Борисов пред министрите: Катя получи подкрепата на всички!

Примерът очаква до петък тя да бъде избрана за правосъден министър
Обновена: 16 дек 2015 14:57 | 16 дек 2015 11:11, Веселина Йорданова
116
Борисов пред министрите: Катя получи подкрепата на всички!

До петък Екатерина Захариева ще стане министър на правосъдието. Преди днешното правителствено заседание тя беше представена пред министрите от премиера Бойко Борисов.

Министър-председателят обяви, че тя е получила подкрепата на всички, които участват в управлението – ГЕРБ, РБ, АБВ и ПФ.

Още по темата

"Събрахме групите на РБ и ГЕРБ, защото винаги съм казвал, че трябва да правим така като избираме министри. После проведохме среща с АБВ и ПФ, Катя Захариева получи подкрепата на всички", заяви Борисов.

Той каза още, че се надява до петък процедурата по избора да е приключила. След заседанието на кабинета се очаква Борисов и Захариева да отидат в парламента.

В момента тя е шеф на кабинета на президента Росен Плевнелиев.

Екатерина Захариева е родена през 1975 г. Завършила е Eзикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик, с изучаване на немски език. Магистър по право от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Работела е като юрисконсулт и директор на дирекция "Правно-нормативно и административно обслужване" в Министерството на околната среда и водите.

От август 2009 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в кабината "Борисов 1" – с ресори: Законодателство; Устройство на територията и проекти; Държавна собственост; Жилищна политика; Концесии; ГРАО; Регионално развитие; Търговски дружества и държавни предприятия.

На 23.01.2012 г. с Указ на Президента е назначена за Главен секретар на Росен Плевнелиев.

От 13 май 2013 до 29 май 2013 г. Екатерина Захариева пък бе вицепремиер и министър на регионалното развитие в служебния кабинет на Марин Райков, същата позиция тя зае и в служебния кабинет на Георги Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой предложи !
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Води ни партио води към светли бъднини !Тази другарка щом партията я предлага
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 50. Ами да, тя Зинаида Златанова беше страхотен министър - и по-опитна и по-красива.
36
10
 
1
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
Направо съм изненадан, че негативните коментари са малко. Защото каквато и новина да се е появявала, независимо дали за човек на ГЕРБ, БСП, ДСБ,ДПС,Атака и т.н., плюнките хвърчат в огромно мащаби. Ех, ***, *** - "най-обичам да мразим", нали?
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво излиза от това предложение всеки може да е министър !
34
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ж А Л К О ЗАБ Ъ Л Г А Р И Я !!!!ЕДИН МНОГО СЛАБ ИЗБОР !!!НЯМА ЛИ ТОЛКОВА ПРОФЕСОРИ ПО ПРАВО, КОИТО ПОНЕ ДА КОМЕНТИРАТ ТОЗИ ИЗБОР !?!?СРАМ И ПОЗОР ЗА БОЙКО !ЖАЛКО ЗА НАС И РОДИНАТА НИ !!!
33
9
 
3
 
! Отговори
кмет от ГЕРБ преди 8 години
Протестите трябва веднага да спрат, защото ето че се представи опитна и достойна личност за министър.Отделно, ние не искаме сега да се клати управлението, защото много реформи имаме за вършене, нали трябва да вървим по пътя на прехода?
32
2
 
11
 
! Отговори
Tankist преди 8 години
Само ми е интересно протестите ще спрат ли? Според мен да още довечера или до края на седмицата. Боко затова я избра тая универсална ***. Какво разбира тя от правосъдие но , за да се запушат устите на пинокио му подхвърлят кокал. Въобще боко доста поумня от прдното управление. Пуска фъндък на всеки който може да му подлее вода и всички са доволни и не протестират , че за всеки разпределен лев на противниците бочко прибира по 10 за сметка на народа. И реално никой не иска да го сваля бочко.
31
5
 
4
 
! Отговори
gerbist-reformator преди 8 години
Добра личност, с добър произход, все пак всички знаем от какво семейство произхожда и кой е баща ѝ.Нека да ни управлява както подобава, а ние ще служим колкото можем.
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая утре като седне на министерското бюро да внимавва много да не закачи с токчетата големия полилей
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А вчера са узаконени откраднатите милиони от Масларката.Вече може да си ги харчи със здраве!Успех!
28
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самият факт, че е получила подкрепа от всички страни е достатъчно притеснителен, според мен.
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От бивша секретарка и носеща папки в Президентството( напълно безсмислена институция между впрочем), не може да се чака нищо....Съжалявам...
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гербист-столичанНикой не се съмнява в нейния опит, бих казал,че трудовия и стаж е започнал още много преди ПУ , край Пазарджик
25
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До zeusЯсно... - предлагаш някой дрът *** - със голям стаж...
24
15
 
4
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Недейте да критикувате че г-жа Захариева нямала била опит. Напротив, още година след завършването на ПУ тя започва работа по министерствата през 2003г. От тогава има над 10г. опит на високо равнище, за който опит всички ние можем само за завиждаме.Упешна и бляскава кариера да пожелаем и да бъдем позитивно настроени.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от Калинки. Хайде заложете поне 10 години професионален стаж в областта да се изисква за министър.
22
1
 
14
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Сладуранка мила, привлекателна... *** та дрънка, сигурно има нежни ръце и топло тяло!
21
1
 
13
 
! Отговори
Сталин Димитров преди 8 години
До АнонименПартията още е на власт и ще е на власт винаги. Ние тази власт Другарю Анонимен с кръв сме я земали и само с кръв ще я дадем , но нема я дадем , кокала е у нас. Ти не си мисли че ДСБ, Герб и РБ са чужди, наши са си , деца на Партията са това
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новата "калинка" на Америка за България - гнус!