Давутоглу призна: Напрежението с Русия влияе на мира!

Борисов се надява на разум: Много години бяхте първи приятели!
137
Давутоглу призна: Напрежението с Русия влияе на мира!
Борисов и Давутоглу. Снимка: Правителствена пресслужба

Турция няма желание за напрежение с Русия, това влияе на съседните региони и на световния мир, коментира турският премиер Ахмет Давутоглу на съвместната пресконференция с премиера Бойко Борисов в резиденция "Бояна".

Още по темата

Давутоглу заяви, че напрежението между Анкара и Москва е произлязло от желанието на Турция да опази границата си и да защити въздушното си пространство.

Турският премиер уточни, че при свалянето на руския самолет не се е знаело на коя държава е и за съжаление казаното след тази мярка не помага на диалога.

"Взаимоотношенията на Турция и Русия са много важни за Черноморския регион, както и за България, Грузия и т.н. С България винаги сме имали добри взаимоотношения, надявам се, че между Турция и Русия ще бъде подновено традиционното сътрудничество", каза още Давутоглу, цитиран от "Фокус".

Премиерът Бойко Борисов заяви, че вярва, че отношенията между Турция и Русия ще се нормализират. Пожелавам успех в това начинание, коментира българският министър-председател.

"Едно от най-важните качества на мъжа е търпението. Помня добре от Анкара, президентът Путин тогава и с президента Ердоган на обща пресконференция, каза, че България ще загуби всичко. Бяхме търпеливи, подходихме с търпение и уважение към всяка една позиция", каза Борисов като визира изявлението на руския президент Владимир Путин от Анкара преди малко повече от година, че се спира реализацията на проекта за газопровод "Южен поток".

По думите на Борисов няма как, ако една или друга държава са с влошени отношения, да се случат големите проекти. Българският премиер допълни, че е хубаво да има мир и икономиките да се развиват.

"Надявам се на разум и от двете страни. Много години Турция и Русия са били първи приятели, да намерят начин да си оправят отношенията, така че и този път ще проявим търпение", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от ЮАРТи като си в ЮАР не се коментирай българските национални интереси. Или си в Анадола?
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво падение, какво национално предателство, само за едни жълти стотинки! Бойко, Плевнелиев и сие трябва да бъдат съдени или ако толкова обичат турците-прав им път! За тях границата е отворена!
52
2
 
19
 
! Отговори
Мюсли преди 8 години
А тоя лакей на Ам-гъл прилича на селски хитрец . Трябва да пише нов прочит на стратегическите си дълбочини , там Русия е изобразена като слаба държава. Да почва пак да мери и да пише , щото ще усети Руския ботуш върху смешният си мустак.
51
2
 
13
 
! Отговори
Мюсли преди 8 години
Нашето най -голямо нещастие е,че сме толкова далеко от бог и толкова близо до Турция. Няма прокопсия от тия нежни , убави , справедливи , работливи , честни комшии. Няма да ни оставят докато някой не им премери стратегическата , историческата и културната дълбочина дълбоко отзад.
50
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
б.б. и плев... са СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ !!! ПОСРАМИХТЕ левски и Ботев !!!
49
5
 
3
 
! Отговори
ТОМА ТОМОВ преди 8 години
И ДРУГО----ОРИГИНАЛНАТА ФРАЗА НА ЗАГЛАВИЕТО НА КНИГАТА НА АХМЕТ ДАВУТОГЛУ --- ''СТРАТЕГИЧЕСКА ДЪЛБОЧИНА''.... Е ОТКРАДНАТА И ВЗЕТА ДИРЕКТНО ОТ ИЗРАЕЛСКАТА ВОЕННА ДОКТРИНА ОТ 1994-1996 ГОД., ЗА ЗАЩИТА НА ИЗРАЕЛ.ИЗРАЕЛ НЯМА СТРАТЕГИЧРСКА ДЪЛБОЧИНА ЧИСТО ГЕОГРАФСКИ !А ТУРЧИНА МОНГОЛЕЦ ДАВУДОГЛУ Е ОТКРАДНАЛ ИЗРАЗА ОТ ИЗРАЕЛСКИТЕ ВОЕННИ.
48
5
 
