Пък горските ни си поръчали джипове за по 200 бона

Министър Танева няма да ги спре: Развиват и ловен туризъм!
91
Пък горските ни си поръчали джипове за по 200 бона
Снимка: Mercedes

Земеделският министър Десислава Танева обяви, че няма да спре поръчка на джипове за горските администрации.

Обществени поръчки за луксозни джипове с цена около 200 хил.лв. са направили 4 от шесте държавни горски предприятия.

Министърът разясни, че в обхвата им се извършва и ловен туризъм, в който участват и много чуждестранни гости, които идват специално за това в страната и това е един "скъп туризъм".

"Оттам насетне ние като принципал търсим единствено и само резултатите по отношение на управлението на различния вид дейности - изсветляване на сектора, финансов резултат и мерките, които сме взели срещу незаконните дейности в горите", каза министърът, цитирана от БТА.

"Ще видите подобрение във всяка една от позициите. Всичко останало е въпрос на преценка на мениджмънта", коментира земеделският министър.

Танева каза още, че мерките за контрола върху дейностите в горите означават и финансови тежести за операторите в сектора. Така тя коментира протеста на дърводобивните компании срещу реформата.

Днес служители от фирми в района на Самоков се събраха край основния път към столицата и заплашиха да го блокират по-късно през деня. Недоволството е продиктувано от серията мерки, които държавата предприе през последната една година в борбата с незаконния дърводобив и износ на дървен материал.

Освен мораториума от март 2014 г., последните законодателни промени въвеждат задължението фирмите в сектора да поставят GPS-и на всеки камион и видеокамери в цеховете за своя сметка.

От дърводобивните и дървопреработвателните фирми твърдят, че тези промени ще доведат до масов фалит - поне на 50 на сто от компаниите и загуба на хиляди работни места. Според тях мерките няма да сработят срещу мафията в бранша, а само ще оскъпяват излишно продукцията. Само в Община Самоков работещите дърводобивни предприятия са близо 230.

Министърът на земеделието и храните обяви днес началото на благотворителна кампанията на МЗХ в подкрепа на Сдружение "Аутизъм днес" - "Купи жива елхичка, помогни на дете".

Кампанията ще продължи до 15 декември, а чрез горските предприятия в 18 областни центъра на страната ще бъдат разпродадени общо 3000 живи елхички. Цената на всяка е от 25 до 30 лева, а 5 лева от нея ще отидат за каузата - в помощ на децата с аутизъм.

Със събраните средства ще се подпомогнат центровете за деца с аутизъм чрез обучение на квалифицирани педагози и експерти, които да работят с тях.

Миналата година МЗХ е продало общо 7800 живи елхички, а за тази очакванията са още повече, каза министър Танева. Тя посочи, че ведомството има готовност да осигури допълнителни бройки от предвидените за каузата. Министерството на младежта и спорта се включва в кампанията със закупуване на голям брой елхички за всички тотопунктове в страната, обави зам.-министър Нина Найденова.

Живи елхички, в подкрепа на благородната кауза, ще красят всички останали министерства и Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kak ne gi e sram tova e bezobrazie
15
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Буда тегли кредит след кредит и за какво отиват парите? Кой ще ги връща после тия кредити? Бюджетът на дефицит от колко години, тръгнали да ми поръчват скъпи коли! Абе вие срам нямате ли? А позицията на министъра е направо брутална! Хора, вдигайте се на протест да ги изметем тия ***! Стига сме спали!
14
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо се гаврят с хората
13
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тая мафиотска държава може ли да не си купят коли за по 200 бона. Имали важни гости. Сякаш гостите им не виждат колко е мизерни всичко, че ще ги качът на мерцедеси да ги впечатляват. Бай Ганьовщина !
12
15
 
3
 
! Отговори
dance maschine преди 8 години
Могат карат кво толкова демокрация
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еееей, тия *** крадоха, крадоха и продължават да крадат от народа, не се накрадоха значи! Абе комунист му кажи и повече не го обиждай!
10
1
 
40
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Тук имах един съученик ...беше нормален нали нямаха много пари не бяха богати така да го кажа ...след 12 клас чух че баща му станал шеф на горското ......и в момента тоя моя съученик кара чисто нова Тундра ...имали имение из балканите , бакалии , конни бази , хотели , гори не знам колко , сеч голям става .........КОЙ КОЙ КОЙ ПОЗВОЛЯВА ТОВА ? Може би заплатата на един горски ?
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евтиния! Ами до десет години като изсекат горите ще си карат на спокойствие джиповете по планините. Аз предлагам да се изсекат целите Родопи и бат Бойко да ги асфалтира та да се рахатясат най-накрая!
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е поредната далавера и кражба на европейски пари,от тези червендалести хиени. Регистрират фирми и кандидатстват за пари по текущата мярка, плащат си комисионните, а реално правят съвсем друго.
7
0
 
17
 
! Отговори
на слука преди 8 години
Защо да не организират и развиват ловен туризъм я що дивеч иде от комшиите барем като полицията не може да ги спре тия да направят нещо. Тия дни един генерал от запаса не хванали цяло стадо дивеч ей тъй с едно чифте ,а представяте ли си при организиран лов какви ще са резултатите.
6
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При Живков пъдари с велосипеди балканчета и заплата от 200 лева пазеха всичко и никой не смееше да припари.
5
0
 
28
 
! Отговори
ганьо преди 8 години
министърката дали е наясно че резултати са функция и от разходите.резил да харчат наши пари по 200 бона за служебни коли
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дървената мафия ще протестирала...Само в Самоковско имало 230 фирми.Смятай как поголовно се сече и изнася за Гърция.Крадците на гора щели да останат без работа.Ами те утре и крадците на коли и обирджийте ще излезат на протест
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ГАЗ69 тунингован с двигател втора ръка щеше да им върши работа!
2
0
 
34
 
! Отговори
<><> преди 8 години
В тая държава трябва само народа да страда , да мизерства , да боледува , да гладува и да се мъчи като грешен дявол за трохи хляб ! Под турско не е било кой знае колко по различно ....бейовете и пашите са имали , а от обикновения човек са вземали и малкото което има .....тия джипове са баш от народни пари както и всичкото лапане от нашите аги !
1
15
 
8
 
! Отговори
Христов преди 8 години
Да си бяха взели wrangler rubicon. Най съвършения джип за офроуд.