Решено: Кунева ще крепи кабинета

Само с РБ в управлението реформите са неизбежни, смята тя
Обновена: 14 дек 2015 15:29 | 14 дек 2015 14:14, Камелия Цветанова
187
Решено: Кунева ще крепи кабинета
Снимка: БТА

Партията на Меглена Кунева ДБГ не се отказва от властта, ами дори ще предложи на всеки един от депутатите от Реформаторския блок да подпиша декларация за подкрепа на правителството през следващите шест месеца.

Още по темата

След заседание на ръководството на политическата сила заради трусовете от последните дни, Кунева обяви, че участието на РБ в управлението е гаранция за стабилност в институциите и неизбежност на реформите.

До спешната сбирка на хората й се стигна, след като през уикенда ДСБ решиха да се оттеглят от управлението, но Петър Москов остана начело на здравното министерство.

Партията на Радан Кънев призова и останалите формации в РБ да вземат решение за бъдещото на Блока в управлението на страната.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски вече обяви, че остава министър, а партията му остава в управлението.

Решението на ДБГ не е изненада, след като в четвъртък фалшив мейл до медиите ги изкара от властта. Последва светкавична реакция от хората на Кунева, които поискаха ДАНС да разследва случая и опровергаха съобщението, че напускат управлението.

ДБГ днес реши още, че очаква номинация за поста на правосъден министър,след като мястото беше овакантено от Христо Иванов, единствено и само от ГЕРБ.

"Ако идеята е да очаквате поредни маймунджолъци - тоест, ние да не участваме, пък някой друг да ни предложи",  коментара Даниел Вълчев след въпрос дали той или Кунева ще оглавят правосъдното министерство.

Вълчев поясни, че Петър Москов не е министър на ДСБ, а на Реформаторския блок.

Заместник - председателят на ДБГ Найден Зеленогорски добави, че здравният министър прави успешно това, с което се е заел и трябва да продължи да го прави.

В декларацията, в подкрепа на правителството, която ДБГ ще предложи на всеки един реформатор, са очертани приоритетите на властта за следващата половин година и по думите на Кунева, който сложи параф под нея няма да е опозиция.

Документът съдържа ангажимента, че ще има видими резултати в антикорупционното законодателство, в Закона за съдебната власт, реформи в образованието, насочени към стимулиране на качеството му, в здравеопазването, в енергетиката и ускоряване на работата за електронно управление.

"ДБГ ще предложи на всеки от народните представили в парламентарната група на РБ да се присъедини към декларацията, с което ще потвърди ангажиментите си към блока и към управляващата коалиция", отсече Кунева.

Тя смята, че има две възможности - или си в опозиция или не си в опозиция и си част от управлението, трето положение не е дадено. 

"С акта, че ще се съгласят с декларация, която е напълно съобразна и с блока и с коалицията, ще дадат ясен знак в какво качеството се виждат депутате от блока и общо за отношенията ни с ГЕРБ", коментира още Меглена Кунева.

Според нея едва ли ще се стигне до предсрочен вот, въпреки трусовете.

"За всеки човек, ангажиран с активна политическа дейност, изборите са част от възможностите, но не смятам, че в този момент след резултатите, които има от местните избори, има основание да се счита, че така представените партии в управлението, не изразяват волята на хората", каза тя.

"През тези няколко дни нашето решение да не повишаваме температурата и да не наливаме масло в огъня беше едно много добре обмислено решение, можехме да излезем с рязко становище, но от това нямаше да спечели блокът, а аз искам да говоря за единството на блока", продължи Кунева.

Въпреки това тя отново съжали, че обединението няма единни органи и отдавна е лишен от нормалното му функциониране,"от миналата година, когато лидерът на ДСБ Радан Кънев каза, че не иска да е говорител" на обединението. Според нея това трябва да се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Bufosinhronist преди 8 години
S kancelarsko lepilo li krepi kabinata!?:-):-):-):-):-)
74
0
 
3
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Да дойде да крепи моя!
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужас ужас ужас .
72
1
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Драги ми избиратели, другарки и другари, да Ви е честита Новата 1976 година, така де 2016 година!???!! Добре бе хора, нормални ли сме българите ??? УТФ ??? 26 години преход, "демокрация", избори... И всеки път избираме едни и същи или пост-комунисти или бивши комунисти или деца на комунисти. После мрънкаме, че не сме добре. Не виждате ли, че едни и същи хора са постоянно на трапезата. Тази куку-вица помните ли през колко партии премина, с кой ли не беше на власт с една цел-постове ?!!!?
71
1
 
