Дипломат: Русия има нужда от България, не обратното!

Илиян Василев твърди, че Путин търси отбор за премахване на санкциите
Обновена: 19 авг 2015 14:10 | 19 авг 2015 09:18,
438
Дипломат: Русия има нужда от България, не обратното!
Снимка: Reuters

Русия има необходимост от България в момента, затова и президентът Владимир Путин смекчи тона към София, обяви бившият български посланик в Москва Илиян Василев по повод думите на руския държавен глава от последните дни, че България остава партньор на Русия, въпреки членството си в НАТО.

По думите му в България има чуваемост, затова и Бойко Борисов на няколко пъти се обявил за прекратяване на санкциите срещу Русия, "а за Путин е важно да събере отбор за премахване на санкциите", посочи Василев.

Още по темата

Според него неслучайно руският президент е развил темата за България, именно в Крим. Той припомни, че през есента предстои динамика в българо-руските отношения, в началото на октомври ще има и среща на НАТО, на която ще се обсъди присъствието на Алианса в Източна Европа.

"В Източна Европа има две групи страни – едните смятат Русия за заплаха и искат засилване на ролята на НАТО на територията си и други, сред които и България, които не смятат Русия за чак такава заплаха", коментира той и допълни, че това е една от причините Путин да вижда съюзник в лицето на София.

Според дипломата изказването на Путин, че България се е отказала от "Южен поток" е част от "ритуални изказвания" на руския държавен глава.

"За Русия това е начин да натиска Украйна", каза той отново и допълни: "Никой в България не може да направи нищо за това да стане ли "Южен поток" или не".

Според него Владимир Путин не е в състояние да играе твърдо срещу България, защото няма особен ресурс, затова сега е моментът страната ни да защити интереса си.

Илиян Василев посочи още, че България остава зависима енергийно от Русия и се засилва тази зависимост.

"Прекратяването на това зависи от нас, имаме своите възможности, а това, че не ги използваме, са местни особености", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Илиан Василев е дипломат , колкото Стоичков ядрен физик , получава пари за да говори против енергийните проекти с Русия , на този човек трябва да му се смачка главата , това са платени *** работещи за чужди интереси , една долна ***
208
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе докога ще давате това влечуго Илиян Василев.Аман вече от тоя"виден експерт"по всичко.Д-ба и мършата му вмирисана сороска.
207
12
 
10
 
! Отговори
домати, краставици.. преди 8 години
Дипломат: Русия има нужда от България, не обратното!ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХААААААААААААААААА...........................
206
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руснаците ако нямаха повече нужда от България нямаше да пращат на партии,***,медии да ги споменават всеки божи ден,на фондации и т.н.
205
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТГовориме за обир с милостиво подхвърлчне на москвичи и вефове. Ай сиктир с ваще носталгий по руската техника и милосърдие. Дай боже да видиш какво са правили хората по същото време в други държави, дори че са загубили войната не ги е спряло да правят продукти както трябва, Айде да не си рекламираме тука системата храни срещу петрол си е било, но ти все пак искаш да лижеш на руския, прощавам ти
204
5
 
8
 
! Отговори
дипломатът рече преди 8 години
"За Русия това е начин да натиска Украйна", каза той отново и допълни: "Никой в България не може да направи нищо за това да стане ли "Южен поток" или не".може да е всякакъв, но този път говори май истини! дали ще му .... , радостното е че българинът си плати и вече брани свободата си!
203
10
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
До БойкофренВсички знаем за г-н Василев и русофобията му а и той никога не я е крил.Но питам нормално ли е русофоб да се праща за посланник в Москва,ДАЖЕ Е МНОГО ХУБАВО ЗАЩОТО ТОВА ГАРАНТИРА ,ЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ РУСКИ АГЕНТ ДОРИ И РУСНАЦИТЕ ДА ПУ ПРЕДЛАГАТ ПАРИ !
202
5
 
8
 
! Отговори
Т преди 8 години
Ей изумруд ти имаш ли някаква представа колко и по точно какъв е бил стоко обмена м/у Русия и България че да ми говориш . Имаш ли напредсвтава колко трактора и колко машини са ни дали въобщ и на какви цени . Питай баба си и дядо си поне да ти кажат , за какво става въпрос не говорете простотии само .
201
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TИ за това реши да близнеш от подмъдното на Путин?
200
4
 
