Митов: България ще защити репутацията си за мигрантите!

Всяко навлизане в страната извън границите е престъпление
17 окт 2015 11:12, Петя Славова
92
Митов: България ще защити репутацията си за мигрантите!
Снимка: архив, Булфото

Българското участие на Европейския съвет оформи позицията на ЕС по отношение на миграционните потоци. Това заяви външният министър Даниел Митов пред bTV.

По думите му преди срещата на върха в Брюксел е било изработено писмо до всички европейски лидери по отношение на миграцията и то се е превърнало в основа на бъдещата политика на общността. Митов посочи, че бежанските центрове извън ЕС трябва да бъдат подпомагани.

Според него, премиерът Бойко Борисов е реагирал правилно, като се е върнал в България заради инцидента край Средец. „Разследването трябва да покаже дали са превишени правомощия или не, но и трябва да покаже с какви намерения въпросната група е пресякла границата”, посочи външният ни министър, като допълни, че България има отговорност към ЕС като негова външна граница.

„Не сме отказали на никого, когато става въпрос за хора в нужда – да бъдат регистрирани и защитени”, каза още той, като обърна внимание, че влизането в България става през граничните пунктове и всяко друго проникване е престъпление.

„Каквито и да са реакциите, България ще си защити репутацията. Ние имаме отговорности и ги изпълняваме”, категоричен беше външният ни министър.

Даниел Митов коментира и задочния диалог на руския външен министър Сергей Лавров и българския премиер Бойко Борисов. Дипломат №1 на Русия заяви, че министър-председателят трябва да се срамува от изказването, че големи енергийни проекти са били спрени заради американския интерес. Борисов заяви, че не е бил разбран правилно.

„Не само, че не ме е срам, когато един проект не е в полза на страната, който не е направен по правилата, няма нищо драматично в това да бъде спрян”, заяви Митов. Според него тезата, че България се е отказала от определени проекти в полза на друга държава, е манипулативна: „Това е абсурдно твърдение и гранични с невъзпитаното поведение”.

Митов подчерта, че лично е слушал изказването на Борисов и думите му са били съвсем различни. Министърът обясни, че са разкрити около 300 секции за изборите в чужбина. Командированите ще са 123 души. Разходите заделени за организиране на референдума в чужбина е около 1.5 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Пълна анархуия преди 8 години
Ще ми говори Борисов, че нямало бежанци из горите. От 260 км граница с Турция, са оградени само 60. 200 км са разграден двор, влиза който си иска. Унгарците за 2 месеца си преградиха цялата граница, а ние няколко години 60 км. Уж по-стабилна. На кой ги говорите, като на места ограждението е почти паднало заради некачествен стоеж.Докато не се довърши спешно и докрай, ще влизат още.К Но някой трябва да *** пари от тая поръчка, нали? От *** на американски и ерогейски *** нищо не очаквам.
34
0
 
3
 
! Отговори
Пълна анархуия преди 8 години
До ПитанеАбе, господине или госпожо, каквото сте там. Цяла Странджа гъмжи от незаконно преминали арабески, с дни се лутат из горите докато намерят някой да ги откара до където са тръгнали, или докато не попаднат на граничнични служители патрулиращи из околията. По всички важни пътни артерии има полицейски постове и проверяват колите. Питайте хората из странджанските села колко пъти са попадали на мигранти. Проучете нещата и тогава говорете!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов и цялата шайка евроатлантици на Бойко, включително и безродника Паси, както и разрушителите на българската икономика, здравеопазване, образование Костов, Доган, Станишев, Кунева и други знайни и незнайни крадци и продажници, трябва да бъдат осъдени на доживотен затвор за заговор срещу българския народ и държавна измяна. Самото приемане на България в ЕС и Нато е ЗАГОВОР СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ и е абсолютно НЕЗАКОННО.
32
0
 
4
 
! Отговори
baihui преди 8 години
sashto vashite migranti ne preminavat granitsata prez KPP-tata !?preminavaneto na granitsata ne prez KPP-to e tejko prestaplenie !!!vreme vi e da si hodite vie jalki predateli i slugi na Bruksel i Wall Street !!!!!
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези избори са за КМЕТОВЕ, КАКВИ СЕКЦИИ В ЧУЖБИНА? За референдумът ли, дето беше за едно, пък стана за друго, удобно на властимеещите?!??? И накрая, със гласовете "от чужбина", ще си "имаме" електронно гласуване?!! Значи електронното гласуване им е много изгодно, иначе пръста си нямаше да мръднат, не че народната пара никога са я пестили и жалили!!
30
2
 
19
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Абе, вие този "меринджей" политик ли го наричате???????
29
7
 
2
 
! Отговори
Питане преди 8 години
От къде са влезли в РБългария тези мигранти?- някое близко населено място посочва ли се - не?Кой е изпратил тези трима наши полицаи или граничари на 30-тина км северно от границата - пътят Средец-Бургас не е граничната бразда, нали? Как в тъмното Вълкан е узнал колко човека има с/у него и е решил да стреля? Ами и те ако бяха въоръжени?Прочети още на: dnes.bg/politika/2015/10/17/silite-ni-na-granicata-ne-sa-s-dobro-oborudvane.280012
28
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Руските думи нямат право
27
2
 
21
 
! Отговори
СРАНДЖАТА преди 8 години
Митов, виж как сериозните политици, като Путин и Лавров правят политика.Не, като теб - повтаряш, каквото ти каже Боки, а той повтаря каквото му кажат американските му господари.
26
0
 
10
 
! Отговори
CCCP преди 8 години
Bokluukk...dolen..za belene si,predatel4e dolno..
25
1
 
13
 
! Отговори
troll преди 8 години
като начало трябва и теб да те рикошитират и така постепенно ще си възстановим репутацията.
24
1
 
19
 
! Отговори
ало,Днес преди 8 години
Защо не съобщавате за повдигнатото обвинение на граничния полицай за убийство?Или това не е ПОЛИТИЧЕСКИ КОРЕКТНО?
23
13
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Митов, остави за малко Путин и почвай Лавров...
22
24
 
6
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Министър Митов!Респект!
21
2
 
2
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До ФАКТИТЕАМИН! ДА БЪДЕ!
20
0
 
13
 
! Отговори
граничар преди 8 години
сега друго си е да си платят,тогава даже ще им осигурим превоз до другата граница инак не може.
19
2
 
30
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Сложете го този американски никаквец само за една седмица на границата и тогава ще го питаме какво мисли за "бежанците",българската граница и евроатлантическите "ценности".
18
2
 
28
 
! Отговори
избирател преди 8 години
Човече,ти дори не изглеждаш волеви човек,камоли човек способен да взима важни решения...........И как така не сте отказали на никого в нужда бре..........А ХОРИЦАТА НА ПРЕКЛОННА ВЪЗРАСТ?....примерно
17
4
 
33
 
! Отговори
Продажник преди 8 години
Митов в прав текст защитава американските интереси, та чак и забележки прави на примера. Че не би трябвало в такава форма да говори за договорите с приятелските ни американски ТЕЦове!?
16
2
 
32
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
ХОРА!Има *** начин за въздействие върху политиците-наближаващите избори!Просто НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПАРТИИ ТОЛЕРИРАЩИ НАШЕСТВИЕТО!То така или иначе всички са корумпирани и некомпетентни,нека поне да отправим едно ясно послание!