Зимата иде, идат и бежанците, видя ги Борисов

Имаме хиляди роми, за които също отиват милиарди, напомни той
Обновена: 23 сеп 2015 21:02 | 23 сеп 2015 18:30, Веселина Йорданова
143
Зимата иде, идат и бежанците, видя ги Борисов
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов ще настоява за по-твърда политика за решаването на проблема с бежанците на извънредния Европейски съвет днес в Брюксел.

Още по темата

"Там позицията ще ми е, че каквито и мерки да се взимат сега – квоти и каквото и да било, нерешаването на първоизточника на проблемите, в случая Сирия, ще създава огромен проблем и занапред. Сега ще са 120 000, след няколко месеца ще са повече“, коментира той пред министрите на заседанието на правителството по-рано през деня.

По думите му с влошаването на времето натискът ще стане по-голям, „защото тези хора назад не може да се върнат, ще искат да минат нататък в Европа“.

Има недоволни страни – на Съвета на вътрешните министри. Четири държави не са се съгласили с квотите, но е прието с квалифицирано мнозинство, съобщава той.

Европейският съвет се провежда непосредствено след вчерашното извънредно заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“, в което участва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. На него беше гласувана релокацията на 120 000 души в явна нужда от закрила.

По-късно в Брюксел премиерът заяви, че колкото по-здраво затваряме границите, толкова натискът върху тях се увеличава. По думите му над 10 милиона емигранти се очаква да влязат в България.

С турския премиер разсъждаваме върху варианта в Сирия да се създаде една зона за сигурност, където хората веднъж да са близо до родните си места, второ, каквото трябва да им се помага, да им се помага там и, разбира се, конфликтът там трябва да се прекрати час по-скоро“, каза Борисов.

По думите му двете външни граници на ЕС са Гърция и България, а от Турция не могат да удържат мигрантите, макар да полагат огромни усилия за това.

Борисов заяви, че не вярва да се стигне до санкция от ЕК заради условията за бежанците. Полагаме такива усилия, харчим толкова пари, ресурси, огради, заграждения, армия…Колко повече да направим – имаме предели, коментира премиерът. Той призна, че условията за настаняването им не са „каквито най-много ни се иска“, но по думите му има хиляди българи, които живеят в не по-добри условия.

Имаме хиляди роми, за които също полагаме огромни грижи. Милиарди от социалните фондове отиват всяка година, за да ги задържаме на територията на България. Те също са дошли отнякъде през времето, коментира още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам или не, гледам и слушам нашия умник който ни се натресе и ме виждам как ще го махнем ако не се вдигнем. В главата му мисъл не се задържа. След нея друга, по-абсурдна и контра на първата. Опитва се да мисли и говори. Гадаем. *** търсят някакъв скрит подтекст. Боже Господи, тъпотии на квадрат. Около него подобия, като кихне един път, те десет. Плужак до плужак. И крадене, лъжи, внушения, далавери невиждани досега. Остане ли още, жална ни майка. Отиваме в джаза. А след него, пустиня!
33
2
 
16
 
! Отговори
pet преди 8 години
Баце няма да се плашиш пак ще им платиш с нашите данъци!!!
32
0
 
16
 
! Отговори
detelina преди 8 години
Аха, ми то в България-българи не останаха!Който, направи войната, той да си взима и бежанците!
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я, чудо в Евросъюза имало освен гласни, и като България вечно СЪГЛАСНИ и други ! Не съгласни, безгласни ( пак ни касае, колкото и да е неприятно) многогласни, разногласни и т.н. страни, но Бойкогласните ще прецакат цялата ни държава заедно със себе си ! Жалко за нас простосмъртните обитатели на тази територия ...
30
3
 
5
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Пих ядно кафе, преди тва мушнах един бургер, ся отивам да метна едни *** в *** и тва е.
29
1
 
7
 
! Отговори
До византиеца преди 8 години
Тези глупости ги разправяй на малките малаки.Африкански пришълци и крадци сте вие.За вас 5 мил.араби
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зависи от аудиторията! На всеки се казва това, което иска да чуе. Пред еректората надува мускули, там е много кротък!
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да идва зима, идват бежанци идват и високите сметки за ток! И какво следва след това?
26
19
 
0
 
! Отговори
ПЛАТОН СОКРАТИС преди 8 години
Българите също сте навлеци и дошляци..Тука са били ВИЗАНТИИСКИ ИМПЕРСКИ ЗЕМИ..ТЕЯ ЗЕМИ СА ГРЪЦКИ И РИМСКИ.ЗНАЦИ БЕЗАНЦИТЕ СТЕ БАДАТ ПРИ ВАС...ЕДИН МИЛИОН НОВИ ДОШЛЯЦИ ЩЕ ПОЛУЦИТЕ.
25
0
 
12
 
! Отговори
и тоя да се готви! преди 8 години
Бог забавя но не забравя и наказва червените Антихристи комунисти!АМИН."Помощник-държавния секретар по европейските и евроазиатските въпроси Виктория Нуланд е приета в болницата на Свети Франциск (Francis Hospital Св) в Ню Йорк след инсулт, последствията от които са частична парализа на дясната страна на тялото и неясен говор" - съобщава BBC.
24
1
 
16
 
! Отговори
Газдов преди 8 години
Борисов, минирай границите и пращай почти цялата ни армия на границата."По-късно в Брюксел премиерът заяви, че колкото по-здраво затваряме границите, толкова натискът върху тях се увеличава."Иска да каже че няма смъсъл да се охранява границата.За това изказване Бойко трябва да бъде съден за държавна измяна.
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойчо какъв автогол си вкара с това изкарване си няма и идея.Хората залитат от глад, а той се хвали, че давал милиарди за шведите, изкрадени от окаяния българин.Това ти беше последния мандат.
22
0
 
16
 
! Отговори
attention преди 8 години
Като знае колко имигранти искат да минат от тук, да вдига десет метрова бетонна стена преди другата пролет. Говори все едно се е примирил.Ако не си превъзмогне страха в такъв момент, да се маха.Няма място за страхливци на неговия пост.Превантивни мерки трябват и то бързо.Ако бабата много ги иска , да им праща чартъри.
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пишем истината, а ти ме триеш, РАК да те хване Рак и семейството ти да го хванеТрии пак . Ама в църква ще ходим да те кълнем
20
1
 
22
 
! Отговори
nane Gele преди 8 години
На прости хора власт не трябва да се дава.
19
4
 
19
 
! Отговори
коко преди 8 години
Баце поне казва това което мисли!Държави с силна социална система се дърпат Холандия ,Дания.Ние също трябва категорично да заявим че не искаме повече хрантутници.Имаме си достатъчно.
18
1
 
24
 
! Отговори
Ахмед АйсКюб преди 8 години
Точно през зимата трябва да намалеят, ако не искат местните да вадят замръзнали араби из цяла Европа.
17
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тикваров, от теб не се иска да ръсиш мозък, а да откажеш квотите за нашествениците. И укрепване на границата с Турция и Гърция.
16
0
 
24
 
! Отговори
то днес било тежко преди 8 години
Ще източим Черно море за повече земя, делфините да извиняват ще мигрират
15
2
 
16
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Имаме хиляди роми, за които също отиват милиарди, напомни той--------------------------------И що от тези милиарди нема видим резултат в гетата където живеят ромите, а е мизерия глад, престъпност и висока степен на плодене / в бедна Африка също с такава скорост се размножават и не е от любов към децата или заради мирогледа на някои че децата носят щастие и са бъдещето ! Малките ромчета са обречени на глад и мизерия!