Адът не спира: Бунт и викове "Убийци" в "Арена Армеец"

Правителството към ЦИК: Вземете по-хуманно решение!
26 окт 2015 11:55,
98
Адът не спира: Бунт и викове "Убийци" в "Арена Армеец"
Снимка: Анна Пелова

Напрежението в зала "Арена Армеец" продължава да расте. Според свидетели на следизборния ад членовете на секционни комисии са се вдигнали на бунт и скандират: "Убийци".

Поредната кола на Спешна помощ е пристигнала преди минути, съобщиха очевидци пред bTV.

Още по темата

В зала "Арена Армеец" хиляди членове на секционни комисии от София продължават да чакат, за да предадат протоколите от вчерашните избори. Хората продължават да твърдят, че има починали и припаднали сред тях.
Официално обаче тази информация се отрича от ЦИК и МВР.

Появиха се и кадри, от които се виждат разпилени чували с бюлетини. Хората заплашват, че ще оставят чувалите и протоколите и ще си тръгнат.

"Има хора, които трябва да взимат лекарства, които трябва да са на работа, които може би утре няма да са на работа", обясни жена, която все още чака.

Членовете влизат с номера, около 11 часа бе изтеглен номер 580, а номерата са над 1000.

Междувременно Министерския съвет излезе с позиция по кризата в "Арена Армеец" и призова ЦИК за по-хуманно отношение към хората, които продават протоколите. Правителството настоя ЦИК да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъда освободени от ангажимента да чакат приемането им.

"Има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани последователно", обясниха от Министерският съвет.

"Без да оспорва независимостта на Централната избирателна комисия, правителството призовава за отношение на хуманност и се ангажира с пълна подкрепа за предоставяне на необходимото съдействие, охрана на изборните книжа и грижа за хората", се казва още в позицията на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: ОИКбюлетиниСИКцик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това при много ниската избирателна активност ... ами ако имаме 80% избирателна активност, тия няма да свършат цяла седмица. кой знае колко хора още ще умрат
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ББ направи зала и намира всякакви начини да я пълни :))---Жалко за починалата жена. Светла й памет!
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Процеса при броенето не е променян в България от сто години. Въведете машини за гласуване във всички секции и автоматично софтуер да смята а не да се печатат тонове хартия.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да са честни едни избори всяка Бюлетина трябва да има номер и утре всеки да може да провери дали неговата бюлетина е отнесена към резултата на дадена партия ЕЛЕКТРОННО Например гласуваш с бюлетина номер 123341234 като минат изборите проверяваш дали в списъка с бюлетини за тази партия го има твоя номер.При електронно гласуване също трябва да има номер и после да може да провериш твоя номер дали е отнесен към резултата на дадена партия всичко друго е измама.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
31.Ами как са гласували за Фандъкова , като хората чакат да предадат гласуванията ?6 % са обработените гласове . Хаос и победи ? И ти отчитат Фандъкова !Ами вярвай !
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пореден цирков спектакъл,сякаш не е ясно,че резултатите от тези т.нар.избори, са пределно ясни месеци преди датата 25ти октомври.Оставка не само за ЦИК,а за цялата управляваща престъпна групировка.
17
1
 
14
 
! Отговори
spasov преди 8 години
В момента съм вкъщи,мaлка община към 5800 душе с право на глас,гласували са около 4000 души +-,баба ми председател на комися се прибра в 2 ноща,това не е нормално,като цяло лошо организирани избори.
16
1
 
20
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Ама как ви подхлъзнаха с Волен ,да му гледате сеира,а те си оправят резултаите в тяхна полза!!Хората ви писаха тука,че не сте у ред да гласувате за Фандъчката.Вие пак за нея.Какво ми ревете в "Армеец" тогава?
15
0
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Какво БКП ! за ГЕРБили искаш да кажеш за тях?
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАсирайте изборите!!!! Тука ако дойдат едни независими наблюдатели, ще видим коренно различни резултатИ!! Къде ти 83% за БУргас, къде ти 59% за София!!!!! За Портних да не говорим, срам го беше да коентира победата си като знае по кой начин е избран!!
13
1
 
18
 
! Отговори
кк преди 8 години
Ами, не е лесно и не става бързо да се поправят протоколите....Няма нито един, предал протоколите и да не говори за "грешки" в протоколите, които се оправяли на място...И това е в цялата страна....Ако трябва да сме честни докрай, и ако ще ставаме държава, изборите трябва да се анулират и проведат отново....
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаосът е добро прикритие за из-мама !
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"....и призова ЦИК за по-хуманно отношение към хората, които ПРОДАВАТ протоколите..."Ха-ха-ха,точно така е!
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как ще става това електронно гласуване с електронен подпис ли ,че колко рома имат такъв а и нали трябва да е тайно след като се подпишеш ще е видно за кои си гласувал.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросът е , че застъпниците нямат право да помагат в броенето и така процеса се бави. Извода е че се наемат 1000 човека а накрая основната работа се върши от 6 човека.
8
3
 
3
 
! Отговори
Бан Янука преди 8 години
До Анонимен 8Ще ти се. Признайте си поражението с достойнство.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога, ако не сега, ГЕРБ ще покажат колко са велики, като накарат хората да чакат с часове пред вратите им. Това е характерно за нищожествата. По-възрастните може би си спомнят, как се записвахме за карти за почивка по предприятията, където някакви *** те караха да висиш като ид иот пред вратите им за записване, защото редът на подаване на заявките решавше кой ще получи карта.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе да го въвеждат това електронно гласуване вместо търговците на гласове да носят списъци на куповачите направо ще гласуват от един компютър от името на всички в списъка за този които им плати и ще му дадът извлечение. много е удобно
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За първи път въобще не се допускат журналисти. ЯВно ги е страх, че ще стане ясна манипулацията. Само за фандъкова в петък Маркет Линкс даде 41 проценат и изведнъж - 57. някой е напазарувал ромските гласове.
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако наистина у нас има обективно правораздаване тези избори трябва са се касират. Нови хора, чужденци в ЦИК и ОИК, и ще видите как резултатите на Даскалицата ще се спаружат до неузнаваемост. И не само на нея а на всички герберуги спечелили с много и завинаги.