Сидеров чака арест в парламента, вика си подкрепление

"Атака" свиква митинг пред Народното събрание утре сутрин
Обновена: 27 окт 2015 13:17 | 27 окт 2015 12:05,
378
Сидеров чака арест в парламента, вика си подкрепление
Снимка: архив Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров чака да бъде арестуван в парламента утре. Затова партията свиква всички атакисти на протест пред Народното събрание. Призивът се върти в медиите на националистите.

Още по темата

"На 28 октомври от 8:00 ч. всички атакисти да се организираме на протест пред Народното събрание. Цацаров е наредил да арестуват лидера на "Атака" Волен Сидеров в парламента“, информират телевизията и вестникът на партията.

Митингът ще е ответен на студентския протест от вчера, когато хиляди младежи излязоха на улицата. Те изразиха недоволството си срещу Сидеров и нахлуването му в НАТФИЗ.

Националистът атакува театралната академия и студентите в нея в нощта на изборите и преди деня за размисъл. Политикът обвини младежите, че са наркомани и хомосексуалисти и поиска да се саморазправи с тях.

Заради изпълненията му главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му, а управляващите от ГЕРБ обявиха, че започват консултации за промяна на Конституцията. С нея мнозинството ще премахне депутатския имунитет и ще остави защитата от наказателно преследване само за изказвания, направени в парламента.

Днес изтича крайният срок, в който Сидеров може да се откаже сам от имунитета си по друго искане на Цацаров. То бе отправено до шефката на Народното събрание Цецка Цачева заради хулигански действия на националиста на бул. "Раковски". Тогава лидерът на "Атака" предизвика проверка за контрабандни стоки в магазинче, а собствениците му го обвиниха, че ги е ударил.

Ако Сидеров не се откаже днес от имунитета си, утре парламентът ще трябва да сформира комисия, която да предложи на депутатите да му го отнемат или не.

Междувременно стана ясно, че мъжът, ударил Сидеров пред НАТФИЗ в неделя вечерта, също е с обвинение за хулигантство. Днес той обяви, че не е искал да напада националиста умишлено, а е станало случайно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 201Не съм главен редактор на Алфа, но може би зачитам европейските ценности повече от колкото *** като теб. Зачитам правовата държава, осъждам насилието и агресията. И в случая с масата, Волен беше жертва на агресия, не агресор. Така че замисли се кое е изкривеното мислене... ако намериш време де, в паузата между Господари на Ефира и Биг Брадър. Изпържен и промит мозък.
125
5
 
10
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 години
Неудобният опозиционер и изобличител на престъпната герберо-деформаторска власт ще бъде показно елеминиран, вероятно и физически.И това ако не е ФАШИЗЪМ, значи е ЮДЕО-БОЛШЕВИЗЪМ!
124
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РодолюбецАбе, родолюбецо, защо Сидеров не влезе в Полицията или прокуратурата, където уж е пълно с корумпирани и наркомани?Защо не влезе и в централата на ДПС или в Бояна, при Доган? Или при Пеевски?А, при артистите- защото били наркомани?!!?А той какъв е???Ти от къде знаеш, че всички в НАТФИС са наркомани??
123
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заради протеста на Атака щели да затварят зоопарка - маймуните щели да са пред НС с плакати на белокосия пудел :)
122
9
 
17
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Проекта Атака върви към канала. Това беше.
121
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 196Е то само Господари на ефира да му се подиграваха... на бялата Златка.
120
17
 
11
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 години
Как точно се е "саморазправил с нормалните хора" бе, драги смехурковци? Като се е обадил на 112 и лично е присъствал на проверката, за да види как полицията покровителства наркобизнеса и контрабандата, или за това, че е влязъл в НАТФИЗ, който е свърталище на всякакви наркомани, *** и ***? Народните представители имат право да влизат в държавни учреждения, а какво правят тези *** в НАТФИЗ през ноща на изборите и кой им дава правото да гонят народни представители от там???
119
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИСТИНАТА5. МАСАТА_______________Я кажи, кажи за масата. Какво се случи тогава? Група младежи хвърляха павета по централата на Атака, полицията стоеше с гръб към тях, а колегите на Волен донесоха маса, за да я използват като щит срещу валящите камъни, един от които разби главата на депутата Кристиан Димитров. Полицията не реагира, не арестува нападателите. Та какво казваш за масата? А, да. Господари на ефира се подиграваха на Волен, вместо да се възмутят, че това изобщо се случва.
118
5
 
