МВР дръпна назад: Старите с привилегии, новите – не

Полицейският главсек призова към успокояване на страстите
176
МВР дръпна назад: Старите с привилегии, новите – не
Главсекът на МВР при полицаите вчера. Снимка: БТА

Социалните придобивки на полицаите остават, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов след анонсираната сутрешна среща при ремиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Костов уточни, че обявените промени ще важат за новопостъпилите в системата.

Още по темата

Така при пенсиониране сега униформените ще получават брутни заплати според прослуженото време, но не повече от 20 - както и досега. Запазва се и порционът за храна, а прослуженото време ще влиза в основната заплата.

"Категорично не следва да има поводи за напрежение", подчерта той.

Костов беше категоричен, че ще има наказания за вчерашните блокади на пътищата на страната.

Припомняме ви, че първоначално бе анонсирано поголовно отнемане на привилегиите при пенсиониране на служителите в МВР и Министерството на отбраната, както и частично съкращаване на социалния им пакет.

Снощи МВР шефката направи опит да потуши напрежението сред подвластните й, като обеща, че няма да има намаляване на работните заплати, а социалният пакет ще се запази.

Тя обясни, че за най-болезнения аспект от реформите (съкращаване на парите при пенсия от 20 на 10 заплати, премахване на класа прослужено време – бел.ред) има предложение да важи само за влизащите в момента в сектор "Сигурност", нещо, което стана факт сега, макар и без нейно участие, защото се оказа, че тя е на визита във Великобритания.

Преди това обаче униформените вече бяха излезли на непланиран протест в страната. За часове полицаите блокираха ключови кръстовища, проходи и магистрали.

За днес се планират нови протести и блокади на пътища. Дали обаче новината ще стигне до тях, дали ще ги удовлетвори, е въпрос на време да разберем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
7
 
! Отговори
BOKOOO преди 8 години
Tova sa nomerata na Bokoo,izlezna i razre6i oproblema nabarzo i stana pak geroi.na tezi nomera nali znaete kak im kazvame,..................xaxaxaxaxaxaxaxa
43
0
 
10
 
! Отговори
boss преди 8 години
И сега с какви стимули различни от тези на старите служители ще привлекат новите кадри?!
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една реформа не могат да направят като хората, много бързо биха отбой. Само разлаеха кучетата и до там. Пък може и това да е била целта....
41
1
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Сърдитко Петко навирил уши набрулил круши, празна му торбичката!
40
1
 
17
 
! Отговори
смях преди 8 години
Ей това са НАГЛИТЕ !
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защото утре като се напиеш и се катурнеш с в някое дере с таратайката си, ще висиш там и ще се молиш някой мързелив крадец да дойде да те изчагърка, събере и да те закара в болницата. А той, колкото и да му е неприятно, ще го направи, защото ще си прави простата сметка, че още 5,6, 7.. години, взимам си обезщетението и край. Ама ако я няма тая проста сметка, след първия смазан шофьор, втория вмирисан в жилището си самотник и пр. ще си хвърли шапката и ще отиде да продава семки на плажа. Ясно?!
38
4
 
10
 
! Отговори
унизен преди 8 години
В едно е много добър българския полицай - в изнудването!!! Доказателство - ИЗНУДИХА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА!!!
37
3
 
6
 
! Отговори
25г. преди 8 години
Заглавия в днес.бг:Слаба държава, за нагъл пагон-няма закон...Синдикатите в МВР, отговорност не носят. Защо?Полицайте били принудени, врича се синдикалист.Медиен контрол в действие, защо не сипваха така за едногодишните протести? Как бързо се чернят протестиращите за определени правителства.
36
1
 
6
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Вместо да се пенсионирам на 50 като амортизиран и престарял полицай ще работя още 15 години да изкарам пари за пенсията на някий тумбак и за "полагащите" му се 20 заплати!!!!!!ТОВА Е ГОЛАТА ИСТИНА!!! Ще взема да се гръмна с патрони за глиган!!!
35
1
 
6
 
! Отговори
До 46 преди 8 години
Нела е една, тия са 60 000. И като нея бонуси не заслужават!
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че на Мутрагенов краят се вижда. "Победи" с много и завинаги и реши, ще реже разходите. Нещо да е съградил за икономика, производство, бизнес.....нищо и половина. Измамата с изборите беше връх на наглостта. Проктотиите му станаха безбройни а ние живеем.все по-зле. Искам да попитам, победителите, с какво НИ подобрихте живота и с какво след "победата"?
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахх.. а Бъчвата си била камшика чак в Англия.. ;))
32
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо привилегии за тези мързеливи крадливци, дето са на хранилката на мафиотите?Така никак не се поощрява промяна в гнилата им система.Трябваше да ги уволнят всичките.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А народа го чака Ценова СЕКИРА от нова година по високи цени на ТОК ,Винетки ... Полицията си извоюва привилегиите с един протест а народа ще бъде смазан заради тези привилегии ако излезе на улицата .
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
@43 .. не се прави, бе, ти не си българин..
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целия цирк е за някакви 25 мил. лева -а само субсидиите на париите са близа 50 мил.лв. -айде сега ми кажете -къде е логиката на Горанов да дразни полицията ,и не е ли това сценарий -хем да се отслабят службите и от друга страна фокуса от кражбите на изборите да бъде изместен!!!!!!!!!!
28
7
 
6
 
! Отговори
един българин преди 8 години
Последните години гласувах за днешните управляващи, защото наистина понаправиха някои неща и се надявах, че сега заедно с Реформаторите ще тръгнат промени, но очевидно пак подвиха опашка пред статуквото ! Затова моят съвет към всеки кадърен българин - КУПУВАЙТЕ СИ БИЛЕТИ И ТЕРМИНАЛ 2 !!! Нека си останат тука , пенсионерите, БАН и милиционерите и да си стачкуват и мрънкат ... нещастници - популисти !!! Изгониха ни от родината ни .
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
@35 .. ти сериозно ли мислиш, че Тиквата може да роди такава дълбока мисъл?
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време като срещнех бръснат нула номер или влизаше в казарма или излизаше от затвора или имаше въшки.. тия от кои са?
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разберете го, нито Рапона нито някой преди него са искали умни и можещи полицаи. Трябват им необразовани и полуграмотни за да изпълняват всичко като слуги. Защото краденето премина в грабеж, от всеки и всичко. Кой иска да го разследват умни и можещи? А Рапона особено не иска, иска слуги да му пазят ос"""""ания такова.