ЕС не може да спре бежанците с телени мрежи!

Местан зове за солидарност, хуманност, мултикултурализъм
93
ЕС не може да спре бежанците с телени мрежи!
Снимка: БТА

Въпреки усилията ЕС в момента не се справя с бежанската вълна, смята президентът на АЛДЕ Греъм Уотсън, който участва в лидерската среща на Либералната мрежа на Югоизточна Европа (LIBSEEN) в София.

Още по темата

Лидерът на ДПС Лютви Местан пък призова за повече солидарност, защото "бежанският поток не може да бъде спрян с телени мрежи и нови Берлински стени".

"Категорични сме, че решението е в приемането на мултикултурализма. Европейските страни трябва да имат общо решение за разпределение на тежестта на бежанската криза. Ако си представим всяка страна със затворени телени мрежи и охрани, къде ще отидат тези хора", коментира той.

Заради това Местан призова "хуманистична Европа да не си затваря очите през тези трагедии на свободата, на милосърдието и на състраданието".

Според него различните култури, религии, етноси са естествено състояние на 21 век и тези процеси са на взаимно, цивилизационно и културно проникване и взаимодействие.

"Да съхраним базовите ценности на нашия съюз. Европейските страни трябва да проявят своята солидарност и да имат общо решение за преразпределение на тежестта на бежанската криза без изключение, защото ако си представим всяка страна, затворила границите си с телени мрежи и военни части къде ще отидат тези хора. Ако примерът на Орбан бъде последван и от Хърватска, а по-късно от Сърбия и България, от Турция където има 2 млн. бежанци, какво ще стане с тези хора", риторично попита Местан.

По думите му е необходимо точно в тези тежки условия Европа да покаже своята жизненост на хуманистичен съюз, на свободата, милосърдието, на солидарността на състраданието.

Той е убеден, че затворен в себе си ЕС ще бъде подложен на много повече рискове отколкото един пъстър и разширен съюз.

Лютив Местан настоя, че заплахата от тероризъм от Близкия изток са факт и противодействието трябва да е глобално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pomagat mrejite , s 220 V .
26
0
 
20
 
! Отговори
куня преди 8 години
местан просто се забавлява да дразни етническите българи, смята ни за безсилни и това е начинът да ни го показва. перверзен тип, комплексиран, провинциялен някакъв. за такива казват пази боже сляпо да прогледа..доставя му удоволствие да ни гледа как се ни иска да му го кажем в лицето но не ни стиска. къде му беше мултикултурното като обсъждаха арменския геноцид например? елементарен и безполезен човек, полезен само за статуквото, на което е плод. от доносници на ДС акъл не щем.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствената полза от бежанците за управляващите е по-лесно манипулируеми и зависими хора. Една обща мултикултурна работническа псевдо-колониална аморфна маса. Единни единствено в собственото си оцеляване и водени от примитивни инстинкти без никаква солидна почва и структура. Морални в неморалността, социални в асоциалността, човечни в нечовечността....
24
1
 
12
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
Местане, ЕС може да спре "бежанците" с телени мрежи, особено ако има и някоя друга картечница... Само че всички повтаряте мантрата на световното правителство, че не може. Ясно е кой ви плаща. Аз не съм на ничия хранилка и говоря това, което мисля. Телените мрежи и армията НАИСТИНА ЩЕ СПРАТ ИСЛЯМСКАТА ИНВАЗИЯ, но това ще пренесе конфликта в нежелана посока - към войнолюбците и подкряпящи ИД - САЩ, ЕС, държавата Израел... Това ви е проблемът и все говорите глупости. Не знам дали някой ви вярва...
23
0
 
19
 
! Отговори
циник преди 8 години
Явно съм станал социопат - такива приказки за солидарност, мулти-култи и т.н. нещо не ми действат
22
0
 
22
 
! Отговори
Батман преди 8 години
Дори не издържах да прочета статията до края....Този мюсюлманин Местан да естествено че ще каже за солидарност. Тези бежанци ще оставят само ла.на след себе си и като ги гледам по клиповете като гибони се държат какво искат-дали вода или храна. Хайде в тяхната държавица
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мазен , мазен , че чак хлъзгав.Този не спря със антибългарските си провокации.......
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Насила мултикултурализъм не става.
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Насила да те карат да слушаш многоброини всекидневни религиозни послания от минаретата не е мултикултуризъм а терор. В свободните държави никои свободен гражданин не го насилват да слуша религиозна пропаганда прожектирана върху масите. Интересно ми е как Местан козела ще коментира това.???????????????????????
18
0
 
25
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Господин Местан, ще ли се откажат от вярата си , ще ли свалят *** и забрадките, ще ли живеят тези хора по обичаите и традициите на хората при които искат да отидат , или просто ни призовавате да разхлабим мюсолманите да си правят квот си искат и да колонизират християнския свят?
17
0
 
6
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Лютив Местан (на края на текста) - супер !
16
0
 
31
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДУМАТА МУЛТИКУЛТУРАЛИЗЪМ ЗВУЧИ ДОБРЕ КОЛКОТО МАНДЖА С ГРОЗДЕ. ГРЪМКИ И ПРАЗНИ ДУМИ ЕДНОВРЕМЕННО.
15
0
 
33
 
! Отговори
големият ексурзовод преди 8 години
Според мен Местан иска да види оградата от другата й страна.
14
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местанчо, събирай си *** и отивай в Турция да зовеш за мултикултурализъм. Да не забравиш и за повече права за кюрдите.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този каква долна *** е!!! Природата понякога някои ембриони ги развива против всякакви природни закони.
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, нали идват само *** насам, виж ако бяха от друг етнос Местанчо щеше да си кротува. Точно толкова нагли и лицемерни са мюслитата, когато лъжат като съдрани.
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А аз призовавам Турция да се християнизира и да приеме мултикултурализма.
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагъл турски мошеник, зад думите "хуманност" "солидарност" и "мултикултурализъм" се крие желанието му ЕС да се ислямизира. Фактът, че идват *** го радва, защото държавата, за която работи (Турция) от години пилее пари за същата цел, а сега ислямистите идват на талази безплатно.
9
1
 
40
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Първо - този човек не е турчин. Аз съм турчин, но нямам нищо общо с това същество.Второ. Като говорим за "мултикултура" и т.нт. Според Исляма (аз знам каноните на Исляма но не съм ислямист за радост) тази брада на Местан е брада на Неверник. Щом местан говори за хуманизъм да посети С.Арабия и да каже, че е мюсюлманин.Ще го обесят с кран.Няма да ми обиждате етноса заради това мекотело и Биячите на Енимехмедов в затвора заедно с големите "мюсюлмани" Местан и алкохолика Доган.
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С една дума - Местан зове за доброволна ислямизация.