9
 
! Отговори
допълнение преди 8 години
До INFO.и ще трябва ли България да взима нови заеми , с какво ще издържаме бежанците Расим Чехлев реве и за вдигане на бюджета за американски трошки - защо никой не говори затова
117
2
 
24
 
! Отговори
187 преди 8 години
АТАКА, казваш, е "антиконституционна", а с ДПС всичко е наред, нали? Никога не бих гласувал за АТАКА, но първо протестирай срещу ЕТНИЧЕСКАТА партия ДПС, после протестирай срещу премиера - мутра, после протестирай срещу предателството на националните интереси от няколко партии, пък после оправи и АТАКА. Тя е най-малкия ни проблем в момента.
116
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук някакъв реве че какво щяло да се случи на Сидеров ако бил влезнал в НСА. Еми в НСА няма зашо да влиза бе! Спортист и наркотици не вървят! Ама нежните души с черпаци го шмъркат.
115
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BezpartienТи сериозно ли или искаш да ни впечатлиш с думичката "неолиберализъм".Тоталната анархия, идейната немощ, дефицита на държавност като концепция и изпълнение, съчетани с пълната безотговорност, шуробаджанащината, добрите практики на корупцията и липсата на каквато и да е по-далечна цел от установените през 90-те порядки на "ми го даде" и "му го взех" с фокус и акцент върху еврофондовете и бюджета трябва още много хляб да изядат за да го докарат поне малко на какъвто и да е -изъм.
114
5
 
17
 
! Отговори
Тиква с бял шекер преди 8 години
Ало, Ваньо...абе...обади ми се тоя...Мишо Бирата...някакви полицаи ли са, митничари ли са, влезнали са в завода му и го притесняват! Изведи ги оттам, поел съм ангажимент и съм обещал да не го закачам!Защо слугите на ГЕРБ не протестираха след този разговор...
113
3
 
4
 
! Отговори
учуден преди 8 години
До Родолюбец 183 Добре , кой му иска смъртта ???Не разбирам
112
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако българинът беше нормално общество щеше да се събере на площада и да направи контрапротест на този ***!!! Така както немците правят срещу неонацистите си. Този трябва да влиза в затвора за много престъпления. От хулигански прояви и клевети до съмнително финансиране! А партията му е антиконституционна.
111
0
 
7
 
! Отговори
57483 преди 8 години
До Анонимен 163Мисля , че новата сакрална дата беше 5-ти ноември , не се ли спорзумеят конгресмените за вдигане на държавния дълг дотогава, ще останат без пари Щатите
110
3
 
6
 
! Отговори
Niki преди 8 години
До Родолюбец - "Опозиционера" не може да се саморазправя с нормалните хора в тази държава, най-напред да си "възстанови" първите 7 години от живота и едва тогава може да се опита да бъде опозиционер, но много се съмнявам че този индивид е в състояние да направи каквото и да било полезно за моята държава
109
10
 
18
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 години
Да бъдеш най-бедната и пропаднала държава в цяла Европа, по-бедна от половината африкански страни, и да мразиш, ненавиждаш и дори желаеш смъртта на единствения опозиционер и коректив на престъпната мутренска власт на същата тази държава. Наистина няма такава държава, като Тиквенландия! Мъките и бедите на този народ тепърва започват!
108
10
 
6
 
! Отговори
малееей преди 8 години
Ако беше нахлул в НСА, направо не ми се мисли какво щеше да му се случи. Щяха няколко пъти да му броят до 10 и пак....
107
14
 
22
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
ЩЕ ИЗБРОЯ САМО ТОВА КОЕТО СИ СПОМНЯМ:1. СЛУЧАЯ НА МАГИСТРАЛАТА ПРЕДИ ГОДИНИ, ПОБОЙ НАД ГРАЖДАНИН...2. БОЯ ПРЕД СОФИЙСКАТА ДЖАМИЯ3. САМОЛЕТА4. БРЮКСЕЛ5. МАСАТА6.КЛЕКШОПА7.НАТФИЗТова е само, което аз си спомням, а колко ли има още... А КАЖЕТЕ МИ ДРАГИ АТАКИСТИ, ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!ИЛИ КАК МИСЛИТЕ, ВСИЧКО Е СЛУЧАЙНОСТ ?НЕ ВЯРВАТЕ НА ЕДИН ЧИСТО ЛУД ЧОВЕК !!!