Пък горските ни си поръчали джипове за по 200 бона

Министър Танева няма да ги спре: Развиват и ловен туризъм!
91
Пък горските ни си поръчали джипове за по 200 бона
Снимка: Mercedes

Земеделският министър Десислава Танева обяви, че няма да спре поръчка на джипове за горските администрации.

Обществени поръчки за луксозни джипове с цена около 200 хил.лв. са направили 4 от шесте държавни горски предприятия.

Министърът разясни, че в обхвата им се извършва и ловен туризъм, в който участват и много чуждестранни гости, които идват специално за това в страната и това е един "скъп туризъм".

"Оттам насетне ние като принципал търсим единствено и само резултатите по отношение на управлението на различния вид дейности - изсветляване на сектора, финансов резултат и мерките, които сме взели срещу незаконните дейности в горите", каза министърът, цитирана от БТА.

"Ще видите подобрение във всяка една от позициите. Всичко останало е въпрос на преценка на мениджмънта", коментира земеделският министър.

Танева каза още, че мерките за контрола върху дейностите в горите означават и финансови тежести за операторите в сектора. Така тя коментира протеста на дърводобивните компании срещу реформата.

Днес служители от фирми в района на Самоков се събраха край основния път към столицата и заплашиха да го блокират по-късно през деня. Недоволството е продиктувано от серията мерки, които държавата предприе през последната една година в борбата с незаконния дърводобив и износ на дървен материал.

Освен мораториума от март 2014 г., последните законодателни промени въвеждат задължението фирмите в сектора да поставят GPS-и на всеки камион и видеокамери в цеховете за своя сметка.

От дърводобивните и дървопреработвателните фирми твърдят, че тези промени ще доведат до масов фалит - поне на 50 на сто от компаниите и загуба на хиляди работни места. Според тях мерките няма да сработят срещу мафията в бранша, а само ще оскъпяват излишно продукцията. Само в Община Самоков работещите дърводобивни предприятия са близо 230.

Министърът на земеделието и храните обяви днес началото на благотворителна кампанията на МЗХ в подкрепа на Сдружение "Аутизъм днес" - "Купи жива елхичка, помогни на дете".

Кампанията ще продължи до 15 декември, а чрез горските предприятия в 18 областни центъра на страната ще бъдат разпродадени общо 3000 живи елхички. Цената на всяка е от 25 до 30 лева, а 5 лева от нея ще отидат за каузата - в помощ на децата с аутизъм.

Със събраните средства ще се подпомогнат центровете за деца с аутизъм чрез обучение на квалифицирани педагози и експерти, които да работят с тях.

Миналата година МЗХ е продало общо 7800 живи елхички, а за тази очакванията са още повече, каза министър Танева. Тя посочи, че ведомството има готовност да осигури допълнителни бройки от предвидените за каузата. Министерството на младежта и спорта се включва в кампанията със закупуване на голям брой елхички за всички тотопунктове в страната, обави зам.-министър Нина Найденова.

Живи елхички, в подкрепа на благородната кауза, ще красят всички останали министерства и Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОКАТО НИЕ РАБОТНИТЕ БЪЛГАРИ СИ МЪЛЧИМ ТАКА ЩЕ Е И ЩЕ СТАВА ПО ЗЛЕ.
35
0
 
17
 
! Отговори
Bad Company преди 8 години
Десо, аз и съм сливналия на всичкото отгоре. Ай да не ти обяснявам как беше купен последния джип Тойота на горското. Всичките автоджамбази пуснахме по една "оферта' проформа. И всички знаехме , че "Калето' ще спечели. Ако и ти влизаш в схемата на тая смрад..........забрави ме да гласувам за ГЕРБ повече.. Приятно лапане.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 5 години амортизационни отчисления колата става на счетоводна сума 0,00 лв и джипето се продава на таен търг за 5 лв. 5 пъти по-голяма цена от реалната и стойност !!!!!!! Представяиш ли си ?
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Майка виНе са даже 50 000. Там си пише - 3000 елхи по 5 лв на елха са 15 000 лв. За какво по-напред ?Едно семинарче в Боровец как да се помогне на децата и те парите свършили.....
32
1
 
13
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Тия нямат срам...
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези които сечат поголовно, те си плащат на министрите . Има си точни и ясни наредби как държавниците да получат пликове с пари от престъпници
30
1
 
27
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
На лов с джипка за 200 бона. Тогава пишете сафари щом е с джипка. :))Представям си ловджията, кален, омазан и охвърлян как сяда в джипката за 200 бона. :))За какви *** смятат тези електората си не е за гворене. :))
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой печели от това? Народа, държавата или министрите от комисионните : - милионче за законче.
28
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безсрамници мръсни
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РОБИИИ......
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари , остатъка от социализЪма на бай Тошо , е че колата е лукс . Да ама не . Колата е необходимост за да си изпълняваш личните и служебни задачи . Питам в планината с какво се ходи с Порше или джип . Хайде спрете се , че ставате смешни .
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАЙТЕ ЕДНА И НА ВЪЛКАН,ЧОВЕКА ПОНЕ Е ПОЛЕЗЕН ЗА ЛОВА НА ОПАСЕН ДИВЕЧ.
24
0
 
11
 
! Отговори
ivan преди 8 години
HAHHAHAHAHAHAHA ABE TAZI DARZHAVA ZASHTO NE VZEME DA SE ZAKRIE VECHE
23
0
 
0
 
! Отговори
кламер преди 8 години
На заглавия и подзаглавия на се поставят въпросителни и удивителни знаци.
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха!А сега 'готиния' Москов да направи търг за линейки за по 200 000 а 'медицински туризъм'Давай 'готин'!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименnikakva revolucia nyama da stane ei taka shti si ostane >po zaspal narod ot nashiyat nyama
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужким за 'ловен туризъм' - ама никъде не го пише в условията на търговете? Защо така бе госпожо 'министър'?
19
1
 
22
 
! Отговори
nina преди 8 години
Е как само 200 хилки за джипче,малко са..Горките те!
18
1
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
То да са само те един сега в системата ми вика аз съм беден викам със една минимална живеи и тогава кажи беден а тои ми вика имаш фирма е какво да му обеснявам повече просто нее запознат
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро ще стане някой революция ама да видим кога. То не може да продължават да се подиграват с хората и те да си търпят. На какво отгоре си купуват такива коли?