Москов: Пътят на ДСБ не е добър и правилен!

От партия във властта, отива в пълна изолация, отчете той
17 дек 2015 11:14,
45
Москов: Пътят на ДСБ не е добър и правилен!
Снимка: БТА

"Не съм съгласен с воденето на ДСБ към политика на капсулиране. Не е правилно от партия във властта, да се отива в пълна изолация и да се превърне отново в клуб по интереси от интелигентни и смислени хора, от които нищо не зависи", заяви министърът на здравеопазването Петър Москов пред bTV.

Още по темата

Пътят на ДСБ на излизане в опозиция не е добър и не е правилен, защото партията се лишава от възможността да променя, коментира още министърът, който напусна зам.-председателския пост в ДСБ и остана редови член на партията.

Той подчерта, че разбира личната позиция на Радан Кънев, но не приема личната опозиция да се превръща в политическа позиция на ДСБ и Блока.

"Надявам се, че Радан Кънев има път назад", каза Москов и допълни, че не за първи път позицията му е различна от тази на мнозинството.

"Винаги след 2-3 месеца се е оказвало, че аз съм бил прав. Хората, които ме наричаха "гербаджия", сега са в ГЕРБ на заплата", отбеляза министърът.

Той заяви, че е и винаги ще бъде министър на Реформаторския блок. "За поста в здравното министерство последното нещо, което може да се каже, е, че е сладък", изтъкна Москов в коментар на изказванията, че министерското кресло се е оказало по-сладко от политическия му пост в ДСБ.

Той не се съгласи с призивите да се оттегли като министър, защото така щял да добие голяма популярност. 

"Популярността не е за да я имаш. Рейтингът е да имаш гориво, за да правиш неща, които често са непопулярни", обясни Москов.

Според него политикът не трябва да създава кризи, а да търси и намира решения. Неговото мнение е, че в момента решението е добро, тъй като между РБ и ГЕРБ вече тече процес по подготвяне на анекс към коалиционното споразумение с ясни цели и ясен акцент върху правосъдната реформа и антикорупционното законодателство.

По думите на Москов номинираната за правосъден министър Екатерина Захариева е получила гаранции, че й дават картбланш за реформи. Той изтъкна, че тя е предложение, около което управляващата коалиция се е обединила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Път без принципи се нарича магистрална проституция, д-р Москов !Каквато и реформа да се прави в здравеопазването, когато корупцията и беззаконието изяждат парите на данъкоплатците НЯМА ДА ИМАМЕ КАЧЕСТВЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, защото то се прави с много пари, с високи доходи, получени от висока производителност, в резултат на качествени инвестиции в производства, разработка и наука.Качествени инвестиции в беззаконна "държава" никой не прави ! Търсите оправдание за егото си, д-р Москов !
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
който е с Герб е с Мафията. Властта не може да е самоцел
27
12
 
4
 
! Отговори
До Драскачите преди 8 години
ВСИЧКИ ДРАСКАЧИ срещу МОСКОВ - СА НАРКОМАНИ !Или по-точно "клиенти на Рада Дълбоката " !
26
7
 
1
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
Не е случайна оставката на Христо Иванов, точно в момент когато отново се заговори за СРС-та на скандалните съдийки Ченалова и Янева ....и по-точно Янева...ще оставя изводите сами да си ги направят, тези които разбират от намеци :-)).....на Радан Кънев му остана само да разиграе този театър за отклоняване на вниманието, като с това има шанс да НЕ се превърне в поредния политически "труп", като останалите си съпартийци от бившето СДС.
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Надявам се скоро да имаме ново правителство с правосъден министър Христо Иванов и премиер независим от ДПС-мафията!!! И без министри-сребролюбци като този на снимката! Това е пътят напред!
24
4
 
