МВР дръпна назад: Старите с привилегии, новите – не

Полицейският главсек призова към успокояване на страстите
176
МВР дръпна назад: Старите с привилегии, новите – не
Главсекът на МВР при полицаите вчера. Снимка: БТА

Социалните придобивки на полицаите остават, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов след анонсираната сутрешна среща при ремиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Костов уточни, че обявените промени ще важат за новопостъпилите в системата.

Още по темата

Така при пенсиониране сега униформените ще получават брутни заплати според прослуженото време, но не повече от 20 - както и досега. Запазва се и порционът за храна, а прослуженото време ще влиза в основната заплата.

"Категорично не следва да има поводи за напрежение", подчерта той.

Костов беше категоричен, че ще има наказания за вчерашните блокади на пътищата на страната.

Припомняме ви, че първоначално бе анонсирано поголовно отнемане на привилегиите при пенсиониране на служителите в МВР и Министерството на отбраната, както и частично съкращаване на социалния им пакет.

Снощи МВР шефката направи опит да потуши напрежението сред подвластните й, като обеща, че няма да има намаляване на работните заплати, а социалният пакет ще се запази.

Тя обясни, че за най-болезнения аспект от реформите (съкращаване на парите при пенсия от 20 на 10 заплати, премахване на класа прослужено време – бел.ред) има предложение да важи само за влизащите в момента в сектор "Сигурност", нещо, което стана факт сега, макар и без нейно участие, защото се оказа, че тя е на визита във Великобритания.

Преди това обаче униформените вече бяха излезли на непланиран протест в страната. За часове полицаите блокираха ключови кръстовища, проходи и магистрали.

За днес се планират нови протести и блокади на пътища. Дали обаче новината ще стигне до тях, дали ще ги удовлетвори, е въпрос на време да разберем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия *** на снимката ли е българската полиция!!!???
23
5
 
15
 
! Отговори
тТт преди 8 години
Хайде разваляйте я тази държавна хранилка "ЦЯЛАТА РОДА В МВР" АД!!! Цял живот ми се чешат по тумбаците няк'ви де.би.ли по родова връзка в МВР, я да излязат в частния сектор като са толкова силни на думи. 30 дни отпуск ли? 2% прослужено време ли? Социални придобивки ли? И си прочетете молби при започване на работа, започват: "МОЛЯ да бъда назначен"!!!
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако 200-300 от Атака направят спонтанен протест като този снощи на Орлов мост ! Реакцията на управляващите няма да е същата като на вчерашния протестД И С К Р И М И Н А Ц И Я
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще има оценка и за работата на полицаите, както искате и за учителите
20
4
 
8
 
! Отговори
ime преди 8 години
Стархливци !!! Защо не ги уволнят всичките дисциплинарно, защото по закон нямат право да протестират пък камо ли незаконно. И без това никаква работа не вършат когато трябва да помогнат. Могат само да взимат подкупи и да бият беззащитни !!! БГ полиция = ПРЕСТЪПНИЦИ !!!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В системата са само близки и роднини. Това каква държава сме "лъсна" вчера на "спонтанния" протест в цялата страна. На всеки трезвомислещ гражданин и данъкоплатец му е повече от ясно, че няма начин това да продължава за напред. Няма откъде да се генерират повече средства в бюджета. По-лошото е че финансовия министър вместо да намери начини за привличане на чужди инвестиции прибягва до такива дребни кокошкарски номера. Извода е ясен. Пари няма действайте. Наказани също няма да има. Факт.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдаа... Прекалено много циркове тия дни, нещо се върши зад гърба на народа...
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бамв главата ти е баб -бум -тряс -къв военен съд бе *** -това не са военослужещи и от поне 10 г. полицията не е подсъдна на военен съд.Вчера пак един такъв лепшер се изцепи -що не докарат жандармерията да ги бие и изгони -ами жандармерията случайно не е ли в МВР??? Аман от профани -ДО КАТО СЕ РАДВАТЕ И ЗЛОРАДСТВАТЕ НА ЧУЖД ГРЪБ -ВИЖТЕ КАК ОТ НОВА Г. ЩЕ ВИ ВДИГНАТ ВИНЕТКИТЕ НА 140 ЛВ. че от боковата партия така правят -да минат изборите и после -изненадкаааа.
16
2
 
10
 
! Отговори
Дедо Мраз преди 8 години
След провала на постановката със Сидераста ,масовките и стрелбата с гранатометите -минаваме на новия епизод за отклоняване на вниманието от темата :ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ Плашим милиционерите с орязване на привилегии и пари и те съвсем очаквано и напълно безплатно излизат ,като овце да протестират . Естествено след това не им орязваме нито парите ,нито привилегиите , но темата в медиите и новините вече е : ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ПРОТЕСТИ , А НЕ ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ , НАЛЕ ????
15
2
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
Ми той народа и на тези не гласува за тях !
14
1
 
4
 
! Отговори
Веско Потния преди 8 години
Гордост е да служиш в редовете на ...
13
3
 
18
 
! Отговори
активист на БСП преди 8 години
Добре организиран цирк на театрала от с.Банкя,с цел да се отклони вниманието от ФАЛШИФИКАЦИЯТА на изборите от страна на ГЕРБ !!!!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утре като протестират от Атака пред Министерски съвет тези които протестираха вчера ще ги блъскат защото са нахранени децата им !
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До маринами що не им сложиш и норма -толкова и толкова съставени актове на нарушители ...после ако си в числото на нарушителите -да не пееш друга песен .....
10
7
 
19
 
! Отговори
Бам преди 8 години
Тези вчера, които блокираха пътищата, дисциплинарно уволноние и военен съд!
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ли това дискриминация?
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво искате от полицията, вижте колко му е пипето на Гл.секретар, като на кокошка. Послушник някакъв. А предишния, ами онзи перко-каратиста на Рапона производното, а Рапона като беше? Тези умници натикаха МВР в джаза, оставиха една функция само, да пази тлъстите задни части на ухравниците-владетели.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това ще е голяяяяма мотивация за новопостъпилите ...ако изобщо за напред вече има такива
6
3
 
16
 
! Отговори
марин преди 8 години
На всеки отдел или секция в МВР да се плаща за свършена работа.ЩОМ ИСКАТ ПРИВЕЛЕГИИ , ДА ГИ ЗАСЛУЖАТ И ЗАПЛАТИТЕ ИМ ДА СЕ ОБВЪРЖАТ С РЕЗУЛТАТИТЕ.Така , тези които са набутани в МВР с връзки и не са пригодни за полицаи , ще трябва да си заминат.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новите да не почват тогава да назначат от *** те и без това по цял ден се разхождат с светоотразителни жилетки !