Борисов возил Камерън с джипката, той пък правил снимки

Било забранено, но така можел да обяснява по-лесно
4 дек 2015 22:15,
142
Борисов возил Камерън с джипката, той пък правил снимки
Снимка: Facebook

С думите на Дейвид Камерън още веднъж се препотвърди това, което и преди година казахме - трябва да си поставим приоритетите, да сме по смирени, да се концентрираме върху работата и да спрем да се занимаваме само със себе си. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването "Панорама" по БНТ.

"Оценките на Камерън са повече от добри. Возих го с джипката, за да разгледа планините по-хубаво. Забранено е, но ние можем да си го позволим, защото по-добре мога да му обяснявам", заяви Борисов. Той посочи, че Камерън си е отишъл с добри впечатления.

"Снощи постоянно пращаше на жена си и приятелите си снимки от България", допълни премиерът.

По думите му е видял в какви условия работят българските граничари, как се хранят, как живеят с кучетата, постовете, санитарните възли, с калта и тежите метеорологични условия.

"Той го почувства. Защото вятърът и калта са еднакви за всички", посочи още Борисов. Той благодари на британския премиер затова, че извън всякакви протоколи и мерки за сигурност е поел всички рискове. 

Още по темата

"Пресилени са изказванията, че срещу мен се готви преврат, защото само преди месец с резултатите, които постигнахме на местните избори, българите потвърдиха управлението, в което ГЕРБ участва", коментира още премиерът. По думите му е редно сега да е по-спокойно с повече концентрация в работата.

"Сега на 15 септември ще пуснем Северната тангента", подчерта министър-председателят.

"Днес излезе, че за третото тримесечие ръстът на икономиката ни е малко над 2,9 %. Това означава, че хората са по-спокойни, харчат повече, повече инвеститори са дошли. Тази стабилност трябва да я пазим", отбеляза Борисов.

Попитан какво е нашето място в конфликта между Русия и Турция Борисов коментира, че ние сме приели всички ценности на евроатлантическита общност. "Изпълняваме своите ангажименти и в същото време сме максимално внимателни, отчитайки ключовото си и географско положение и история, култура и взаимовръзки, които имаме и с Русия и с Турция. Ние не сме страна в този конфликт", подчерта Бойко Борисов.

По думите му от руска страна ние нямаме провокации, защото сме си свършили работата.

"Те разбраха, че ние сме сериозна държава, със сериозни ангажименти в НАТО и ЕС и не е редно да ни провокират". Премиерът Борисов бе категоричен, че с нашата много праволинейна, твърда и в същото време гъвкава и добронамерена политика,сме изключително добре поставени.

"Ние сега имаме възможност да си върнем руските туристи – те ще се върнат още тази година – това е сигурно. Имаме възможност да започнем да изнасяме наша продукция, защото това не касае санкциите. Така че с нашата праволинейна политика сме направили така, че и Европа и САЩ и съответно нашите съседи в Турция, в Русия да го признаят', допълни Борисов.

Премиерът изтъкна, че вижда рядък шанс за България в ситуацията между Русия и Турция. "Ние имаме голям шанс да направим газовия хъб в България. Сега след няколко дена в Министерски съвет гръцкият министър на енергетиката ще подпишем интерконектора с Гърция, сиреч ние ще гарантираме диверсификацията на българския пазар, а и ще можем да диструбитираме", каза още премиерът. 

"Нашите точки в Хан Аспарух, Терез, Силистар и Галата ще дават също достатъчно и много количество газ. Ако съумеем под егидата на ЕК да докараме и руски газ до нашите земи – Варна, от където ЕС или европейски консорциуми, ние тогава ще си дофинансираме нашите газови тръби, без да даваме изобщо собственост от тях и ще си взимаме транзитни такси, спазвайки третият либерализиционен пакет”, коментира Борисов. 

Премиерът изтъкна още, че очаква турския си колега Ахмет Давутоглу, с който да обсъдят допълнително поетите ангажименти по отношение на справяне с бежанската криза.

"Къде ми е претенцията за Христо Иванов? Когато излезеш и кажеш: "Аз съм единственият, който може да направи правосъдната реформа", това е обида към останалите парламентарни групи в парламента. Това не може да се случи така", коментира Борисов поведението на правосъдния министър.  

Но пък похвали други министри: "Москов обиколи всички парламентарни партии. Всички неща му се случват в здравната реформа – неговите хора го подкрепят, браншът също", посочи Борисов.

Той добави, че министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин също подхожда така.

