Привилегиите на полицаите - според рисковете

Мартин Димитров иска разсекретяване на доклада за КТБ
5 ное 2015 21:27, Анисия Иванова
72
Привилегиите на полицаите - според рисковете
Снимка: БТА

Депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров изцяло подкрепя идеята за реформа в сектор "Сигурност". Пред телевизия Bulgaria ON AIR той обясни, че трябва да има разлика между полицаите, които са на терен, и хората зад бюрото.

Той подчерта, че е трябвало да има "по-задълбочени консултации със засегнатите страни”.

"Едно е да си полицай на улицата, да си рискуваш живота, да си там, където се случват инциденти. Целият им съзнателен живот минава, поемайки сериозни рискове. Тогава тези социални придобивки трябва да останат. Друго е да си администратор", обобщи депутатът и поясни, че "това разделение отдавна трябваше да бъде направено".

По думите ме заплащането и социалните придобивки трябва да се определят от това кой какви рискове поема.

„Щеше да има много по-голяма справедливост и хората като видят, че има индивидуален подход, според рисковете”, коментира Димитров и подчерта, че лично той е склонен да даде повече пари на полицая, който е на улицата и рискува живота си.

Депутатът обяви, че е инициирал подписка в Народното събрание с искане за разсекретяване на доклада от международното събрание за КТБ. Финансовият министър може да предостави този доклад, убеден е той и поясни  „искаме да видим замесените хора, политици”.

По отношение на доклада на Сметната палата за банковия надзор до декември 2014 той подчерта, че е убийствен и призова новото ръководство на БНБ да оповести какви мерки ще предприеме занапред. По думите му „след този доклад ще са необходими нови корекции, за да се види, че реагират много сериозно” на тези изводи.

Попитан за законопроекта за таван на заплатите в БНБ и други регулаторните органи, който беше отхвърлен на 4 ноември, той посочи, че приемането му ще стане след пореден скандал по темата.

Димитров коментира и темата с увеличението на минималните осигурителни прагове и минималното възнаграждение от следващата година като изтъкна, че това има различно отражение в различните части на страната.

България е много различна. София и Пловдив са едно, но съвсем различна е ситуацията в малките населени места. "Ако осигурителните прагове за София са поносими, за едно монтанско, врачанско село не са. Затова поставяме въпроса за регионализация", поясни депутатът.

Според него до средата на 2016 е напълно възможно да се изготви проект за подобно райониране с оглед икономическото развитие и минималното възнаграждение в страната.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgarian ON AIR:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО ГЛЕДАМЕ РАЗМЕРА НА ЗАПЛАТИТЕ НАЙ-РИСКОВО Е В БЪЛГАРИЯ ДА СИ ПОЛИТИК, ДА СИ НАЧАЛНИКА /ЗАЩОТО ВСИЧКИ НАЧАЛНИЦИ НА ВСИЧКИ ВЕДОМСТВА И МИНИСТЕРСТВА И БАНКИ ВЗЕМАТ БАСНОСЛОВНИ ЗАПЛАТИ В СРАВНЕНИЕ С ПОДЧИНЕНИТЕ СИ / ДО СЕГА НИКОЙ НЕ Е РИСКУВАЛ НИЩО ,А НАПРОТИВ ВСИЧКИ СЕ НАТИСКАТ ЗА ТЕЗИ ПОСТОВЕ. ДОКАТО НЕ СЕ СЛОЖАТ ТАВАНИ НА ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА НАПРАВИ И КРАЧКА НАПРЕД.
23
4
 
3
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
До 21Ние станахме много повече от вас, защото имаме много повече акъл от вас!!! Ние не мрънкаме като вас, защото сме мъже, а не като вас облечени в рокли...
22
9
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 8 години
Като не ви е жал за нас ,защо на мен да ми пука за вас?Каквото повикало,такова се обадило!На колко протеста съм бил никога не е използвана сила,ако протестират мирно.Е друг е въпросът като почнат да чупят,да хвърлят камъни и да нарушават мира.
21
1
 
