Давутоглу призна: Напрежението с Русия влияе на мира!

Борисов се надява на разум: Много години бяхте първи приятели!
137
Давутоглу призна: Напрежението с Русия влияе на мира!
Борисов и Давутоглу. Снимка: Правителствена пресслужба

Турция няма желание за напрежение с Русия, това влияе на съседните региони и на световния мир, коментира турският премиер Ахмет Давутоглу на съвместната пресконференция с премиера Бойко Борисов в резиденция "Бояна".

Още по темата

Давутоглу заяви, че напрежението между Анкара и Москва е произлязло от желанието на Турция да опази границата си и да защити въздушното си пространство.

Турският премиер уточни, че при свалянето на руския самолет не се е знаело на коя държава е и за съжаление казаното след тази мярка не помага на диалога.

"Взаимоотношенията на Турция и Русия са много важни за Черноморския регион, както и за България, Грузия и т.н. С България винаги сме имали добри взаимоотношения, надявам се, че между Турция и Русия ще бъде подновено традиционното сътрудничество", каза още Давутоглу, цитиран от "Фокус".

Премиерът Бойко Борисов заяви, че вярва, че отношенията между Турция и Русия ще се нормализират. Пожелавам успех в това начинание, коментира българският министър-председател.

"Едно от най-важните качества на мъжа е търпението. Помня добре от Анкара, президентът Путин тогава и с президента Ердоган на обща пресконференция, каза, че България ще загуби всичко. Бяхме търпеливи, подходихме с търпение и уважение към всяка една позиция", каза Борисов като визира изявлението на руския президент Владимир Путин от Анкара преди малко повече от година, че се спира реализацията на проекта за газопровод "Южен поток".

По думите на Борисов няма как, ако една или друга държава са с влошени отношения, да се случат големите проекти. Българският премиер допълни, че е хубаво да има мир и икономиките да се развиват.

"Надявам се на разум и от двете страни. Много години Турция и Русия са били първи приятели, да намерят начин да си оправят отношенията, така че и този път ще проявим търпение", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевЯ кажи милата Турция - с кои от съседите е в приателски отношения?(нас ни не брой ние за ч е п за буре не ставаме!)
13
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последния век показа кой враг кой аркадаш. Руснаците избиха хиляди българи, а Турция даже през 1915г ни помогна да разбием руските нашественици в Добруджа.Когато идеш в Турция на почивка те носят на ръце, а когато идеш в Русия те гледат с презрение. Добре че не сме били 500г под руско иго че щеше да се загубим като народа на Волжка България.През руско иго нямахме право на имот,свободна търговия,лично богатство постигнато с труд,религия , и задължително руски език в училищата.....През турско тези права сме ги имали.Даже и черкви са се строили (не взривявали)Прочети още на: dnes.b
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василев Ти добре ли бе? Нашего водач се излага като бостанджия - ти браво!?
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов се надява на разум!ха ха ха ах ах аха ах ах ах ха х ах хах ха ха х ха!Голям ВИЦ!
10
1
 
20
 
! Отговори
истински лъжи преди 8 години
че при свалянето на руския самолет не се е знаело на коя държава е,НО се е знаело за летателния му план та са го чакали - това как става?
9
2
 
20
 
! Отговори
Учител преди 8 години
Абе Тараланутоглу, кой те би по главата да сваляш самолета, та сега се обясняваш като престъпник на местопрестъпление. Като несте знаели чий е самолета , как разбрахте, че не е ваш? Може да му се е развалила навигацията и свръзката.
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бяха " първи приятели " ама турците си показаха анадолското и нападнаха в гръб. Това е анадолците дрехите си менят но нрава никога.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Премиерът Бойко Борисов заяви, че вярва, че отношенията между Турция и Русия ще се нормализират.Москва не вярва на тикви...Условита обаче са:Анкара да се извини.Да осъди извършителите.Да заплати репарации.и това е!
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Надявай се не може да сваляте руски самолети а да сте приятели ще има проекти питайте украинците много ви здраве.
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
??желанието на Турция да опази границата си е стигнало чак навътре в Ирак а?
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре мир, че по лесно се краде!!! Като почнат да летят куршумите не се знае в чия куха глава ще се забият!!!
3
4
 
26
 
! Отговори
наУчно преди 8 години
Прав е !Ако удариш някого в гръб - силно влияе на мира и вероятно ще си изкараш боя!
2
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цитат : " С България винаги сме имали добри взаимоотношения..." . "винаги" ? Дали и прадедите ни 5 века са мислил така.
1
39
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С агресивното си поведение Русия заплашва мира!