2
 
! Отговори
ТОМА ТОМОВ преди 8 години
ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ВСИЧКИ В БУЛГАРИА ??ТАКАВА ДУМА, ФРАЗА ИЛИ ТЕРМИН ''НЕО ОСМАНИЗЪМ..ИЛИ НЕООСМАНИЗЪМ СЛЯТО ИЛИ ОСМАНИЗМОС' КАКТО Е ОРИГИНАЛНАТА ДУМА, В КНГАТА НА ДАУДОГЛУ === НЯМА !!ТАЗИ ДУМА Е НАПИСАНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ ГРЪЦКИЯ АВТОР-ГЕОПОЛИТИК СПИРОС ВРИОНИС, ПРЕДИ 18 ГОДИНИ, ПРЕЗ 1997 ГОДИНА..-- В КНИГАТА МУ '' КЛИО СЕ СРЕЩА СЪС СИВИЯ ВЪЛК''. НА ТУРСКИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТАКА---YENI OSMANLIIYE, или YENI OSMANCHILAR, или ИЕНИ ОСМАНЛИЧИЛАР.В КНИГАТА НИКЪДЕ НЯМА ТАЗИ ДУМА -- ''НЕООСМАНИЗМОС''.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Кери що е пак в Кремъл да маха с опашка?И да благодари от името на САЩ за Руското сътрудничество?нали баха за изолация на Русия?!
46
2
 
20
 
! Отговори
до 74 преди 8 години
А някой пита ли сърбите,когато им отнеха Косово? Защо са тези двойни стандарти и всички мълчаха,когато разчлениха Сърбия и създадоха най- мафиотската нова държава ? А защо не погледнеш и по назад в историята, когато лишиха България от западните покрайнини,Беломорието и северна Добруджа? Така е -силните правят каквото си искат!
45
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турчинът не идва за добро, защото ще иска нещо от България и то безплатно! Целта на Ердоган е нова Османска империя и всичките му подчинени изпълняват повелята му! А за да се докажат като "големи" ,свалиха и руския самолет!
44
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така някой подарява земи и хора на други?!?!Малоумщина!А къде с Кримските татари? Някой пита ли ги за нещо?Хора,при руснаците всичко е извратено,лошото е че където се докоснат извратяват и други!
43
2
 
8
 
! Отговори
Селянин преди 8 години
Само бомби ще ги оправят и тях и САЩ иначе поука няма да си вземат.*** взеха да се мислят за империалисти влизала в гръцкото въздушно пространство и гърците все им прощаваха нали са съюзници в алианса НАТО.Само че ря.заните каски много си повярваха. Е неизбежно е да се мислиш за недостижим срещу Русия,а и те са в пълна бойна готовност откакто мюсюлманите се взеха за важни в региона.Не могли да разпознаят самолета!!!! Алооо Та*ъоглу много съчинения свободен стил....
42
1
 
5
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Няма страшно момчета ! Дръжте чичо Сам за фрака, че мамата си трака!
41
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Ami togava ne gleday seriali ,a sgotvi ne6to
40
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
търпението на турция към руските провокации се изчерпва и дребния ще яде още шамари.новината е че китай и турция направиха жп връзка заобикаляща русия. включва казастан азербайджан до грузинското пристанище поти,от там за турция
39
20
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 8 години
Поне ще се научат рашките да спазват правилата, да не летят с изключени транспондери и да не влизат през НАТО-вски граници. Турците ги предупреждаваха в течение на месец и половина. То не бяха ноти, то не бяха протести. Накрая ги думнаха. А сега да видим, дали Русия ще нарушава възд. пространство! Било то в Турция, Прибалтика, Норвегия или Англия! Руснаците все повече се оливат във външна политика. Сега като им посвият още цените на петрола, ще ги видя колко са курназ!
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, не мога да понеса дори за 5 минути турски сериал без да ми се преиска да ритна телевизора. Ако ме накажат да бъда заключен в стая с телевизор по който вървят само турски сериали ще предпочета да се самоубия пред гледането на турски сетиал.
37
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОЙКО БОРИСОВ Е *** И ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ!
36
2
 
13
 
! Отговори
по съседски преди 8 години
"По думите на Борисов няма как, ако една или друга държава са с влошени отношения, да се случат големите проекти. Българският премиер допълни, че е хубаво да има мир и икономиките да се развиват."Ще делим петрола на ИД?
35
3
 
14
 
! Отговори
БГ пословица преди 8 години
До Давутоглу:Да бе мирно седело, не би чудо видело!