6
 
! Отговори
Бойкофрен преди 8 години
Всички знаем за г-н Василев и русофобията му а и той никога не я е крил.Но питам нормално ли е русофоб да се праща за посланник в Москва,друг тъмно син русофоб и маняк -Николо Филчев да се праща в Казахстан а дърта комунистка и съветска възпитаничка на школата на КГБ вече 12г. да е посланник във Вашингтон?Да за Ленчето поптодорова пиша дето с Лупи си бъркаха по дупките през 90-те. Има ли някаква логика и капка профисионализън във външно миниктерство?
199
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАко нещо е строено е строено от бригадисти и от народа, демек баба ми и дядо ми. Чакай ти руснак да дойде да ти строи на теб
198
0
 
3
 
! Отговори
Цистерната преди 8 години
До АнонименМито няма, има акциз . Който се съгласува между страните членки на ЕС. В случая ако не се лъжа и БГ и ГР са такива. Пробвай некое друго въпросче
197
10
 
12
 
! Отговори
T преди 8 години
Браво е *** , голями плюене и глупости аре стига простотии . Русия ако не беше знаете още щяхте да сте с *** . Като не ви харесва към ИД има място за тапаци всякакви вземат . Русия винаги ще бъде близка страна до България . Видяхте с тая демокрация за 25 годни с колко ви се повиши стандарта и колко останахме тука въобще . РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ В МОМЕНТА А ПЪЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ , НЯМА ЦЕННОСТИ , НЯМА НИЩО СМАЗВАТ НИ НА ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ ТЕЯ МАСОНИ .
196
0
 
1
 
! Отговори
Тролски преди 8 години
Я си дай ника, човечето с безмитните идеи за БГ и ГР?
195
0
 
1
 
! Отговори
Дибил преди 8 години
До АнонименКак да няма митница между ГР и БГ. Кой си ти бе ? Джизъса от Колизеума? Я не пишете глупости ве
194
5
 
4
 
! Отговори
Какво преди 8 години
До Истината говориПърво:След 10-ти Ноември оправлението на БГ винаги е било в ръцете на 6-ти отдел, Гоце и приятелите от Москва. Ако не е строено трябва да се обърнете към другарите на Андрейчо Луканов. Те знаят защо така се получи.Второ:какво построиха за 45 години?Люлин ли? Кремиковския проект за Тежка Индустрия в БГ??? Обречени от самото си раждане. Добре че има едно НДК. Като дойде чужденец до БГ и го водя по паметници от преди 1944 . Постриха панела на баба ми..
193
10
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
До Григорий РаспутинПутин превърна Русия в жалко подобие на себе ПРИЯТЕЛ ,ГРЕШИШ ! РУСНАЦИТЕ СА МИЗЕРНИЦИ ОТ КАКТО НАЦИЯТА И ДЪРЖАВАТА ИМ СЪЩЕСТВУВАТ ! ТОЕСТ ДОСЕГА ИМАХА 2 ДЪРЖАВИ ,СССР И РУСИЯ , И ПРИ ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ЖИВОТЪТ НА РУСНАЦИТЕ Е АД ПОД НЕБЕТО ! НЕ Е ВАЖНО КОЛКО ГОЛЯМА ДЪРЖАВА ИМАШ И КОЛКО ПРИРОДНИ РЕСУРСИ ,ВАЖНО Е НАРОДЪТ ДА Е КАДЪРЕН ! ГЛЕДАЙ В ЮТУБ - ЖИВОТЪТ ВЪВ ВЕЛИКА РУСИЯ ! КЪДЕ И КАК ЖИВЕЯТ ОФИЦЕРИТЕ ВЪВ ВЕЛИКА РУСИЯ ?! ВЕЛИКА РУСИЯ ВЕЛИКА МИЗЕРИЯ ! СПОДЕЛИ КЛИПОВЕТЕ ВЪВ Ф
192
1
 
3
 
! Отговори
Цистерната преди 8 години
Един истински червен *** имаме тук. Упорит като магаре. Да вземеш да им звъннеш. Те ще ти обяснят всичко което е развълнувало малкото червено мозъче:Митническо бюро Кулата 5704 Телефон 07425/2171с. Кулата, общ. Петрич, П.К.2868
191
0
 
2
 
! Отговори
Марин Митев преди 8 години
На Путин джудото е като на Бойко каратето не струват.
190
0
 
2
 
! Отговори
Цистерната преди 8 години
До Анонимен Тука някой направо уволни всички митничари от Кулата. Митница има . При теб в глават няма никой, Ама не се обиждай , всички червени *** са така. Не се изхвърляй като чики рики на мокър песок.