Били сме и по-зле от Гърция, успокои Костов

ДПС ще загубят много места наесен, прогнозира още той
17 юли 2015 10:40,
109
Били сме и по-зле от Гърция, успокои Костов
Снимка: архив Булфото

Били сме и по-зле от Гърция, и то през 1990 г. и 1997 г., припомни бившият лидер на ДСБ Иван Костов.

По думите му има смисъл да се помогне на Гърция, ако има висока гаранция, че тя ще излезе от тази ситуация, в която е попаднала.

"Големият пролем е дали Гърция при тази влошена икономическа конюнктура ще може да изпълни такава тежка програма", изтъкна той пред bTV.

Според него е добре позицията на България, че не иска да дава пари в помощ на Гърция, да бъде официализирана и аргументирана.

"Гръцкият премиер Алексис Ципрас разбра, че самоунищожава Гърция много късно", заяви още Костов.

Той коментира и предстоящия местен вот, като прогнозира, че изборите наесен практически са с предизвестен край - управляващите ще засилят позициите си в местната власт, а опозицията ще отслаби своите още повече.

"ДПС ще загуби много на местните избори, противно на това, което се надяват", убеден е Костов.

Бившият премиер определи като риск по-тясната обвързаност на партията на Местан с  Реджеб Таип Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието, която е ислямистка и неоосманистка и е на власт от 2002 г.

Според него е важно какво поведение ще имат Патриотите, които могат да решат да преустановят участието си в управлението.

Иван Костов прогнозира, че се очертава пълен мандат на Бойко Борисов като премиер, основно заради изключителната слабост на опозицията.

По думите му България се е стабилизира политически. "На фона на двете парламентарни кризи и предсрочни избори през 2013 и 2014 г. в момента тече частична стабилизация на страната. Една година след изборите няма разклащане на политическата система", коментира Костов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
Отделно ако инвеститор купи предприятие и реши да го фалира, той пак трябва да покрие задълженията. Едва след изплащане на всички задължения, ако остане нещо от продажбата на аткивите, реално идва печалба за собственика.Божидаре, още уроци по икономика искаш ли, или тия ще са ти достатъчни да ги мислиш няколко месеца?
65
0
 
2
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
Второ, сега да поговорим за реалните случаи на приватизация, а не за общи придобивания. Генералното твърдение: "ако намериш инвеститор продаваш, ако не ликвидираш" звучи добре на теория, ама практиката е съвсем различна. Не може да ликвидираш всички компании при положение, че така ще напълниш бюрото по труда с безработни, отделно че пак може нищо да не изкараш, защото държавата не е специализирана в подобен вид ликвидиране.
64
0
 
2
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
До БожидарБожидаре, с какъв акъл даваш уроци по икономика? Първо, не всеки инвеститор купува фалирало предприятие с цел да го оздрави. Има си специализирани инвеститори, които умеят да разпродават имуществото на подобни компании и ако са си направили правилно сметките печелят от тази работа, има и подход при който се продават отделни бизнеси от фалиралата фирма, а други се ликвидират и т.н. но да не навлизам в подробности.
63
0
 
2
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
До 84Абе изкуфели комунисти, вземете малко да използвате аргументи като ще ми спорите! Ти написа едно голям нищо. Никакви аргументи, никакви факти, аз ти изкарах факти за успехите, които е имал Костов като министър председател, а ти не можа нищо да изкараш насреща. Айде като не съм икономист го докажи де! Разбий някоя от тезите ми, кажи в кой от фактите си греша и защо! Ама и ти толкова можеш да разсъждаваш - само брътвежи!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е вашия . Сергей няма какво да доказва неговите са ясни
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кога Дасикане Рома тоест българизираните роми решават съдбата на България , в случая става въпрос за Иван Костов с не български корени , да докаже с ДНК експертиза че не Побългарен ром
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нито една от точките в този план не беше изпълнена от . Луканов и точно за това се стигна до 97 година . Но точно и това беше целта на милиционерите от дс. От каде на каде да дадат активите на държавата на друг ,я по добре първо оплюскъме та после друг да е виновен . И спрете да обвинявате другите защото само като се сетя вашите хора и виждам каде са и парите
59
3
 
