Да паднат санкциите срещу Русия? Не, реши НС

Дебатът предизвика сблъсък между БСП и "Атака"
7 окт 2015 13:10,
180
Да паднат санкциите срещу Русия? Не, реши НС
Снимка: архив Bulphoto

Парламентът отказа да се обяви за падане на санкциите на Европейския съюз срещу Русия, въведени от Брюксел заради конфликта в Украйна. Депутатите отхвърлиха предложението на БСП Народното събрание да задължи премиера да поиска това от ЕС.  

Проекторешението, внесено от социалистите, бе подкрепено от ПФ, "Атака", АБВ и независимия Велизар Енчев. Против и въздържали се бяха депутатите на ГЕРБ, РБ, ДПС.

С предложението си БСП, начело с лидера си Михаил Миков, настояваха България да инициира и падане на забраната за достъп до ЕС на граждани на Русия, имащи отношение към конфликта в Украйна.  

Пред депутатите Миков защити предложението си с аргумента, че санкциите срещу Русия са доказали неефективността си.

"Те нищо не промениха, оказаха се неефективен инструмент", каза лидерът на БСП и изброи негативните страни на санкциите за България - тежки поражения всектора на млекопроизводството, електрокарното производство и в туризма.

"Затрудняват се парламентарните контакти с Русия и ЕС и традиционно добрите отношения между българския и руския народ. Ще има тежки поражения върху културното и икономическото сътрудничество", каза още Миков.

Той обясни и че по някои оценки загубите за страната ни за десетте месеца санкции са около 100 млн. евро. "А нашето правителство отсъства, няма го, готви се, бръсне се, подстригва се за важни гости от чужбина", възмути се Миков. Малко по-рано стана ясно, че днес няма да има блиц контрол с участието на Борисов заради негов международен ангажимент.  

Искането на левицата за падане на санкциите срещу Русия се превърна в зрелищен сблъсък на русофилите в парламента - БСП и "Атака". Сидеров обяви, че ще подкрепи проекта, но нападна червените, че кабинетът на Орешарски е отказал да наложи вето на санкциите и не е допуснал в страната шефа на руската Дума Сергей Наришкин.

"Когато бяхте на власт, водихте пронатовска политика, казвахте, че сте направили вашия цивилизационен избор. Ангел Найденов искаше повече НАТО, за да се браним от руските самолети. Той беше за НАТО повече и от Соломон Паси", контрира Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички селяни са Русофили,/изкаран 7-8клас/Помните ли на предишните избори,кой бяха гласували за Атака,БСП-/по образование/
80
5
 
5
 
! Отговори
Волен не става преди 8 години
Волен е службогонеца от Стеле Костов. Бай *** от разказите на Алеко .От съратник на Сугарев и Михаил Неделчев става само телевизионер .
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук масово се трият неудобните коментари!
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 93-и като е велика, Ти като българин ,ставаш ли по-велик,като е велика русия. А ти що се срамиш ,да кажеш Велика е България.Нима в русия всичко е наред или всички са богати.Има като тука Малко Богати и Много хора Бедни ,но всички са горди руснаци. Едва ли ще намериш руснак да напише Велика България/ или Велика друга нация..../
77
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МНого заблуден народ дето вярва че БСП е лява и проруска партия и гласува за нея! Да БСП която прие плоския данък и която ви вкара в НАТО! Лява партия която приема плоски данъци и прави див капитализъм къде по света има такова чудо! Само в Бългрия!
76
14
 
4
 
! Отговори
До 92 преди 8 години
80% от пенсионерите са русофили и от хората по селата, а не 80% от българите
75
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 75 прав си . Изказването на Волен 1991 не сме го забравили ,,Да освободим Альоша от наряд,,А сега обратно-да го върнем на наряд ли..И Миков и той-преди 2-3год. по времето на Орешарски едно ,а сега друго , а утре трето...
74
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мммм, познатият звук на разревани русофили :)
73
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Плевнелиев ги оправя руснаците. Като им скръцне със зъби и замръзват от страх.
72
8
 
4
 
! Отговори
До 84 преди 8 години
Той комунизма така сработва, че бившите комунистически държави още не могат да си стъпят икономически на краката, докато демократичните държави с не сработващия капитализъм се славят със много висок стандарт на живот
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да си говорим, ако доживеев, следващият парламент ще е на БСП И АТАКА.Останалите тарикати няма да съществуват.
70
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе Миков, а бе пишман политико!Кой вкара БГв НАТО?Кой спря "Южен поток" и "Белене"?БСП ли не знае за поддръжката на БГ на бандюгите срещу Чечня и Сирия? Чий евро-соц-ръководител "хуманно" защищава фашистите в Украйна и терористите в Сирия?С редки изключения всички ръководители на БСП са ментално модифицирани национални предатели ,номенклатурни некадърници, верни последователи на заветите на Ал.Лилов за превръщането на БСП в малка маргинална партия,признати алкохолицзи и видни европедераси!
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАЛЕ ЩО ЕВРОДЕПУТАТСКА РОДА СЕ Е ВКЛЮЧИЛА ТУК ДА ПРОТЕСТИРА...КАКВО? НАБЛИЖАВА КРАЯ НА ОХОЛНИЯ ЖИВОТ? УСЕЩАТЕ ГО...ХАХАХАХА
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 81А ти си опростачен и неграмотен ***!
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, хайде да не противопоставяме комунизъм срещу капитализъм,защото разликата ще е в полза на комунизма!Това е дълга тема,която историята ще покаже, но е факт, че капитализма не сработва, не само в българия, а и в половината свят! Особено, тези които сащ не са благословили!Е, след 25г. демокрация какво очаквате?????????????!
66
2
 
9
 
! Отговори
друг анонимен преди 8 години
До Анонимен 76По-добре малко водещи и по-скромна програма, отколкото лъжи, евтини американски филми, предавания платени от Америка за България и всякаква друга помия, с която ви промиват овчите мозъци!АЛФА показва действителността!
65
2
 
5
 
! Отговори
Аллооу,атакиста... преди 8 години
....като Съргея и Бюрека..ха,ха,хаааааааааааа...
64
5
 
7
 
! Отговори
защо стана така преди 8 години
Защо стана така ,че човекът политик трети пол - Сидеров - казвал "истините"Защото БСП не каза ,че такива като Сидеров писаха сценария за прехода .Защото БСП никога не се пребори за едно социално нещо в тази огрухана територия.Никога в историята ни не е имало такова лицемерие и погнуса .Цвят изграден само на пари се превръща каро в телевизията на Сидеров.Там един безбожник става християнин ,защото имал кинти от Доган .
63
6
 
3
 
! Отговори
odessa преди 8 години
vie atakistite ste nacionalni predateli
62
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на рождения ден на путин слугите му в България се опитват да се отбележат във вярност към вожда ...