12
 
! Отговори
мда преди 8 години
Преди година го мислеха за фашист,а той се оказа просто един предател.
23
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов,беше ми любимец,но сега те смятам за предател.С чия подкрепа ще правиш реформи?На ГЕРБ ли,които во главе с премиера днес говорят едно,утре друго.Бойко си го знаем,неговият девиз е "разделяй и владей".Така постъпи преди години с хората Сидеров,сега се мазни на отцепниците от БСП-Първанов и сие,а останалите "патриоти"и "демократи" сами му се навеждат.Там дори не са му нужни усилия.С тази шайка ли ще правиш реформи или с цената на всичко искаш да останеш във властта???
22
8
 
15
 
! Отговори
реформи преди 8 години
Реформите за последната година са : 1. Увеличение на винетката с 50%,2. Увеличение на вноската за пенсия с 2% върху заплатата, 3. Увеличение на възраста за пенсьониране, 4. Увеличение на тока след "либерализацията"(най-вероятно с 30%) 5. 16 милиарда заем. 6. С 43 милиона намалява България за 1 година. Да ви пикам на реформите.
21
7
 
16
 
! Отговори
!!! преди 8 години
Някой трябваше да каже на глас,че Борисов е от страната на мафията и това беше Радан Кънев! На Москов явно му харесва да бъде от същата страна.
20
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
---- интелигентни и смислени крадци------ авиоикомпания балкан
19
7
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Веднага след изборите, когато още всички се превъзнасяха по тоя, аз казах, че е много *** л***йно. Както и Радан. Единствено Христо Иванов беше принципен и честен от т. нар. реформатори.
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали знаете защо БСП се срина - защото ГЕРБ им изяде електората.
17
8
 
7
 
! Отговори
честит преди 8 години
не съм фен на грантаджиите от ДСБ, но тяхната позиция е ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНАТА. 26 Години НИКАКВИ реформи на са правени тук, и наистина имаме нужда от РЕЖЕНЕ ДО КОКЪЛ. Затова са прави-защотото това беше минимума за да се нарече реформа. Радан разбра, че ДСБ я чака съдбата на СДС ако не излезе, ще се обезличи. Жалко е, че това *** на снимката е като повечето българи- за правината сума веднага сваля гащите и се надупва на този който го е поръчал.
16
6
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Москов: Пътят на ДСБ не е добър и правилен! " Докато го изберат за министър обаче беше!
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато всички та.нар народни избраници не си сменят представата, ако изобщо това е възможно, и да престанат да се наричат властимащи А НЕ ВЛАСТПОЛЗВАЩИ защото те би трябвало да служат нас, а не да властват над нас,нещата няма да се променят.Сега всички са еднакви, слагането на етикети(имена и някакви платформи и квото там,)не успява да прикрие факта, че са фабрика за лъжи и илюзии.Мерси!
14
5
 
20
 
! Отговори
ии преди 8 години
г-н Министър Петьо, хората имат принципи. Ако не могат да изпълнят това което са обещали на електората си, за какво да ги изплзват като платени моми ?Хайде радвай се на министерското си кресло.P.S. Питай твоя приятел Боко дали има на стената си портрети, на десетината сънародници дето се самозапалиха в негова чест преди 2 зими!
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов към Москов:- Къде ще си за Нова Година?Москов:- В ГЕРБ.
12
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това наистина е политик, но е министър на най-благородната професия и самия той е доктор. Въпреки, че не съм му политически съмишленик му желая всичко добро в попрището му. На младини без учител и на старини без доктор не може.
11
2
 
12
 
! Отговори
zdfgfsg преди 8 години
Който обвинява в тролство,то той е ***.Забелязвам,че след като Радан стана опозиция и медиите се насочиха срещу него.Дежурните специалисти и анализатори заобясняваха как е сбъркал и е неадекватен.За мен това е достатъчно ,за да го подкрепям,макар че в политиката добри и лоши няма.
10
3
 
19
 
! Отговори
:):):) преди 8 години
На този 10 добермана не могат да му вземат кокала :) Бих се самоубил, ако съм такъв "човек".