Били сме и по-зле от Гърция, успокои Костов

ДПС ще загубят много места наесен, прогнозира още той
17 юли 2015 10:40,
109
Били сме и по-зле от Гърция, успокои Костов
Снимка: архив Булфото

Били сме и по-зле от Гърция, и то през 1990 г. и 1997 г., припомни бившият лидер на ДСБ Иван Костов.

По думите му има смисъл да се помогне на Гърция, ако има висока гаранция, че тя ще излезе от тази ситуация, в която е попаднала.

"Големият пролем е дали Гърция при тази влошена икономическа конюнктура ще може да изпълни такава тежка програма", изтъкна той пред bTV.

Според него е добре позицията на България, че не иска да дава пари в помощ на Гърция, да бъде официализирана и аргументирана.

"Гръцкият премиер Алексис Ципрас разбра, че самоунищожава Гърция много късно", заяви още Костов.

Той коментира и предстоящия местен вот, като прогнозира, че изборите наесен практически са с предизвестен край - управляващите ще засилят позициите си в местната власт, а опозицията ще отслаби своите още повече.

"ДПС ще загуби много на местните избори, противно на това, което се надяват", убеден е Костов.

Бившият премиер определи като риск по-тясната обвързаност на партията на Местан с  Реджеб Таип Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието, която е ислямистка и неоосманистка и е на власт от 2002 г.

Според него е важно какво поведение ще имат Патриотите, които могат да решат да преустановят участието си в управлението.

Иван Костов прогнозира, че се очертава пълен мандат на Бойко Борисов като премиер, основно заради изключителната слабост на опозицията.

По думите му България се е стабилизира политически. "На фона на двете парламентарни кризи и предсрочни избори през 2013 и 2014 г. в момента тече частична стабилизация на страната. Една година след изборите няма разклащане на политическата система", коментира Костов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало Берлиня си спомни, колко от министрите му бяха изгонени от самия КостоФ, че били некадърни. Егати и наглостта, всичките му министри некадърни, НО той най успешния. Колко заблудени костовисти има още на този свят.
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво го хвалите тоя, разпродаде държавата за жълти стотинки, даже не са и жълти. Ще започна да изреждам Авио компания Балкан, не само не я продаде, ами трябваше да доплащеме, Нефтохим - без коментар, ония прословути "американски" тецове с което загроби целия народ за десетки години напред, на техен фон фотоволтаиците са ни като подарък. Затвори първите реактори в Козлодуй, свършва ми мястото да изреждам.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИкономистА кой го е докарал до фалит за да го купи на безценица. Защото знам стотици предприятия които бяха печеливши и бяха разпердушини за да се купят на безценица. В повечето случай ги интересуваше терена и сграденият фонда не производството.
43
9
 
4
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
В новата история на България няма друг политик и друго правителство провело повече реформи от това на Костов. Ако това беше направено още 90-94 г., сега България щеше да е страна на поне средно европейско равнище, но ние изгубихме 8 години в лутане и умишлено фалиране на държавни дружества и точене на спестявания. Костов е съвременния Стамболов - недолябван от неграмотните и лесно манипулирани хорица и оценяван от мислещите и разсъждаващите. Ще бъде оценен след години!
42
5
 
7
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
Аз сега ще ви напиша истината за Костов: прокара лицензионен режим за застрахователни дружества, с което спря "силовите застрахователи", проведе пенсионна реформа, която не беше пипана от 54-та и до днес не е променяна съществено, промени в банковото законодателство, което спря масовите фалити, стабилизира лева и спря хиперинфлацията, за първи път след 89-та година се постига повишаване на реалната работна заплата, ръст на БВП, бум на частните фирми, старт на преговори с ЕС и НАТО...
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Наблюдател Я кожи кой кой казваше че е напълно нормално да се отварят банки с кредити от други банки ?? Не бе ли Костов и Венцислав Димитров / Венци Коня който бе и в управителният съвет на БНБ/. Това си бяха абсолютно кухи банки. А след това кой узакони парите на кредитните милионери ? Костов и СДС които приеха закон да се върнат парите като цифрово изражение към дата на теглене. Външност око 10 пъти по-малко.
40
7
 