7
 
! Отговори
Питам? преди 8 години
Наистина е забавно да четеш коментари на всезнайковци". Защо бъркате копютрите с компотите. Орязеане на превилегии, няма нищо общо с реформиране на даден сектор. Някой да си направи труда и да тровери, например в тълковен речник /?????/.
20
1
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Разделяй и владей - древен принцип
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2/. Говорим за протести и протестиращите на улицата , както сега в Нукорещ.А на престъпниците им слагат белезници и съдът го осъжда ?
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Привилегиите на полицаите - според рисковете"Не бе - дайте им привилегиите да се предават по наследство.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15Полицаите имат право да използват сила и помощни средства,когато се нарушава Закона и когато не съществуват други методи и средства,за прекратяване на престъпления или закононарушения!
16
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай Миле,ти и подобни на тебе що не станахте,ако не полицаи или военни,поне нещо друго,където ще получавате по-високи заплати? Щото сте много кадърни ли бе? Или щото сте много ***?
15
6
 
6
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Единственото, което интересува Мартин Димитров и останалите неолиберали, либертарианци, пазарни фундаменталисти, монетаристи и обективисти като него, е как да окастрят доходите, привилегиите и правата на държавните слежители, както и да свият максимално държавата с остеритетни финансови политики.Тази идеология се провали навсякъде през последните 26 години, не само у нас. Приложена за 100тен път тя пак няма да донесе нищо освен наказания на потърпевшите.
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бай Миле1 Събирането на парите в хазната,не е работа на тези,които протестират!2 Неграмотници,които не знаят кога се използва "И" или "Й" по презумпция нямат право да дават или да се зачита мнението им за,каквото и да е!3 Не знаеш,за какво ми/им/ плащат,така че комбинирано с неграмотността ти,считам че се изказваш,меко казано неподготвен!
13
0
 
6
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Трябва да се отбележи, че тарикатът и либертарианец Мартин Димитров от либертарианския тинк-танк "Институт за Пазарна Икономика, ИПИ" пак успя, за съжаление, да се намърда в политиката, за да експериментира с провалените и грешни, основани на елементарни модели, неолиберални, пазарнофундаментални теории.
12
3
 
3
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Рискът за Държава, Икономика и Общество е най-голям от Мартин Димитров и останалите като него неолиберали, либертарианци, пазарни фундаменталисти, монетаристи и обективисти, и техните провалени остеритетни, пазарнофундаментални идеологии.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека взимат високи заплати. Професията е рискова, всеки ден се сблъскват с всякакви опасни ненормалници. Няма забогатял полицай, който разчита на една заплата всеки месец. Другия % тарикати взимащи подкупи от мвр да си носят последствията. Не бива да страдат хиляди заради няколко % корумпирани.
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
15.Полицаите нямат право да бият хората на граждански протест ! Това се наблюдава и от чужди журналисти !Никой не бие протестиращите в Букорещ . ПМ им си подаде оставката !
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо протестите на полицайте в София не се отразяват в чуждите новини .Дават обаче протестите в Румъния ?
8
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 8 години
Ефекта е постигнат!Настроени са "цивилни" срещу "униформени".Познайте, какъв ще бъде отговора на всеки един "граждански протест ".
7
4
 
6
 
! Отговори
стефчо преди 8 години
ако получим ние останалите привилегии,тогава и те да получат -лошо няма! обаче тюфлеци със свъхчовешки амиции и никакво покритие ,кой да ги храни?
6
7
 
8
 
! Отговори
1 преди 8 години
Става ми смешно, като се коментират "тъпите полицаи" от хора, които не знаят, как се изписват думи в множествено число!
5
11
 
13
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
Край с привилегийте! Живково време отдавна свърши, а и тези редица привилегий останаха само в този сектор и е крайно време за реформа/да се премахнат/! Иначе е много, ама много нагла работа, като се има предвид, че няма пари в хазната, а се пълни от народа. На който не му харесва да сменя работата!! А не хората веднъж да ви търпят като блокирате пътни артерий и втори като ви плащат за какво ли не!!!