Зимата иде, идат и бежанците, видя ги Борисов

Имаме хиляди роми, за които също отиват милиарди, напомни той
Обновена: 23 сеп 2015 21:02 | 23 сеп 2015 18:30, Веселина Йорданова
143
Зимата иде, идат и бежанците, видя ги Борисов
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов ще настоява за по-твърда политика за решаването на проблема с бежанците на извънредния Европейски съвет днес в Брюксел.

Още по темата

"Там позицията ще ми е, че каквито и мерки да се взимат сега – квоти и каквото и да било, нерешаването на първоизточника на проблемите, в случая Сирия, ще създава огромен проблем и занапред. Сега ще са 120 000, след няколко месеца ще са повече“, коментира той пред министрите на заседанието на правителството по-рано през деня.

По думите му с влошаването на времето натискът ще стане по-голям, „защото тези хора назад не може да се върнат, ще искат да минат нататък в Европа“.

Има недоволни страни – на Съвета на вътрешните министри. Четири държави не са се съгласили с квотите, но е прието с квалифицирано мнозинство, съобщава той.

Европейският съвет се провежда непосредствено след вчерашното извънредно заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“, в което участва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. На него беше гласувана релокацията на 120 000 души в явна нужда от закрила.

По-късно в Брюксел премиерът заяви, че колкото по-здраво затваряме границите, толкова натискът върху тях се увеличава. По думите му над 10 милиона емигранти се очаква да влязат в България.

С турския премиер разсъждаваме върху варианта в Сирия да се създаде една зона за сигурност, където хората веднъж да са близо до родните си места, второ, каквото трябва да им се помага, да им се помага там и, разбира се, конфликтът там трябва да се прекрати час по-скоро“, каза Борисов.

По думите му двете външни граници на ЕС са Гърция и България, а от Турция не могат да удържат мигрантите, макар да полагат огромни усилия за това.

Борисов заяви, че не вярва да се стигне до санкция от ЕК заради условията за бежанците. Полагаме такива усилия, харчим толкова пари, ресурси, огради, заграждения, армия…Колко повече да направим – имаме предели, коментира премиерът. Той призна, че условията за настаняването им не са „каквито най-много ни се иска“, но по думите му има хиляди българи, които живеят в не по-добри условия.

Имаме хиляди роми, за които също полагаме огромни грижи. Милиарди от социалните фондове отиват всяка година, за да ги задържаме на територията на България. Те също са дошли отнякъде през времето, коментира още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
30
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
До 74 АнонименБежанци от Сирия са много малък процент! Повечето имигранти са от други страни!
53
0
 
9
 
! Отговори
непукист преди 8 години
До до непокистПърво пише се непукист.Второ не е необходимо да чета в гугъл за нещо което е общо известно ,а именно ,че римската и византийската империи по една или друга причина са изчезнали.Трето когато са дошли по тези земи те са ги завладели като са победили народите които са живеели тук.Четвърто двете горепосочени империи са история ,а ние сме тук и това не е необходимо да го чета където и да е било.И пето ,ако разчиташ само на това което четеш в гугъл си в мноооого голяма грешка.
52
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...Сирия, ще създава огромен проблем и занапред..." като се има предвид, че тъкмо сега и Путин реши да предостави на Асад "хуманитарна помощ" докато и последния сириец не стане бежанец.
51
9
 
26
 
! Отговори
info. преди 8 години
Милиардите отиват в джоба на Боко Харам от село Банкя
50
6
 
25
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
За мен ББ е за лечение! При психиатър с хапчета и риза с дълги ръкави! 1. Милиарди давал за хиляди роми! 2. над 10 милиона емигранти се очаква да влязат в България 3.защото тези хора назад не може да се върнат, ще искат да минат нататък в Европа. - самите хора ще си решат дали ше се връщат или не - защо да не можело? 4. Полагаме такива усилия, харчим толкова пари, ресурси, огради, заграждения, армияКолко повече да направим ... - харчи пари, харчи ресурси, харчи огради, ..., харчи армия -ХАРЧИ
49
0
 
9
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
Той го изключва от контактата защото пази природата. Пък и зелената енергия на Прокобиев е скъпа. За това изкарва компютъра от контакта защото в режим на стенд бай знае, че всеки уред черпи енергия.
48
0
 
18
 
! Отговори
11111 преди 8 години
какви интереси ще защитава този бодигард?каквото му кажат "големите началници" това прави ,ако не слуша друг ще НАЗНАЧАТ началниците за министър на БГ!
47
1
 
24
 
! Отговори
до 66 преди 8 години
Брато, този човек още изключва компютъра от контакта ....Бас ловя, че незнае таблицата за умножение ти за чужди езици ми говориш...
46
1
 
3
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Много ми е интересно ,ако византиеца платон сократис (42 пост) каже това което е написал за българите на ББ дали нашия няма да го удуши с два пръста .
45
2
 
10
 
! Отговори
ловец преди 8 години
Като гледам какви времена се задават мисля да стана ловец......ей така за всеки случай ако се наложи един ден да пушкам по "диви двукраки животни".........P.Sобичам животните и никога не бих стрелял по животни!
44
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този човек е станал на 60 години и не си е направил труда да научи един чужд език, как изобщо защитава интересите на България? Изобщо обръща ли му внимание някой в Брюксел? Всячески се върти, само и само да оправдае приемането на още ислямисти.
43
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ко ко речи "за да ги задържаме на територията на България" от какъв зор пък се мъчим да ги задържаме на БГ територия, да ходят да бягат из европата и света. Какви са тия 10 милиона емигранти който ще ли да идват в България. Ей Борисов опичай си акъла щото май втори мандат жив няма да видиш, никой българин няма да търпи 10 милиона имигранти да се издържат от най бедната страна на СВЕТА не само в ЕС.
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...Милиарди от социалните фондове отиват всяка година, за да ги задържаме на територията на България." - от статията..........Е, като прочетах това, ми дойде една идея и ще я споделя. След като се харчат толкова милиарди, след като се правят толкова програми и не знам какви си фондове, защо не се направи една организация, която да подпомага българите в намирането им на работа, които са зад граница и които искат да се завърнат в Родината...Нали имаме демографски проблем...
41
3
 
31
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Имам един въпрос защо когато някой защитава българите във форума набързо е изтриван ,а този който плюе по нас си стои .Какво ще кажете колеги как се нарича това?
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
togava zashto priemate bejanci ????ili taka ti kazaha golemite nachalnici
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това природно недоразумение е станало за посмешище в комбина с Цецко Честния пред цял един народ.
38
0
 
10
 
! Отговори
запознат преди 8 години
Напротив, напротив, през зимата бежанския поток намалява.ѝпь гякой хак се нагъзи вчера, та днес плещи та дано покрай PR-а не дсе забележат употрабените задни части.
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко вдигай данъците както го можеш само ти и всичко ще е наред
36
4
 
2
 
! Отговори
До непокист преди 8 години
Пич, потърси в гуглата -sparotok.blogspotЩе се шашнеш, колко много са ни лъгали за историята ни.Всичко написано е с линкове към оригиналите.
35
22
 
3
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Бойко пак мачка комунистите!