Пък горските ни си поръчали джипове за по 200 бона

Министър Танева няма да ги спре: Развиват и ловен туризъм!
91
Пък горските ни си поръчали джипове за по 200 бона
Снимка: Mercedes

Земеделският министър Десислава Танева обяви, че няма да спре поръчка на джипове за горските администрации.

Обществени поръчки за луксозни джипове с цена около 200 хил.лв. са направили 4 от шесте държавни горски предприятия.

Министърът разясни, че в обхвата им се извършва и ловен туризъм, в който участват и много чуждестранни гости, които идват специално за това в страната и това е един "скъп туризъм".

"Оттам насетне ние като принципал търсим единствено и само резултатите по отношение на управлението на различния вид дейности - изсветляване на сектора, финансов резултат и мерките, които сме взели срещу незаконните дейности в горите", каза министърът, цитирана от БТА.

"Ще видите подобрение във всяка една от позициите. Всичко останало е въпрос на преценка на мениджмънта", коментира земеделският министър.

Танева каза още, че мерките за контрола върху дейностите в горите означават и финансови тежести за операторите в сектора. Така тя коментира протеста на дърводобивните компании срещу реформата.

Днес служители от фирми в района на Самоков се събраха край основния път към столицата и заплашиха да го блокират по-късно през деня. Недоволството е продиктувано от серията мерки, които държавата предприе през последната една година в борбата с незаконния дърводобив и износ на дървен материал.

Освен мораториума от март 2014 г., последните законодателни промени въвеждат задължението фирмите в сектора да поставят GPS-и на всеки камион и видеокамери в цеховете за своя сметка.

От дърводобивните и дървопреработвателните фирми твърдят, че тези промени ще доведат до масов фалит - поне на 50 на сто от компаниите и загуба на хиляди работни места. Според тях мерките няма да сработят срещу мафията в бранша, а само ще оскъпяват излишно продукцията. Само в Община Самоков работещите дърводобивни предприятия са близо 230.

Министърът на земеделието и храните обяви днес началото на благотворителна кампанията на МЗХ в подкрепа на Сдружение "Аутизъм днес" - "Купи жива елхичка, помогни на дете".

Кампанията ще продължи до 15 декември, а чрез горските предприятия в 18 областни центъра на страната ще бъдат разпродадени общо 3000 живи елхички. Цената на всяка е от 25 до 30 лева, а 5 лева от нея ще отидат за каузата - в помощ на децата с аутизъм.

Със събраните средства ще се подпомогнат центровете за деца с аутизъм чрез обучение на квалифицирани педагози и експерти, които да работят с тях.

Миналата година МЗХ е продало общо 7800 живи елхички, а за тази очакванията са още повече, каза министър Танева. Тя посочи, че ведомството има готовност да осигури допълнителни бройки от предвидените за каузата. Министерството на младежта и спорта се включва в кампанията със закупуване на голям брой елхички за всички тотопунктове в страната, обави зам.-министър Нина Найденова.

Живи елхички, в подкрепа на благородната кауза, ще красят всички останали министерства и Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте в африка какви МПС-та карат по сафаритата - всичко е Тойота. Тези мерцедеси са като детски играчки
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво де ама с тея джипари дето ще си возят шефовете дебелите *** мастити що ме подпомогнахте децата и тия за шейховете ги разправяйте на гаргите
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dokato spime INSTITUCITE NI DOOGRABVAT,predi 2 godini si nakypixa Kitai4eta,sega MERCEDESI, DA SI var6at 4astnite raboti
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е после Горанов да търси тез хора да плащат данъци и на тях да вдигне данъците.Не все да чупи пръсти и да вика че от него независило. Еднократен данък лукс за движими стоки над 50 000 лева и недвижими над 100 000. Другото се нарича подоходен данък като в Европа.
52
0
 
15
 
! Отговори
горски преди 8 години
Всичко е лъжа.....Ловния туризъм е винаги на загуба!!!! Разходите по забавленията на ловците се отчитат от други пера.....Ловът и хижите на ловците са за забавление на една шайка търтеи.... но ловното лоби е много силно защото на тези джипове ще се возят и политиците ходещи на лов....това е...
51
1
 
14
 
! Отговори
Тиквоний преди 8 години
Няма друга такава наглост ,като на ГЕРБ !!!
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Антуража на Мутрата се самозабрави!Отива си тази държава, оглозгана до кокал от комунисти и техните мутанти!Картинката е много тъжна.
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
куче влачи рейс, диря няма ей
48
9
 
4
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Имали парици хората, поръчали си. Кво сиа?
47
0
 
19
 
! Отговори
bd преди 8 години
и в кои ловни места по света гостите се превозват с такива автомобили,а Танева?
46
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво се мъчат да ни убедят - че джиповете за 200 бона са жизнено необходими, а тези които ги искат са светци защото давали по 5 лв от нещо което не е тяхно за благородна кауза
45
0
 
17
 
! Отговори
ДО 57 преди 8 години
Харчат БЕЗУГЛЕДНО защото МОЖЕ. Защото чужди пари без контрол..... Да си чул на някой нещо да са му направили ? НАЙ-Бруталното е,че дори няма кой и да се скара.Пък и да се скара - от левия в десния крачол и все тая
44
0
 
19
 
! Отговори
Гражданин-изнасилен преди 8 години
Министър Танева знаете ли, че в едно Българско тунинг ателие са направило доработка на подобен Г-клас джип струва само 650 000лв. Ако поръчате сега може да ви направят още три за няколко месеца пък може и от коледна отстъпка да се възползвате за количества :). Сигурен съм, че ще създадът много голямо впечатление на вашите чуждестранни гости защото джиповете са УНИКАТИ не се предлагат дори от МЕРЦЕДЕС-БЕНЦ на каквато и да е цена.
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да има увеличение на заплатите като мислят само за техния *** и после ще ми викат оборота от винетки и застраховки отивало за пътищата
42
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега какво следва?! Горските с по 20 кинта бензин на месец шефовете с джипове за по 200 000 бона. Къде е ся боко *** да ни обясни за цилиндрите и кое колко гори!? Къде са журналята лакеи които всеки път чинно слушат за зали и магистрали, а никой не му задава въпросите ЗАЩО ХАРЧИТЕ БЕЗУГЛЕДНО??
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питате ли се ЗАЩО си мълчим, ЗАЩО не искаме да живеем нормално, с нормални заплати без да мислим за сметките и храната. ЗАЩО си причиняваме тази мизерия и обвиняваме другите.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а така, джиба му е майката брато. е що да не си поръчат хората.
39
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали знаете какво е казал ЛЕВСКИ: НЕ ДУМИ А ДЕЛА ТРЯБВАТ НАРОДЕ!!!! Зяеме тука по форумите и какво, НИЩО.
38
0
 
21
 
! Отговори
Живко Марков преди 8 години
.....Мълчи народът...глухо тътнат крови...А вий...Вий сте ***...
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите сме едни наплашени роби. Само сме си виновни, но се чудя къде е тука нашият мил и грижовен президент.