Не 20, не 10, а 5 заплати при пенсиониране на полицаите

Полицейския протест е основателен, смята Каракачанов
4 ное 2015 09:50,
83
Не 20, не 10, а 5 заплати при пенсиониране на полицаите
Снимка: БТА

"Полицейският протест е абсолютно основателен, защото това, което се прави, е абсолютна недомислица. Досега се говори само за полицаите. Но освен полицаите, под ножа отиват и военните, ДАНС, разузнаването, Пожарната", заяви пред Нова телевизия Красимир Каракачанов – председател на ВМРО, член на комисията по вътрешна сигурност и член на комисията по вътрешна отбрана в НС.

Още по темата

Той изчисли, че ако предложенията минат в сегашния им вид, полицаите ще взимат между 30 и 40 на сто по-малки заплати. Причината според него се корени в искането да бъде премахнат класа "прослужено време" от 2%.

"При 10 години служба, това са 20%. При 15 години служба, това са 30% от заплатата", изчисли Каракачанов.

Той разказа, че проекта, който е бил достъпен на сайта на МС за около 30 минути, е записано, че служителите ще получават 10 заплати върху 50% от възнаграждението. Това означава, че всъщност при пенсиониране служителите на реда ще вземат по пет заплати.

"До вчера имаше 1200 души, подали рапорт за напускане", добави той и апелира към премиера да преосмеслят тези неща.

"Цялото това нещо се прави с цел да се напълни бюджета. Но не може с икономии и нови данъци да се пълни бюджета. Трябва да се работи с чувство за отговорност към нацията", настоя воеводата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
11
 
! Отговори
BOKOOO преди 8 години
Tova sa nomera na Boko,sega 6te izleze da razre6i problema i pak 6te stane geroi...na tezi nomera nali znaete kak im se vika......xaxaxaxaxaxa....
37
3
 
13
 
! Отговори
bezraboten преди 8 години
ne moje 70 ,80 000 4engeta da vzemat edna 6apka par a da se zanimavat s koko6karski ne6ta,za6toto 25 godi samo tova vijdame,edno seriozno prestaplenie nqmat razkrito,samokradena koko6ka,ili karat piqnkite v otrezvitelnoto...STOP,namalqite im zaplatite,samo spqt i debeleqat
36
3
 
9
 
! Отговори
до EDIN преди 8 години
Става както го правят например гърците . всички свери стачкуват заедно и страната е парализирана , а управниците пълнят гащите и изпълняват исканията на всички . Гърците и на Еврогейския съюз се опънаха и им опростиха милиярди , а ние лапаме да не ти пиша какво . И пиши на кирилица Обонго .....
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До EDINDrugiqt variqnt e zaplata sre6tu svar6ena rabota..hem 6te im se dade stimul da ba4kat a ne da spqt shmatkite...i zabelejete koi stava chenge,nai nekadarnite deto sa probvali 1000 dr ne6ta i na kraqa vijdat 4e osven 4engeta za dr ne stavat.
34
2
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 8 години
Сутринта по НОВА телевизия ги дадоха тези проценти от БВП в една голяма диаграма с много държави.Та, не обиждай!
33
5
 
2
 
! Отговори
EDIN преди 8 години
До СС Ako vsi4ki iskat20 zaplati kvo stava be,lekari miniiori,piloti,i mnogo dr,zashto za tqh 6te ima a za dr nqma.i vsi4ki vijdame kak po cql den spqt po slujebnite koli i po kafetata...daje da im namalqt zaplatite,koito iiska da napuska..
32
17
 
6
 
! Отговори
СС преди 8 години
МНОГО ЗЛОБА ЕЙ , ЩЕ СЕ ПРЪСНЕТЕ БЕ !!!!НЕ СМЕ НАРОД , ЗЛОБНИ ,ИЗДИВЕЛИ ХОРИЦА , ВИНАГИ ВИЖДАЩИ КУСУРИТЕ НА ДРУГИЯ НО НЕ И СВОИТЕ . КАТО СТАЧКУВАТ ЛЕКАРИТЕ ПЛЮЕТЕ ТЯХ - БИЛИ ЕДИ КАКВИ СИ , ПОСЛЕ УЧИТЕЛИТЕ И ТЕ ГО ОТНАСЯХА . ЗЛОБНИ НЕДОРАЗВИТИ , БЕДНИ ДУХОМ ЧОВЕЧЕТА .
31
1
 
