РБ против Димитър Костов в БНБ, бил на Виденов

Според Мартин Димитров кандидатурата му е неподходяща
15 юли 2015 17:00,
7
РБ против Димитър Костов в БНБ, бил на Виденов
Снимка: архив Булфото

Реформаторският блок се обяви против номинацията за нов мандат на досегашния подуправител в БНБ Димитър Костов.

Вчера новият гуверньор Димитър Радев съобщи, че предлага Костов да запази поста си начело на "Банков надзор" в централната банка. Наследникът на Иван Искров издигна и кандидатурата на Калин Христов, който също бе подуправител до момента.

Още по темата

Основният мотив на Реформаторите да не подкрепят Костов за нов мандат е фактът, че той е бил част от правителството на Жан Виденов.

"По времето на този кабинет доста банки фалират в България. При това положение и, след случая с КТБ, същият човек да бъде предлаган за подуправител и то на Банковия надзор, ни изглежда неподходящо", каза депутатът от РБ Мартин Димитров пред БНР.

Вчера Реформаторите подкрепиха избора на Радев, но това стана преди той да обяви екипа си.

Подуправителите на БНБ, както и управителят, също се избират от Народното събрание. При вота за гуверньор ДПС и БСП поискаха да знаят предварително кой кандидат кои подуправители ще предложи, но това не бе прието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
А Димитър Радев не беше ли и той на Виденов? Или той може, понеже се продаде и на Костов
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаѝде на бас, че който ги подкрепи ще катастрофира яко на местните избори...мислете му в парламента..тия да не са някакви центуриони, за да са несменяеми?
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък мислех че РБ са над тея неща, и гледат кой колко добър специалист е , а не откъде идва и какво му е миналото. Явно са същите киртаци като всички останали партии.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То реформаторите са продължение на другаря Костов който разпродаде България за жълти стотинки ама карай да върви. На другарят Костов чиято дъщеря бе финансов съветник в КТБ за скромната заплата около 45 000 лева на месец ,ама карай да върви.
1
4
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Щеше да е смешно ако не беше трагично,цялата живкова *** ,по един или друг начин е обсебила страната,даже някъкъв *** закон излезе ,че комунизма бил престъпен и пак нъкъдето и да се обърнеш едно и също,то не бяха ченгета ,доносници и всякаква ***.