Релокация на бежанците? Временно решение!

Кабинетът одобри позицията ни за извънредния Евросъвет
19
Релокация на бежанците? Временно решение!
Снимка: БТА, архив

Приемането на механизъм за релокация като отговор на кризисна ситуация е временно решение. Това е позицията на България, одобрена от правителството, за извънредното заседание на Европейския съвет заради кризата с бежанците.

Още по темата
В нея се посочва, че е необходимо намирането на трайно и солидно решение, с което да се ограничи натискът по външните граници и произтичащата от това вторична миграция.

На извънредното заседание българската страна ще бъде представлявана от министър-председателя Бойко Борисов. Заседанието се свиква днес следобед по настояване на Австрия и Германия, като на него ще бъдат обсъждани единствено въпроси, свързани с миграцията.

Европейският съвет се провежда непосредствено след вчерашното извънредно заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“, в което участва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. На него беше гласувана релокацията на 120 000 души в явна нужда от закрила.

Според одобрената от кабинета позиция, ЕС трябва приоритетно и в спешен порядък да работи заедно със своите партньори за стабилизиране на държавите на произход и подпомагане на държавите на транзит.

Турция като директен съсед на ЕС е ключова страна и ЕС следва да обмисли спешни мерки за подпомагане способностите на Турция за прием на бежанци, уточняват от правителствената пресслужба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
10
 
! Отговори
Пътник преди 8 години
Българските политици ще се съгласят на всякакви квоти за приемане на мигранти само и само да не ги закача ЕС за корупцията
10
0
 
4
 
! Отговори
hymer camper преди 8 години
dobre, lokaliziraite gi vremenno v Bruxell - tam sa i bez drugo savsem vremenno eu komissarite i eu deputatite v bruxelskite campingi - da si podeliat solidarno i milostivo prihodite ot eu darjavite.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Употребявани кондоми са нашите политици!!!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Словакия възнамерява да оспори в Европейския съд решението на Европейския съюз за квотите за бежанците. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на премиера на страната. "Смятаме да се движим в две посоки: ще оспорим решението в съда в Люксембург и няма да изпълним решението на европейските министри на вътрешните работи", каза Фицо.
7
0
 
20
 
! Отговори
Цацароов спиш! преди 8 години
Според сега действащия Наказателен кодекс за незаконно пресичане на държавната граница се лежи в затвора до 4 години. За какъв референдум говорите тогава? Който пресича нелегално границата, се осъжда и след това или лежи, ли се експулсира обратно в родната страна. Такава е процедурата и няма нужда от референдум, за да се прилага. Още повече, че по действащото международно право бежанци у нас могат да бъдат само жителите на съседните страни. Откога граничим със Сирия?
6
3
 
7
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Какво да направя? Към управляващите от БГ изпитвам истинска и непреодолима погнуса и презрение! Теза от снимката са ми симпатични - все пак това са борци за по добър живот, а не плазмодеите като нашите управляващи !
5
3
 
2
 
! Отговори
idea eu преди 8 години
svobodnoto dvijenie na kapitali e osnova na sazdavaneto na eu. bejancite sa choveshki kapitali i se dvijat po posoka germany, belgia, luksemburg, svecia - osigurete im transiten koridor. prosto i iasno e! - horata go jelaiat, poneje viarvat na eu idealite i na eu parlamenta. pusnete gi da idat v eu parlamenta. tova e osnovno choveshko pravo! kakva e tasi humanna christianska evropa kam jivotnite ot celia sviat v eu zooparkovete, ami kam bejancite ot voinata imat li milost?!
4
0
 
14
 
! Отговори
Цацароов спиш! преди 8 години
Чл. 103. (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Харесвам Фандъкова като кмет на София, но няма да гласувам за нея, защото ГЕРБ са национално безотговорна партия. Ще гласувам за ВМРО и А. Джамбазки заради позицията им за бежанците (и не само). Това е и моята позиция и едновремено наказание за ГЕРБ!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно.Когато си слабичък, не се таралежи много, много!Иначе Слонът може и да ти се ядоса!Иначе футболът и Фукарията са ни нац. Спорт
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чърчил е казал, няма нещо по постоянно от временното.