МО шефът за US оръжията: Нищо не е решено!

"Не е отправяно предложение за разполагането на техника и персонал"
Обновена: 23 юни 2015 20:40 | 23 юни 2015 20:35,
143
МО шефът за US оръжията: Нищо не е решено!
Снимка: архив, Булфото

Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал,  се посочва в изявление на министъра на отбраната Николай Ненчев, разпространено от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Поводът е направеното днес изявление на министъра на отбраната на САЩ Аштън Картър.

Още по темата

"Днес имах среща с посланика на САЩ Марси Рийс по нейна молба, по време на която бях информиран, че предстои изявление на американската страна за разполагане на техника в няколко източноевропейски държави. В разговора ни обаче не беше предоставена друга информация и подробности за броя и вида на техниката", заявява Николай Ненчев.

Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал, посочва той.

"Ако подобно искане постъпи, за това ще бъде уведомено както българското общество, така и останалите български институции.  Едва тогава ще започне процедурата по приемане и съгласуване на предложението", отбелязва българският министър на отбраната.

Утре и вдругиден министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва в среща наминистрите на отбраната на страните-членки на НАТО на 24 и 25 юни в Главната квартира на Алианса в Брюксел.

Там те ще разгледат развитието на концепциите за усилени Сили за отговор на НАТО и за Планове за нарастващ отговор, както и изграждането на Щабните елементи за интегриране на сили на Алианса на териториите на България, Естония, Латвия, Литва, Полша и Румъния.

По време на двудневния форум ще има и заседание на Комисията НАТО-Украйна, както и на министрите на отбраната във формат мисия "Решителна подкрепа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На краварите и на нашите нещастници трябва да е ясно, че български войник срещу Русия няма да се бие.
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изобщо някой пита ли народът какво мисли? или е важно политиците да направят добро впечатление на американските агресори
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера, Росен Плевналиев: "Към момента българското правителство няма каквото и да е предложение, което да можем тепърва да обсъждаме." Някой неразбрал, че нашите дупедавци са предатели на народ и родина, има ли?
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз на мъж с присадена коса вяра нямам. Още повече пък на тракторист като Ненчев.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БГ "политиката" все повече затъва в конфликт между великите сили, вместо да защити интересите на народа си, а не да го подлага на мизерно съществуване.
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спомнете си символичната война, която обявихме на Англия и Америка, за да се подмажем на Хитлер... Очаква ни същия отговор.
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А аграра Ненчев, който е сложен за Министър на Отбраната, неизвестно от кого и защо, дори не е разбрал, че в България вече има американско тежко оръжие. Явно САЩ вече не смятат за нужно дори да ни уведомяват. Но с гъзолизците е така.
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой пък на теб, трактористе, ще ти предоставя подобна информация? На теб, пастирката и тиквата. Оди да викаш "България - лоялен член на НАТО" и си трай.