5
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Поне вече знаем кой кой е Случилото се миналата седмица "опраскване" на съдебната реформа е голяма загуба за всички, които се надяваха на промяна. Но има и един положителен ефект: маските паднаха и сега още повече хора знаят кой кой е в България. Червени под прикритие, латентни комунисти, червени снахи, перфидни боядисани в синкаво професори, плевенски ренегати, жадни за власт лекари, всички У ЛЕВО!!! Тези, които остават самалко и това е напълно естествено - интелигентните, мислещи хора в *** са не повече от 5%. И Давид е бил много по-малък от Голиат...
70
0
 
3
 
! Отговори
Sprint 100m преди 8 години
Vremeto mina. Izteche. Svarshi.:-):-):-):-):-)Sastezanieto svarshi. Koi ot kadeto e da si zaminava.:-):-):-)Stadiona zatvoren. Higiena.:-):-)Nov sezon, nov kasmet dogodina.:-):-):-)
69
1
 
4
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Поне вече знаем кой кой. Случилото се миналата седмица "опраскване" на съдебната реформа е голяма загуба за всички, които се надяваха на промяна. Но има и един положителен ефект: маските паднаха и сега още повече хора знаят кой кой е в България. Червени под прикритие, латентни комунисти, червени снахи, перфидни боядисани в синкаво професори, плевенски ренегати, жадни за власт лекари, всички У ЛЕВО!!! Тези, които остават самалко и това е напълно естествено - интелигентните у нас са 5%.
68
1
 
7
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Има ли все още РБ в парламента след като ДСБ напуснаха управлението? Има ли право ОСОБАТА Кунева да се ПЕРЧИ,след като бе НАБУТАНА в парламента с помоща и на ДСБ?!
67
2
 
3
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 8 години
Да живее българо-съветската дружба !!!
66
2
 
6
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 8 години
ЦЕНЗУРА ТУК В <<ДНЕС<< !!!
65
2
 
13
 
! Отговори
Castor преди 8 години
За да е във властта и с....и ще прави!
64
1
 
11
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Чудя се защо има изненадани. Дърт, червен, . Като била на някаква номенклатурна служба, трябвало да я изнесът с бюрото.
63
1
 
23
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Кунева ще крепи макарите на Боко
62
1
 
29
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
А НЯКОЙ ДА Е ИЗНЕНАДАН ОТ РЕШЕНИЕТО НА КУНЕВА ДА ОСТАНЕ ВЪВ ВЛАСТА? ДАЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ ГЕРБ, БСП ИЛИ ДПС ЗА НЕЯ Е ВАЖНО ДА НЕ ИЗПУСНЕ КОКАЛА. НЕЙНОТО СИ Е ИСТИНСКА СЛЪНЧОГЛЕД ПАРТИЯ.
61
0
 
6
 
! Отговори
хич няма цензура преди 8 години
Демокрацио къде си ,че не те видя от 160 коментара останали само 69 е те за това е думата "демокрация" в действие.
60
2
 
23
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Отчаяна държава ... на ЦК на БКП ще крепи Бацето !!!
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
150 komentara samo 68 ne cenzurirani smyatayte nolko hvalbi e vzela KUNEVA
58
0
 
25
 
! Отговори
Курвистан преди 8 години
Самото доволство накуп! Че е във властта и я дават по телевизията! Миналата година когато се класира и се разбра, че ще участва във властта, направо цъфна.Другите тук там угрижени, преговори, кърпят коалициийки, а то направо цъфти, че е Там и хич не го интересуват подробностите.Забрави и мутри и курища и какво е говорило.Върна се в нормалното си състояние на правилно пласиран ***! Днес в Политбюро, утре в Брюксел... От един сап на друг, че у рай божи!
57
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tova neshto... ne iska da pusne kokala.
56
13
 
9
 
! Отговори
професор Дайнов ;) преди 8 години
всъщност тука "жрицата на любовта" не е Кунева а Кънев...както всички го познаваме ,като дясната ръка на бай Иван Костов ;)