23
 
! Отговори
Трябва промяна преди 8 години
1. Бюрокрацията е твърде раздута в МВР.2. В момента дори да си секретарка в МВР, се пенсионираш на 45г, имаш 1-ва категория труд и получаваш 20 заплати накуп - това определено трябва да изчезне3. След като един полицаи навърши 45г и не може да тича и да е физически як - нека да му дадат някакъв бонус и да го преместят на някаква чиновническа длъжност и там да си навърши годините за пенсия.
30
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рекетъори! Рекетъорите се наказват с затвор - те нямат право на стачка.Да вземат само 5 заплати тези които имат задържани по 5 престъпника
29
5
 
18
 
! Отговори
Дедовия преди 8 години
Хе хе, че кога си ги изработиха тия 20 заплати че да си ги искат? Като гледам как се вихри престъпността трябва да им орежат наполовина и текущата заплата ... на тях че и на съдебната система. Аз като нямам резултат в работата няма да взема пари а на тях за какво им ги даваме?
28
3
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 8 години
БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ НА БЪЛГАРИЯ за 2013 е 78 милиарда лева бе сметач !Бюджета на МВР е 1 млрд. Как сметна 1 млрд да е 7% от 78 НЕ ТЕ ЗНАМ. МВР струва на данъкоплатеца - 1 млрд. МО - 1 млрд. МП+съдебнавласт+прокуратура = 1 млрдМЗ+здравна каса = 4.2 млрдСоциалното министерство = 3,5 млрд.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като основният им работодател е мафията - да ходят да искат пари от мафията. Защо ние да ги храним а те да служат на мафията. Като започнат да служат на народа - тогава народа да им плаща. До тогава да си взимат от крадците, наркодилърите, контрабандистите и всички по веригата. Докато е на работа ми виси по кафетата и се скатава. Охранява кварталния наркодилър случайно данеби някой да го набие или не плати а после иска пари от бюджета. Няма да стане.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7% от БВП отива за МВР в България. Само една държава е преди нас с 8% оъ БВП, а всички останали са след нас. Примерно в Дания процентът е около 4% от БВП. Много ли са малко ли са, как мислите?
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ И ПОЛИЦИЯ СА ДОЛНА МАФИЯ
24
4
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
Служителите в МВР не са 60 , а 50 хиляди. ОТ ТЯХ ПОЛИЦАИ СА 25 000, в това число 7000 гранична полиция и 2000 жандармерия, 2000 разследващи полицаи, криминална и икономическа полиция. ТОВА СА РЕАЛНИТЕ ЧИСЛА И ДАЛЕЧ НЕ СМЕ СРЕД ПЪРВИТЕ В ЕВРОПА, ДОРИ СМЕ ПОД СРЕДНОТО ЧИСЛО. Останалите до 50 хил. са пожарна, гражданска защита, паспортни служби,регистрация и отчет на МПС. миграционната служба, домове за непълнолетни... и куп други, които дори и да не са в МВР, все някъде трябва да са.
23
2
 
23
 
! Отговори
??? преди 8 години
Май сега е удобният момент МВР да се закрие, започвайки с КАТ. Така и така нищо не правят, особено катаджиите, само смучат от нас като пиявици. Някой да познава човек, когото са обрали и МВР да е намерило крадеца? Едва ли има такъв. Някой да е доволен от работата на КАТ, освен самите катаджии? Пак няма. Да ги закриват и никакви заплати накуп. Да ходят да работят като всички останали, за да разберат, че досега нищо ен са работили.
22
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми е тъжно за тея. Преди 2 години, уж нямаха право да протестират и пазеха чинно тея *** в парламента, вместо народа, който се беше вдигнал както никога давлезе и да ги измете и да започнем на чисто.Мен лично толкова пъти са ме обирали и файда ниакаква от тях, все неизвестен извършилтя се оказа.
21
0
 
5
 
! Отговори
Л преди 8 години
До dlСпомням си, че полицаите протестираха преди време, че трябва да си купуват консумативи, принтери, компютри, гориво за автомобилите; че нямат униформи, че дори и да имат са изключително неудобни и т.н.Никой не каза нищо тогава...Сега се сетиха за техните искания да работят нормално и им казаха, ами няма да взимате заплати, че да може да работите при исканите условия.
20
4
 
13
 
! Отговори
БГ преди 8 години
За професия в която напоследък се борави само със статистически данни не виждам какво им е на категорията та да имат такива облаги.
19
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече от 60 000 служители има в МВР, най-много в целия ЕС спрямо населението ни. Повечето работещи не вземат дори и по 1 заплата при пенсиониране, но за сметка на това издържат горепосочените "полицаи" с данъците си. Аз лично НЕ ги подкрепям, защото дори и тези заплати са им много спрямо качествата и работата им.