Били сме и по-зле от Гърция, успокои Костов

ДПС ще загубят много места наесен, прогнозира още той
17 юли 2015 10:40,
109
Били сме и по-зле от Гърция, успокои Костов
Снимка: архив Булфото

Били сме и по-зле от Гърция, и то през 1990 г. и 1997 г., припомни бившият лидер на ДСБ Иван Костов.

По думите му има смисъл да се помогне на Гърция, ако има висока гаранция, че тя ще излезе от тази ситуация, в която е попаднала.

"Големият пролем е дали Гърция при тази влошена икономическа конюнктура ще може да изпълни такава тежка програма", изтъкна той пред bTV.

Според него е добре позицията на България, че не иска да дава пари в помощ на Гърция, да бъде официализирана и аргументирана.

"Гръцкият премиер Алексис Ципрас разбра, че самоунищожава Гърция много късно", заяви още Костов.

Той коментира и предстоящия местен вот, като прогнозира, че изборите наесен практически са с предизвестен край - управляващите ще засилят позициите си в местната власт, а опозицията ще отслаби своите още повече.

"ДПС ще загуби много на местните избори, противно на това, което се надяват", убеден е Костов.

Бившият премиер определи като риск по-тясната обвързаност на партията на Местан с  Реджеб Таип Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието, която е ислямистка и неоосманистка и е на власт от 2002 г.

Според него е важно какво поведение ще имат Патриотите, които могат да решат да преустановят участието си в управлението.

Иван Костов прогнозира, че се очертава пълен мандат на Бойко Борисов като премиер, основно заради изключителната слабост на опозицията.

По думите му България се е стабилизира политически. "На фона на двете парламентарни кризи и предсрочни избори през 2013 и 2014 г. в момента тече частична стабилизация на страната. Една година след изборите няма разклащане на политическата система", коментира Костов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
20
 
! Отговори
Ха Ха преди 8 години
Че ние винаги сме мили МНОГО по зле от Гърцие. Даже и сега. Минимална работна заплата - 160 Евро, Минимална пенсия 100 Евро. Това не е ли смехория.
5
10
 
17
 
! Отговори
бай Пандел преди 8 години
Оуууу,*** драгалевски !!! Ти що не си у панделата,бе ???
4
6
 
20
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
Били сме и по-зле от Гърция, успокои Костов...sled tozi kradec, napravo Zimbabve stanahme...
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дорте Домланд (СБ)България в средата на 1990-те години изнасяше продукти, които бяха на много високо ниво спрямо останалите страни. Много страни тогава се опитваха да си осигурят високотехнологични продукти, а България изнасяше именно такива. След това обаче всички направиха всичко възможно, за да имат качествен скок в произвежданите от тях продукти. Те станаха по-сложни и високотехнологични. България обаче остана на същото ниво.Ето къде сме били преди Костов
2
6
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Костоф още ли ръси мозъци по сайтовете.Ако бях на неговото място,нямаше да се...обаждам,поне да не дразня хората.
1
5
 
26
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Ако се приберете в къщи и видите ,че крадци са ви лишили от домашно имущество,да знаете ,че само така изглежда,просто е имало приватизация