Кунева сдаде властта по чешки, чрез emkei.cz

ДАНС и ГДБОП разследват зловредната провокация с пощата
Обновена: 11 дек 2015 07:16 | 11 дек 2015 07:00, Петя Славова
35
Кунева сдаде властта по чешки, чрез emkei.cz
Снимка: архив, Булфото

Неизвестни "шегаджии" оттеглиха от името на Движение "България на гражданите" подкрепата за правителството с премиер Бойко Борисов в имейл до медиите, изпратен от официалния адрес на партията press@grajdani.bg. ДАНС и ГДБОП разследват зловредната провокация.

Проверка на "Труд" по хедърите (пълно описание на изпращача и пътя на имейла) на полученото писмо установи, че няма хакерска намеса, а е използван чешкият сайт за изпращане на фалшиви имейли emkei.cz.

Още по темата

Той е регистриран на името на Мартин Клубал и през него може да се изпращат писма, използвайки всякакви имена и реални имейли на податели.

Всеки може да направи това, като попълни на чешкия сайт формата за изпращане на имейл, а в полето на подателя да изпише адреса, който да се появи като подател. Защита срещу това няма.

Специалисти обясниха, че контраразузнаването ни няма никакъв шанс да открие извършителите, тъй като в хедърите на писмото не се съдържа информация за IP адреса на подателя (физическия адрес на компютъра) или други подобни данни.

Някои пощи като Google разпознаха, че имейлът не е достоверен, и го изпратиха в папка Spam.

Други обаче допуснаха съобщението до кутията с входяща поща. Ако получателят не отвори пълната техническа информация за мейла, няма как да установи, че е измамен.

Във фалшивото прессъобщение се казваше, че партията на Меглена Кунева ДБГ ще поиска от всички свои министри и членове на изпълнителната власт да напуснат постовете си в знак на несъгласие с опитите да бъдат саботирани реформите.

Социалните мрежи гръмнаха от шеговити коментари. Най-добре ги обобщава следният: "Сигнал до ДАНС за фалшифицирана проява на отговорност и достойнство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За малко да стане сакатлък, някой ще вземе да реши че има политик със съвест в България и ще вземат да я изгонят от гилдията Кунева.
18
0
 
0
 
! Отговори
e-mail преди 8 години
Чудя се защо за последните 20 и нещо години няма никакво затягане на сигурността в smtp протокола - всеки, който има поща към доставчик или pop3/smtp абонамент, може да прати писмо с произволен подател и сървърите ще си го приемат и ще си го пратят без грижи - правили сме си доста такива шегички преди много години...
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 19НА КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ У НАС ДА ЗАВИДИ НЯКОЙ ? НИЕ ДА НЕ СМЕ ЩВЕЙЦАРИЯ ТА ДА НИ ЗАВИЖДАТ? АМАН ОТ *** ХОРА ...
16
0
 
6
 
! Отговори
Стига с тая Кунева! преди 8 години
Тя си е Пръмова и до следващия живот. Толкоз! Пръмова, Пръмова и пак Пръмова. Няма как да избягаш от себе си. Егати и лицемерието и наглостта. Що привилегии е използвала в близкото минало. И сега се носи точно от тях и заради тях. Аре Пръмова, у лево!
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 20Ти не се грижи за Путин и цената на нефта. Себестойността на руския нефт е 3$ - много трябва да падне нефта за да е на загуба Русия. А шистовият балон в САЩ се спука - при цена под 50$ за барел шистовите компании в САЩ масово почнаха да фалират. Саудитска Арабия вече отврори нефтените си хранилища за да поддържа цената на нефта ниска, но и те ще фалират скоро при тия цени. А Русия си има всичко - и газ, и нефт, и метали, руди, гори, води... Русия е най-богатата страна в света!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евроатлантически циркове. Вече 25 години само упадък и мизерия!
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕмил Кошлуков е престъпник който е лежал в затвора за многократно отклоняване от военна служба. После се изкарва политически уж бил вкаран в затвора заради политически вициве.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е, че отначало са взели решение да се оттеглят, но после са се сетили, че това е техния политически и обществен край и за да замажат положението, обявиха, че е хакнат мейла. А мейла не е хакнат изобщо, просто първия път са бързали да се харесат на Радан, после са усетили кво губят и са се отметнали. Това е истината!
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой може ли да ми каже какви са тези ***, които гласуваха за Кунева ? Акълът ми не го побира.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не е луда да сдава власта бее.... толкова е драпала за нея, сга и е времето да краде десетки милиони от 16 милиярдната баница.... Тая винаги си е била бокл****у*к
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой бе ? Кой и го хакна на г-жа Кунева - Пръмова ....... сайта де ??? Хакер долен !!!
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Емил Кошлуков си спомня една история от края 1989 г. Той казва, че тогавашното Независимо дружество за правата на човека е имало среща с казионното (комунистическото) дружество за правата на човека водено тогава от всеизвестния +безпартиен" комунист и антифашист Велко Вълканов. И неговата секретарка тогава била.... младата юристка Митлена Кунева!Комунистка, царистка,рефороматорка. Пълна гнус!И все се намират *** хорица за да гласуват за такива хамелеони!
7
0
 
13
 
! Отговори
Неук преди 8 години
Аз пък си мисля.че много надценявате мисловния капацитет на членовете на тази партийка. Те са пуснали партенката да опипат почвата.Видно от притесненията им за борсите и други глупости интелектуално са много зле. Вербално също. Визуално са кошмарно представени.
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кунева да се откаже от парите и екстрите на власта ???? НИКОГА !!!!!~!
5
1
 
27
 
! Отговори
кк преди 8 години
Нито за миг не повярвах на това съобщение...Мегленчето да се откаже САМА от властта!!!! Айде, де!!!!Виждали ли сте конска муха, лепнала се под опашката на коня? Можеш да я махнеш от там само като я убиеш.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност разследването ще направят от БОП-а, но после ДАНС, любимата служба на Пеевски и Цацаров, ще се похвалят! ЗА ВСИЧКИ ГЛУПАВИ ЖУРНАЛИСТИ: КОЛКОТО И ДА ХВАЛИТЕ ДАНС, СМИСЪЛЪТ НА ТАЗИ СЛУЖБА Е ДА СТОИ НА ТЪМНО! ОСВЕН ТОВА ТЕ НЯМАТ НИТО РАЗСЛЕДВАЩИ, НИТО ПОЛИЦЕЙСКИ ФУНКЦИИ!
3
1
 
36
 
! Отговори
СТАМИНА+ преди 8 години
"Неизвестни "шегаджии" оттеглиха от името на Движение "България на гражданите" подкрепата за правителството с премиер Бойко Борисов в имейл до медиите"С ДВЕ ДУМИ:Неизвестните "шигаджии" имат повече доблест от Меглена Щилиянова Кунева.Но всичко е обяснимо:Другаря Борисов е бивш охранител на Тодор Живков, БКП .Другарката Кунева е омъжена за синчето на партизанина-комунист другаря Пръмов.Търсела е пари и власт. Ненаситна .ЧАКАТЕ ОТ ТЕЗИ ДРУГАРИ, ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ !МОЛЯ ВИ !
2
2
 
34
 
! Отговори
3 преди 8 години
Много нелицеприятно човече, пълна *** и *** !
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Yes,yes,yes yeeeees... ! Ot kakto sviat svetuva, mazniat vse otgore pluva!