Русия би победила при икономическа война с Турция

Заложени са едни 30 млрд. долара, отчитат анализатори
4 дек 2015 19:27,
205
Русия би победила при икономическа война с Турция
Снимка: bgonair.bg

Русия би излязла победител в една евентуална икономическа война с Турция. Това смятат анализатори от агенция MarketWatch.

Според тях са заложени "търговски отношения за 30 млрд. долара" в сферата на туризма и търговията с петролни продукти.

Москва купува от Турция плодове и зеленчуци за около 4 млрд. долара. За Русия не е трудно да намери доставчик на такава продукция, както и купувач на нейното зърно.

Почивката в Турция не е неотложна необходимост за руските граждани, макар че през миналата година там са били 3,3 млн. руски граждани, което е една десета от туристическия поток в страната.

Икономическите мерки против Турция са двойно пагубни за нея, защото социалната обстановка там, за разлика от Русия, е неспокойна заради войната в Сирия и проблемите с кюрдите, които Кремъл поддържа.

Ако пък Москва откаже да доставя газ за Анкара, ситуацията съвсем ще се влоши, добавят още анализаторите. В случая Русия ще загуби милиарди, но тя може да си го позволи, турската икономика обаче "практически ще спре".

Русия доставя за Турция половината от необходимото й гориво. Проблемът обаче е, че Ердоган е "на нож" с всички основни алтернативни доставчици – с Иран, Египет, Саудитска Арабия и другите страни от Персийския залив.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
2
 
! Отговори
иван преди 8 години
До наблюдателправ си пич, да си затварят границите и да не ни занимават с тях, писна ми от щуротиите им....
109
1
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 8 години
БВП на Русия е 3600 млрд.
108
1
 
0
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
руснаците си имат всичко необходимо ,проблемът е че са мързеливи , не им се работи . Няма как да ме убедите ,200млн руснаци живеещи на 1/6 от земната повърхност обхващаща различни климатични пояси трябва да внасят месо и зеленчуци ,ама и те като българите се научиха неделята да лентяйстват по ЦУМ-овете(МОЛ на български е съкращение , който е бил знае какво е), и не отиват да полеят градината на село , после нямало-ще внасяме
107
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само дето другарю като дойде време индия и китай да избират между русия и европа познай кой ще изберат богатите европейци или бедния руснак . Защото в този свят водещото са парите а в съветска русия само путин и още стотина другари имат пари
106
5
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
на РУСИЯ фактически не и трябва нито турция нито евросъюза тръбите и са насочени към КИТАИ и ИНДИЯ имат сключени договори за 30 год БРИКС излиза начело другото е бля бля
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 184Да гледаш количеството, а не качеството е фундаментална глупост. Все едно Китай да се сравнява със САЩ по технологичен напредък, само защото произвежда компютри и телефони в стотици пъти повече от САщ.
104
1
 
0
 
! Отговори
курч преди 8 години
Статия от sputniknewsПишете си източниците
103
8
 
2
 
! Отговори
до 174. преди 8 години
Поздравления за коментара. Това е една фрапираща истина. Ердоган не е ислямист , колкото и да се преструва на такъв а Турция е всичко друго ,но не и диктатура. Ислямска държава е също грешка като терминология. Нито е ислямска , нито държава.
102
1
 
1
 
! Отговори
анономен1 преди 8 години
До Анонименайде бе ,сигурен ли си?
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
въведените контрасанкции отстрана на Русия, последната досега е увеличила своята независимост от чуждестранни стоки с около 20%?
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Do any,Маце, а тебе кой те излъга, че руската икономика чака на единия нефт? Това е пълно заблуждение, което руснаците не виждат никакъв смисъл да оборват! Фактите обаче са , че нефтогазовия износ, включително и този на нефтопродукти, формира около 15-16% от БВП на Русия! Основния процент от БВП на Русия се формира от производството на стоки и услуги на територията на държавата, които се продават в рамките на същата! Наясно ли си, че след украинския преврат и въведените санкции от ЕС и САЩ и
99
2
 
15
 
! Отговори
Ловец преди 8 години
Заради газа смешникът Давутоглу отиде в Азърбайджан,да моли за доставки(другитепроизводители го отсвириха) и от там пак имитира добронамереност и миролюбие, желание за разбирателство с мечката,но който се прави на велик ловец и ловувамечешки "птички",ще трябва да си плати с кървав данък на самата баба меца!Да му е честито!
98
2
 
4
 
! Отговори
пешо преди 8 години
двама диктатори един срещу друг... а между тях има и някакви държави с някакви десетки милиони хора...
97
12
 
11
 
! Отговори
any преди 8 години
Айде сега освен тез "***-лизатори" да прочетете и руските бизнес-разведчици, дето трезво си дават сметка - и е публикувано наляво и надясно - че турската икономика, за разлика от руската, не чака на единия нефт! Нито на едните руски клиенти на овошките им, нито на едните руски туристи! Като се юрнаха руснаците да почиват в Египет, че по-евтино, да не би турските хотели да са затворили?! Нещастни платени писачи на глупости...
96
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На теория може много да се глаголства .как Русия побеждава Турция икономически, но на практика е достатъчно Турция да затвори проливите и да спре 65% от износа на руски петрол и други суровини към Европа и останалия свят.
95
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе другарю ти сигурно и гащите дето си обул са внос от турция . *** иначе европа не внася от турция
94
12
 
12
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Политиците не ги мислете много. Как ще се отрази на народа ? Като почнат да дават по 1$ , за домат руснаците , пак ще говорим. Да ходят в Сочи , на бунгала да летуват . Много от турците , не знаят дори столицата на Русия а руснаците умират за турските плажове и лакомства. Ще поживеем и ще видим.
93
10
 
13
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Повтарям. По икономически начин , непроизвеждаща нищо държава като Русия , не може да санкционира капиталистическата турска икономика. Руските икономически заканвания нямат почвав анадола. Там единствената идеология са парите. В някоя прибалтийска държава , това може да е в полза ,но в Турция , страната на най реалния капитал , изключено.
92
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е най-великата страна а Путин е най-великият политик.
91
8
 
13
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Осъзна си Путин грешката ,но за него тя е непоправима , понеже москвича който управлява , няма задна скорост. Цял свят му е дръпнал ембарго , с изключение на десетина държави а той гледа и тях да настрои срещу себе си. Смешно е.