6
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
А и друг урок по икономика - фалирало предприятие се продава за 1 евро / 1 лев само на ДОКАЗАН стратегически инвеститор, който се занимава с подобна дейност, и има доказани средства които ще инвестира за реабилитирането на предприятието.Във всички други случаи трябва то да бъде фалирано, и да се платят задълженията. Иначе идва "инвеститора", получава накуп едни активи без да плати нищо, източва ги, и след това кредиторите остават с пръст в устата.Е това е "случайният" провал на Костов.
58
2
 
6
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
Абе гаргамел какво се обяснява че сме били по-зле от гърция, сякаш и сега не сме? И в близките 10 години пак ще продължаваме да сме, дори и Гърция да фалира.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Икономист Явно ти си толкова икономист колкото магарето е оперен певец. След като за специалист ми сочиш Ваньо Лихвата ходи си скрий. Той кога бе икономист специалист когато ми преподаваше политикономия в МЕИ или или стана специалист когато влезе в СДС. Някой още помнят първата му приватизациона сделка. Продажбата на една бензиностанция.
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако приватизацията и реформите в . България бяха извършени още в самото начало на 90 те както искаха от европа можеби сега щяхме да сме дори и пред чехия ,полша , но уви на *** планът им беше друг на тях им трябваха тия години между ,90 и 97 за да може на хората да им вземат панелката и трабанта дори . Както се пееше в една песен по онова време .. Така че какъв . Костов какви пет лева ,другари просто си ходете
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарио само това ли измисли или ти го каза някой глас от москва ,тъпо и смешно . Как ги е назначил тия директори та нали оня *** . Жан беше на власт. А и цялата власт беше в ръцете на . Б. С . П *** намалете водката щото ви създава бели петна
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо другаря КостоФ назначава свой човек за директор, директора естествено оглозгва предприятието и го докарва за фалит и после Вашия другар КостоФ го продава за 1 лев.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе скъпи строители на светлото бъдеще ,вие да не мислите че като обърнете един литър руска водка преди обяд и вечерта вече в несвяс вече сте забравили какви сте ги вършели. И хората са като вас ,*** въобще не е така
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Н. Р. Б. Беше докарана до фалит още прес началото на 80 те ,но имено тогава започна голямото крадене и на малкото останало чрез външнотърговските дружества . Особено слет като се разбра че тъпия ви комунизъм неможе да бъде поструен и,че кредитните от 13 миларда няма как да се върнат . Точно тогава започна края на. България която сега се чудим как възстановим . За това спрете и замислете
51
4
 
6
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
Аз искам да питам господата с "разпродаде държавата за жълти стотинки" - ако вие имате завод с активи за 1 млрд. и задължения към трети лица за 1.5 млрд. - колко пари си мислите, че ще вземете за този завод - 1 млрд? Стойността на активите - бухахахахахахахахахаха? Толкова ви е и на вас акъла - не може да разсъждавате и да мислите отвъд лозунгите!
50
2
 
4
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
До 76Като че ли няма смисъл, приятелю. Те деликатно пропускат факта, че комунистите управляваха 1990-1996 година. Предприятията, които Костов продаде, вече бяха пред фалит или с изгубени пазари и амортизирало оборудване. На пазара не струваха пукнат лев. Виденов остави наследство от близо 100 компании за ликвидация, знаете ли какво щеше да се случи с пазара на труда ако те бяха ликвидирани още тогава и колко пари щеше да получи държавата?
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари комунисти не ни ли направихте всички милионери по едно време през края на 96,началото на 97 ,парите ви с колко 00 бяха колко струваше един долар ,и бихте ли обясни ли каде сте откара ли парите на сегашните пенсионери като цял живот ст им спира ли пари , е пи ваше време нямаше ной ,колко удобно . Хубаво е да кажете най накрая истината защото народа рано или късно ще ви попита . И тогава ще трябва да ходите при . Янкович и семейство . Милошевич ,е тогава можеби ще се завърните е родината си
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предприятията в . България бяха източени и докарани до фалит много преди . Костов да стане премиер а и провала на страната беше заложен още когато през 90 година . България стана първата и единствена държава от соц блока в която спечелиха власта бившите комунисти ,разбиране с фалшификация на резултатите ,точно там е заровено кучето . Така че спрете да манипулиране хората ми си признаите греховете вместо да ги прехвърляне на друг ,защото никой не може да се скрие от миналото си
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали го виждате с каква ризка се е пременил.Ами златния ланец на врата му!Вози го най-вероятно частен шофьор.Слиза от металик Мерцедес последен модел!Та така-спаси си и паричките от КТБ.Широко им е около врата на много гадове,които разпродадоха България,за да живеят в охолство!