за тяхна губерня. За това в България трябват много, ама много американски танкове та дано най-после Русия да разбере че България е държава.