МО шефът за US оръжията: Нищо не е решено!

"Не е отправяно предложение за разполагането на техника и персонал"
Обновена: 23 юни 2015 20:40 | 23 юни 2015 20:35,
143
МО шефът за US оръжията: Нищо не е решено!
Снимка: архив, Булфото

Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал,  се посочва в изявление на министъра на отбраната Николай Ненчев, разпространено от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Поводът е направеното днес изявление на министъра на отбраната на САЩ Аштън Картър.

Още по темата

"Днес имах среща с посланика на САЩ Марси Рийс по нейна молба, по време на която бях информиран, че предстои изявление на американската страна за разполагане на техника в няколко източноевропейски държави. В разговора ни обаче не беше предоставена друга информация и подробности за броя и вида на техниката", заявява Николай Ненчев.

Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал, посочва той.

"Ако подобно искане постъпи, за това ще бъде уведомено както българското общество, така и останалите български институции.  Едва тогава ще започне процедурата по приемане и съгласуване на предложението", отбелязва българският министър на отбраната.

Утре и вдругиден министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва в среща наминистрите на отбраната на страните-членки на НАТО на 24 и 25 юни в Главната квартира на Алианса в Брюксел.

Там те ще разгледат развитието на концепциите за усилени Сили за отговор на НАТО и за Планове за нарастващ отговор, както и изграждането на Щабните елементи за интегриране на сили на Алианса на териториите на България, Естония, Латвия, Литва, Полша и Румъния.

По време на двудневния форум ще има и заседание на Комисията НАТО-Украйна, както и на министрите на отбраната във формат мисия "Решителна подкрепа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой те пита техниката е тук вече
47
0
 
21
 
! Отговори
Нашенец в чужбина преди 8 години
Интересно ми е защо се правят на ударени, като CNN вече посояи България като една от страните, които ще приемат военна техника:cnn/2015/06/23/politics/us-armor-tanks-europe-russia-ash-carter/index.html
46
0
 
20
 
! Отговори
Know how преди 8 години
Ако покажем достойнство и откажем, може би най-накрая ще получим безвизов режим от нашите "приятели". Майката му е не да приемаме, а да отказваме и искаме насреща, тогава ще ни уважават и съобразяват с нас
45
1
 
7
 
! Отговори
ММ преди 8 години
До вссЗащото между складирането на тежки оръжия и докарването на 2 (два) танка за стрелби има огро-о-о-омна разлика. Пак заповядай!
44
0
 
15
 
! Отговори
всс преди 8 години
танкове има. още снощи ги дадоха по интернет. защо отричат че са в българия.от кого ще ни пазят.нека мин. ненчев отговори.
43
0
 
20
 
! Отговори
non преди 8 години
Доколкото разбрах от статията, мин. Ненчев се противопоставил на заповедта на Марси Рийс да направи официално искане за разполагането на американска техника и персонал на територията на България. Сега чакаме такова "предложение" от НАТО, като без съмнение ще бъде одобрено от НС. За това си своеволие Ненчев е пriвикан в Брюксел на инструкт /грешка/ за "да рагледат развитието на концепциите...". Срам!
42
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е незаконен член на ЕС и Нато, защото ни приеха без референдум, единственната държава приета незаконно, без референдум, и по нашата конституция и по клаузите на Лисабонския договор. Така, че това нахлуване на американски войски в България трябва да се счита, като интервенция или окупация. Много скоро всички предатели ще бъдат съдени от народен съд и заключени в Белене до живот, най-малко.
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
58 китаи ще унищожи икономически ционистката *** сащ
40
0
 
4
 
! Отговори
Do 57 преди 8 години
Oche ne sa a oschetovodili..taka che sega e nach red da kagem i pokagem koi e Suverena v tazi dargava..inache tezi vav vlastta che napravat oche po golemi porazii
39
17
 
4
 
! Отговори
до 55 преди 8 години
Ако си по-възрастен не може да не помниш, че в лагерите пращаха главно хора, които не бяха съгласни с политиката им, хора които те обявяваха за врагове, защото не ги харесваха. В лагер просто можеше да отиде и някой, който е разказал в компания политически виц. От всичко комунистите най-много обичаха да ги възхваляват и да не им намират кусури. Не пожелавам такъв живот на младото поколение.
38
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе излизайте на улицата да пометем фашистката проционистка хунта на Бойко, не виждате ли, че САЩ искат да ни окупират. В ада ще горите продажници безродни! АНАТЕМА!
37
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ продадоха България за жълти стотинки.
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Podkrepam 51 da se iniciira referendum za tova da izleze li Balgaria ot NATO i EC
35
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
решено е. на боко хората така действат - леко ни въвеждат в истината. и самолети ще купите, и танкове ще има..
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A nas kakvo ni interesuva kakvo iska USA vagnoto e kakvo iskame nie a oche po vagnoto za nas e mogem li da go pistignem..stiga sme gledali drugite neka rechim za nas i decata ni
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Az pitam-te prodavat stranata ni obslugvat chugdi interesi...a nie kakvo pravim..do koga samo che pichem. nie dostoini naskednici li sme na dedite ni..zachito upravlavachite avno ne sa balgari
32
36
 
1
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Слaвa нa Брaтскa Aмерикa, Слaвa УкрaIнi!!!!!
31
1
 
13
 
! Отговори
Do 39 преди 8 години
Te do togava moge i da ne sa na vlast..prav se okaza Siderov kato govoreche za nacionalno predatelstvo..prav se okaza i bivchia polkovnik ot NSO koito kaza che BB izvarchva dargavna izmana..
30
1
 
28
 
! Отговори
Х преди 8 години
Теб кой ще те пита бе Ненчев?Вземай си заплатата и си трай!Нямалопредложение,сякаш може са се откаже.
29
2
 
5
 
! Отговори
Do 26 преди 8 години
A stiga s tozi pesimizam..Varata che ni spasi..balgarite sme izprachali v zabvenie i nai varlite si porobiteli