Не 20, не 10, а 5 заплати при пенсиониране на полицаите

Полицейския протест е основателен, смята Каракачанов
4 ное 2015 09:50,
83
Не 20, не 10, а 5 заплати при пенсиониране на полицаите
Снимка: БТА

"Полицейският протест е абсолютно основателен, защото това, което се прави, е абсолютна недомислица. Досега се говори само за полицаите. Но освен полицаите, под ножа отиват и военните, ДАНС, разузнаването, Пожарната", заяви пред Нова телевизия Красимир Каракачанов – председател на ВМРО, член на комисията по вътрешна сигурност и член на комисията по вътрешна отбрана в НС.

Още по темата

Той изчисли, че ако предложенията минат в сегашния им вид, полицаите ще взимат между 30 и 40 на сто по-малки заплати. Причината според него се корени в искането да бъде премахнат класа "прослужено време" от 2%.

"При 10 години служба, това са 20%. При 15 години служба, това са 30% от заплатата", изчисли Каракачанов.

Той разказа, че проекта, който е бил достъпен на сайта на МС за около 30 минути, е записано, че служителите ще получават 10 заплати върху 50% от възнаграждението. Това означава, че всъщност при пенсиониране служителите на реда ще вземат по пет заплати.

"До вчера имаше 1200 души, подали рапорт за напускане", добави той и апелира към премиера да преосмеслят тези неща.

"Цялото това нещо се прави с цел да се напълни бюджета. Но не може с икономии и нови данъци да се пълни бюджета. Трябва да се работи с чувство за отговорност към нацията", настоя воеводата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАГЛОСТ ! СЕГА ИСКАТ НАРОДА ДА ГИ ПОДКРЕПИ НО КОЙ НАРОД -ТОЗИ ДЕТО ГО БИХА КОГАТО ПРОТЕСТИРАХА ЗА МОРАЛ В БЪЛГАРИЯ ЛИ ? А ТЕ ПИТАТ ЛИ СЕ КАК ЖИВЕЯТ ПЕНСИОНЕРИТЕ ДЕТО СА ПЛАЩАЛИ ПО 40 Г. ОСИГОРОВКИ И СЕГА СА С ПО 150 ЛВ. ,КАК ЖИВЕЯТ УЧИТЕЛИТЕ ДЕТО РАБОТЯТ ЗА ПО 500 ЛВ. МАКАР,ЧЕ СА УЧИЛИ ПО-ВЕЧЕ ,МАКАР ЧЕ ГИ БИЯТ И ДЕЦАТА, И РОДИТЕЛИТЕ , КАК РАБОТЯТ СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ ЗА ПО 400 ЛВ. .........
17
3
 
27
 
! Отговори
Аз преди 8 години
17 е написал най-смисления коментар. Отделно от това, пенсионират ги млади, 90% от полицаите са клатят краката по цял ден. По улиците с трън да влачиш - КАТаджия няма да намериш, виж по баничарниците, Еврофутбол и т.н. е пълно. Защо един полицай да е заслужил повече от учител, миньор, лекар, инженер? Последните години се наслушахме на бити лекари, учители, граждани (бити от полицаи), а нямаше 1 полицай леко ударен! Не съм виждала един КАТаджия да спазва ЗДвП ...
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо полицаите и военните се пенсионират на 40 години? Защо при пенсиониране им дават по 20 заплати? Това че работата им е свързана с оръжие и няма сигурност за живота им неозначава, че трябва да се пенсионират по рано. Ами днеска един шофьор като тръгва на път дане би да е сигурен че ще пристигне, ами ако стане катастрофа и загине. Колко хора загинаха по пътищата за година и колко полицаи по време на служба. Благата им са прекалено много, а навсичко отгоре и злоупотребяват с положението си!!!
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко, че тези т.нар. "полицаи" се борят само за права, но не и за задължения. Повече не си струват да ги коментирам.
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май и това им е много, на фона на свършената от тях работа. А сега кой от тях ще понесе отговорност за всички създадени от тях неудобства и блокади от вчерашния ден?
13
0
 
30
 
! Отговори
Ben Gan преди 8 години
Просто и лесно. Намалява назначаването на нови полицаи. Бройката им е най-високата на глава на население в европа. Дават се социални бонуси само на полицайте извън бюрата. Спира се осигуряването от държавата. Done!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Узунов, щи ядеш пилето!
11
1
 
15
 
! Отговори
kilop преди 8 години
сега всички мижави политици ще започнат да говорят колко лошо е това което искат да направят на клетите служители на МВР биу попитал само господа загрижени политици защо не се откажете от заплатите си и партийните супсидии в полза на нуждаещите се поличайчета както те казаха деца хранели.
10
0
 
2
 
! Отговори
Възмутена гражданка преди 8 години
Чилова
9
1
 
36
 
! Отговори
брей преди 8 години
Резултати=заплати. Научете го това уравнение вече. Когато България стане една по -сигурна държава с по-малко рпестъпност, коруппция и т.н., което зависи ПРЯКО от тез протестиращи...може пък и повече хора да развиват бизнес в БГ, повече млади ще остават и ще бачкат====ще имаме повече пари за полиция, здравеоопразване,образование. Не може една шепа хора да издържат полицаи, военни, учители, лекари, пенсионери, и т.н.
8
0
 
25
 
! Отговори
Възмутена гражданка преди 8 години
Нямам нищо против полицаите, но защо нищо не се говори за хората нямащи нищо общо с полицията, а работещи е системата на МВР. Как може начална учителка, само защото е сестра на министърка, да си намери работа в МВР. Особено в провинцията е пълно с такива .
7
8
 
5
 
! Отговори
В.Узунов преди 8 години
Никви пари на тея! По времето на Възродителният процес биха миджоми и бобото та да си сменят имената ,а на мен ми саставиха акт и ме биха в полицията дето замерях църквата с екскременти
6
2
 
9
 
! Отговори
Анселм преди 8 години
Езически свят изграден само на хартийки без ценностите на християнството - това е днес Ес,съответно и Бг.
5
3
 
28
 
! Отговори
маке преди 8 години
до 1 дръжава бен никаква икономика нема друг изборпри нас е следното един бачка други 10 се чудят как да му вземат париците и да му обясняват как се бачка ефективнои тва сега дет ни го сервират е само началото винетки ала бала чудя се га и на лебо ке посегнатжан виденов ке ни се види приказнио цар
4
2
 
51
 
! Отговори
dl преди 8 години
Рано или късно от някъде трябва да се започне.Искат само правилегии,а отговорности?Във всяка професия има и ограничения.Най-голямото предателство ще бъде,ако т.н. премиер отмени тези решения.Тогава агонията ще продължи.Обществото като цяло изобщо не е доволно от работата на МВР.Вместо самите полицаи да искат промяна,те си искат привилегиите.Срещу какво са тези привилегии?
3
2
 
30
 
! Отговори
маке преди 8 години
ами тез дет трябва да бачкаме докат ни повика дедо Господ на кой да се плачеме
2
4
 
17
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Колко е удобно да си *** и некадърен.Никой не иска нищо от тебе защото знае,че нищо не можеш и ако случайно свършиш за две пари работа,всички го забелязват.Товарят този,който може.Естествено той прави и повече грешки и за това си го отнася.При това всяко негово постижение обаче,се приема като нещо нормално!! Съпоставих ли правилно ситуацията в държавата?
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но не може с икономии и нови данъци да се пълни бюджета.Да намерят други начини да пълнят бюджета и да има за крадене.