5
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
До info.Абе стига вече бе неграмотници, вземете да прочетете нещо по-различно от блогове на изкуфели комунисти. Аман от вашите глупости. План Ран-ът е приложен успешно в много Източно Европейски държави и тези, които са го направил както трябва сега са много напред с материала. Едно предприятие не се продава по оценка на активи, ако срещу тези активи стоят стотици милиони дългове, предприятието струва едно голямо нищо, предприятие в предфалитна фаза не може да се продаде на сериозна цена!
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БерлинОх на бате сложните. Че така всеки може да разпродава активи. Какво производство почна да се развива при него? Единственото което си спомням бе довеждането на предприятия до фалит за да бъдат изкупени от рмдетата. Я ходи си гръмни някъде с халосен че повече да те боли. Са твое съоръжение има хора които помнят .
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОСТОВ, ЧАКА ТЕ ПАНДИЗ! ТИ, *** НА БЪЛГАРИЯ!
37
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Непрекъснато отклоняват вниманието "колко били зле гърците" от това че ги е всъщност страх да не станат зле колкото нас. Иначе Костов има много за какво да му се търси сметка но все се забравя Жан Виденов при когото бе осъществен големия грабеж на банките. А както е известно осъдени нямаше и естествено грабежа на КТБ бе просто въпрос на време
36
8
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Ако Костов беше останал на власт, сега БГ щеше да е на нивото на Чехия и Унгария. Но българският избирател е ***. :)
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А.помните ли тия дето ни обещаваха сполука за българи и лозунгите им ,да спрем разрухата, и прочие глупости до каква сполука ни докараха от 90, до ,97 . До фалит при тва два пъти ,пирамиди ,мутри източване на спестяванията на хората ,хиперинфлацията никаква икономика. Много са нещата просто няма как да ги изброя ,*** поне да похваля героите . Луканов,. Беров . Виденов . Овчаров
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОМНИМ И НЕ МОЖЕМ ДА ЗАБРАВИМЕ И ДОСЕГА ГО ВЛАЧИМ . И 10% ТИ ПРИЯТЕЛ ПОМНИМ.И ОЩЕ ИМАШ НАГЛОСТТА ДА СЕ ДВИЖИШ СРЕД НАРОДА И АКЪЛ ДА ДАВАШ...
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно разбираемо е защо костов ще остане за винаги в сърцето на кремъл ,можеби заради че успя да изкара . България от руската орбита а ид не забравяме как само за няколко години възстанови страната от тоталния фалит и унижение до която я бяха докарали уродливите и неграмотни руски другари ,е има защо да го мразите заради него и в косово руски самолети не можаха да кацнат и тръбите ни не успяха да вземете такаче плуите го има защо
32
5
 
9
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Костов, ние и сега сме по- зле от Гърция. И то благодарение на такива като теб и Борисов. Нагли, крадливи и безскрупулни управници
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Далаверата с външния дълг я направи м. Велчев когато на власт беше козелат от мадрид ,*** как така забравихте при положение че и децата знаят кой ни го натресе и защо
30
5
 
8
 
! Отговори
uu преди 8 години
Господи, и този е бил Министъ-Председател на Р.Б.!!!!
29
3
 
14
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Иване, кажи кой и как ти даде високата префиренциална лихва от 9.8% в КТБ и кой сложи щерката ти там на хранилка, да взема по 30 бона на месец.
28
2
 
11
 
! Отговори
Pavel преди 8 години
A нали заради теб, измислений икfномисте, сме били по-зле не само от Гърция, но и от ЧАД. Няма ли най-накрая да се махнеш, скриеш, изчезнеш в някой манастир, да се молиш за опрощение на греховете си, садист такъв?
27
2
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
На нас кой помогна, камо ли Гърция, когато опъвахме каиша ? Бойко и Горанов ако имат лични пари да дадат. Ако искат тия двамата да се повторят камъните да пробват. Костов, и за тебе се отнася !!!