Адът не спира: Бунт и викове "Убийци" в "Арена Армеец"

Правителството към ЦИК: Вземете по-хуманно решение!
26 окт 2015 11:55,
98
Адът не спира: Бунт и викове "Убийци" в "Арена Армеец"
Снимка: Анна Пелова

Напрежението в зала "Арена Армеец" продължава да расте. Според свидетели на следизборния ад членовете на секционни комисии са се вдигнали на бунт и скандират: "Убийци".

Поредната кола на Спешна помощ е пристигнала преди минути, съобщиха очевидци пред bTV.

Още по темата

В зала "Арена Армеец" хиляди членове на секционни комисии от София продължават да чакат, за да предадат протоколите от вчерашните избори. Хората продължават да твърдят, че има починали и припаднали сред тях.
Официално обаче тази информация се отрича от ЦИК и МВР.

Появиха се и кадри, от които се виждат разпилени чували с бюлетини. Хората заплашват, че ще оставят чувалите и протоколите и ще си тръгнат.

"Има хора, които трябва да взимат лекарства, които трябва да са на работа, които може би утре няма да са на работа", обясни жена, която все още чака.

Членовете влизат с номера, около 11 часа бе изтеглен номер 580, а номерата са над 1000.

Междувременно Министерския съвет излезе с позиция по кризата в "Арена Армеец" и призова ЦИК за по-хуманно отношение към хората, които продават протоколите. Правителството настоя ЦИК да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъда освободени от ангажимента да чакат приемането им.

"Има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани последователно", обясниха от Министерският съвет.

"Без да оспорва независимостта на Централната избирателна комисия, правителството призовава за отношение на хуманност и се ангажира с пълна подкрепа за предоставяне на необходимото съдействие, охрана на изборните книжа и грижа за хората", се казва още в позицията на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: ОИКбюлетиниСИКцик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В такива случаи се пита, имаме ли правителство и къде е то? Защото са в далаверата и не могат да ги намерят, крият се. Трябва да отговарят на много въпроси на които отговорите са ясни. Бавно и полека народа започва да се събужда и разбира как е мамен.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тази работа трябват нерви. При около 190 - 200 гласа броенето става приблизително за два часа и половина. А в София като има повече гласували във една секция броенето може да отнеме дълго време.
41
12
 
1
 
! Отговори
Петърчо преди 8 години
Тук става въпрос за предаване на протоколите а не за броене на гласовете. Броенето е завършено и се знае кой колко е спечелил. Така че всички които си мислят че това забавяне в ЦИК е някакъв намек за фалшификация просто се опитват да оправдаят катастрофалните резултати на тези за които са гласували или да си излеят яда затова че тези които мразят отново показаха че народа ги гласува. Еми гроздето за някои хора е кисело.
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Данче, Браво ГЕРБ, победа, победа, великата победа. Ама над кого? Измама, лошо организирана измама която лъсна. Тази сутрин бяха обработени около 200 ИК от над 1 600 . Как дрогаре герберанци разбрахте вчера в 19.00 , че Данчето има над 50%, как? Защо излъгахте за победата? За да продължи хибавото, сочно крадене. Къде е гл.прокурор, блюстителят на реда? Мълчание.
39
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦИК....дългата ръка на КГБ стигна и до тук ???
38
14
 
3
 
! Отговори
Извинете преди 8 години
ГАДНА КОМУНИСТИЧЕСКА (СОЦИАЛИСТИЧЕСКА )НАПАСТ!!!!!! САМО БОЙКО ЩЕ ВИ УПРАВИ!!!! СРАМ НЯМАТ ИЗГОНИХА НИ ОТ СОБСТВЕНАТА ДЪРЖАВА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НЕ ПУСКАТ КОКАЛА ГОТОВИ СА ДОРИ ДА ЖЕРТВАТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ДАНО ГОРИТЕ В АДАААААА!!!!
37
4
 
22
 
! Отговори
??? преди 8 години
Не разбирате ли , че този хаос е организиран от ТИКВАТА и цоцко.Така се подправят и печелят избори по мутренски.Ако не сте разбрали това значи сте *** и си заслужавате мутренското управление.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има банкомати по цял свят само така бих приел да е електронно всеки има вече дебитна или кредитна карта за да си получава заплатата ,пенсията или социалните и детските
35
0
 
11
 
! Отговори
Сеир = БГ преди 8 години
Луди станаха за 50лв...
34
2
 
20
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
ТИКВАТА ПРАВИ ИЗБОРИ, ГЛЕДАЙТЕ КАКВО СТАВА В ДЪРЖАВАТА НА МУТРАТА И ПРЕСТЪПНИКА БОКО ТИКВАТА.
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма хаос ! Редят хората, редят ! По предварително подадения им план !!! За ГЕРБ - толкова, за БСП - толкова, за ДПС .... иначе утре на борсата ......
32
2
 
5
 
! Отговори
BB преди 8 години
Tova e resil sa pravitelstvoto s gerb Organisatorinnen im kakvi sa tesi isbori Tova i v Afrika go nama smajat mi se v eu stranite kupuvane na gladove pripacnsli Hora Po bolnizite. Polizia sreschtu 1 Deputat siderov resil sa ba4varova sa gerb sa zala bG resil 2015 g sme sveta ni se smee podigravat se s bG i naroda ni Sram i posor sa nai bednata darjava v eu islagate i vojda na gerb bB
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както вчера хакери от САЩ и Турция прецакаха сайта на ЦИК така и ще гласуват за определена партия като стане електронно не ,уче сега същите държави не поставят управниците ни на власт!
30
2
 
29
 
! Отговори
... преди 8 години
"Не е важно кои гласува, а кой брои гласовете" - Й. Сталин
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честни и демократични избори!Гарантирано от ...
28
1
 
6
 
! Отговори
Празни приказки преди 8 години
Поемали ангажимент... Глупости, това са празни приказки.Поздрави: Йордан
27
2
 
17
 
! Отговори
до 45 преди 8 години
Направо си беше постановка
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ИЗБОРИТЕ НЕ ЗАВИСЯТ ОТ ВАС И ЧЕ ВСИЧКО Е ИЗБРАНО МНОГО ПРЕДИ ДА ОТИДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ??? Дори 1/3 от протоколите не са описани а вече победителите се знаят ??? Ще каже някой че това става със статистика ? А защо статистимеските фирми са най-добре платените дружества в страната ни ????
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този Хаос е умишлен ! Да не се преброят гласовете , ( след като има изоставени чували , кой го интересува истинското преброяване )Как предварително сте си нагласили победители за София ?Не само ЦИК , но и правителството трябва да напусне !
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може билет от Държавната лотария да има номер а бюлетините не !Както като си купиш билет от лотарията после проверяваш дали печелиТака трябва да може да провериш и бюлетината която си пуснал Също искам да мога да видя дали някои е гласувал вместо менКак ако някои тегли пари вместо теб получаваш СМСЕто ви и един *** пример за гласуване електронно чрез дебитните карти с които си получаваме заплатите а някои детските и социалните помощи.