Запитан дали е стабилна позицията на правосъдния министър Борисов посочи: "Стабилен му е столът на Христо Иванов, той си го прави нестабилен с това, че всеки ден влиза във войни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
8
 
! Отговори
Никито преди 8 години
АБЕ,*** БОРИСОВ,КОЙ ТЕ ИЗБРА,ТЕБ,ЗА ПРЕМИЕР И РАЗБИРАШ ЛИ,ТИ,ОТ ПОЛИТИКА!КЪДЕ НАШАТА ПОЛИТИКА Я ВИЖДАШ КАТО-"ПРАВОЛИНЕЙНА,ТВЪРДА И ГЪВКАВА"?ПИТАМ ТЕ:МОЖЕ ЛИ ЕДНА ПОЛИТИКА ДА БЪДЕ ТАКАВА БЕ,***?
88
0
 
11
 
! Отговори
bahmaamu преди 8 години
A raztril li mu e ushite...na Camerun??
87
0
 
11
 
! Отговори
Габровски шеги преди 8 години
Camera-man правил снимки
86
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъкмо да повярвам на всичко, и веднага се сетих кой го казва !?
85
0
 
2
 
! Отговори
Tiktak преди 8 години
Drugia pat pak darti brichki i gumi da vi podariavat? Upsurt. Stom moje s Zilove i bosi po vaglenite?!
84
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дааа, бодигардът на Камерън го возил на джипката (Той това Го може). Камерън снимал, снимал и..... си говорили, на банкянски, естествено! После яли сланинка с чесън, а за десертче - филийка с мас и конфитюрче от джанки. Идилия!
83
16
 
0
 
! Отговори
Укротете се,тролове преди 8 години
*** са от формирование със затихващи функции,но създадената от тях организацияза промиване на общественото мнение чрез нета работи с нарастваща сила!Очевидно иматоще финансов ресурс за ***.(Завалиите,не се усещат,че пълнят каца без дъно,народътсе произнесе на изборите.А да казваш на народа,че е гласувал глупаво,показва,че самият тиси ***,строящ картонени кули!).Аман от досадни,просташки,партийно мотивирани мнения,цапащи форумите!
82
2
 
27
 
! Отговори
до113 преди 8 години
Да прав си ГЕРБ не я разсипаха държавата , те чисто и просто я довършват. Това което дрОгарите не успяха да го свършат за 20 години ГЕРБ го постигна за 5
81
0
 
28
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Светът е эагубил всякаква способност эа оценка на действителността!!!
80
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Като Хавеир Солана и Соломон Паси, само че Бойко Борисов е с български корени.
79
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей..й...й ГЕРБ разсипали държавата . Червения *** не е спал да пише простотиите си. Сигурно БСП направи държавата най богата в Европа. Интересно защо всички гласуват за ГЕРБ , а никой не иска да гласува за БСП .
78
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герб като са на власт правят само инфраструктура/магистрали , тангенти разни.../ Във всички други сектори все едно ги няма. Образование - пълна нула : Социални дейности - пълна нула : Здравеопазване - безброй нули................ Разсипаха държавата
77
3
 
32
 
! Отговори
97 преди 8 години
"3 папи са ме пипали по тиквата"И нито един не ми залепи винетка на челото, понеже всеки път като изригна с простотиите си и се получават кратери по пътищата...
76
2
 
37
 
! Отговори
Селянин преди 8 години
Този премиер тотално е изтрещял.За този само съд и безброй работни часове като обществено полезен труд.Да вземе и да види в учебниците как е подменени историята и да наблегне на Южен поток и тогава да си дава сам оценките.Натегач продажен
75
1
 
7
 
! Отговори
али ръза лошу ми е преди 8 години
Човек от пет години не живея в бг ....
74
18
 
3
 
! Отговори
Герб преди 8 години
До али ръза лошу ми еЕ как какво, върви да протестираш. През 2013-та година нали свалихте правителството на ГЕРБ и качихте правителството на БСП, ДПС и Атака. Сега като искате пак така направете, ама като изтече мандата, за да може Бойко болезнено да ви го... на всички турски...
73
2
 
32
 
! Отговори
али ръза лошу ми е преди 8 години
Какво да очаквам от тоя отварач на врати *** пожарникар писна ми от сеслките му лафове от бустаня
72
1
 
31
 
! Отговори
Нещата просветяват преди 8 години
Това Бойковото разказче селска идилия от Елин Пелин ли е или е военен разказ от Йордан Йовков?Според мен второто... Защото вече се появиха съобщенията, че армада от американски, испански, португалски и английски кораби, барабар с турските са навлезли в Черно море, а турската сухопътна армия е окупирала части от Ирак, за което протестира пред ООН иракското правителство.Въпросът сега е:Този Камурън на нов Афганистан ли ще прави България или на балкански Ливан?
71
2
 
39
 
! Отговори
Билбо преди 8 години
Русия разбрала че сме сериозна държава? Как ли пък не! Русия е разбрала както и българите че България се управлява от марионетно правителство и много пъти е изразявала недоумение от позицията на наши политици особено от Плевнята, но и от Боко който се е хвалел че е основната причина за спирането на южен поток. Правени са вече много коментари че позициите на наши политици са унизителни и неадекватни за суверенна държава само че България не е такава. Тя е такава само на хартия но не и наистина.
70
1
 
37
 
! Отговори
se преди 8 години
Спокоен съм ! С фрегатата Дръзки ще спечелим сърцата и умовете на Европейците .Колко е хубаво у нас.За всяко ново тротоарче се реже лентичка.За всяка нова керемидка се правят банкети.Народа прелива от щастие и щастливо заминава на запад за да покаже своя цивилизован избор и да ощастливи европейците като посява семената на успялата държава.